Game Garaj Slayer R9T-5060 (R9 8945HX / RTX 5060) Performans Ayarları Yardım

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Game Garaj Slayer R9T-5060 (AMD Ryzen 9 8945HX ve RTX 5060 - ) laptopum için yazılımdaki (SPC Ayarları) en verimli ayarları arıyorum. Amacım hem maksimum oyun performansı hem de sessiz günlük kullanım için iki ayrı profil oluşturmak.

Mevcut ayarlarımı gösteren ekran görüntüsü yukarıdadır. Genel olarak sıcaklık değerlerinde bir sorun yok, ancak masaüstü kullanımda dahi fanlar biraz sık ve yüksek sesle çalışıyor.

Tecrübeli arkadaşlardan bu iki senaryo için İşlemci Güç Limitleri (SPL, SPPT, fPPT) ve GPU Ofset (Overclock) değerleri konusunda net önerilerini rica ediyorum.
1760905605292.webp
1760905617543.webp

OYUN PROFİLİ
=> İşlemci:
- Tj Max : AMD kendi sitesinde işlemcinizin 100'dereceye kadar çalışma sıcaklığı olduğunu söylese de bunu 95'de bırakmak daha güvenli bir sınırda kalmasına yardımcı olur. Bu nedenle 95'den devam.
- SPL : 60w ( Oyun gibi devamlı işlemciyi yüke sokan senaryolardaki işlemci güç limitini belirler. AMD sizdeki model için tdp 55-75w olarak belirtmiş)
- sPPT : 90w (Yaklaşık 1 dk süre ile render alma, shader yükleme gibi işlemlerde, işlemcinizin çıkabileceği maksimum limiti belirler.)
- fPPT : En yüksek değer 174w olsa da olur ama gereksiz bulursanız 140w yapın (1 saniyelik boost, anlık güç ihtiyacını karşılayan limit gibi düşünün. Bunu yüksek tutmanız oyunlardaki hıçkırmaları azaltır. Sıcaklığa etkisi yok denecek kadar azdır.)

=>Süper performans anahtarını açmanıza gerek yok.

=> Ekran kartı:
- Dynamic Boost aç
- Dynamic boost güç limitini fulle (tahminen 15w)
- Offset dediği overclock yapıyor o nedenle gerek yok.
- Bunlara ek olarak MSI afterburner indirip undervolt yapmanızı tavsiye ederim. 115w'da alacağınız performansı 95w civarı tüketimle almanızı sağlar. Bu sayede daha serin çalışır.

=> SPC ayarı ne bilmiyorum.

=> Fan ayarları otomatik kalsın. Çünkü benzer yazılımı kullanmıştım, fan grafiğinin altta kalan kısmı kaç dereceye tekabül ediyor doğru düzgün belirtmiyor. O nedenle istenilen ayarı yapmak mümkün olmuyor.

-------------
SESSİZ PROFİL (Bu modda oyun oynamayacağınızı varsayarak hazırlıyorum)
=> İşlemci:
- Tj Max : Yine 95 kalsın
- SPL : 35w
- sPPT : 55w
- fPPT : 90w

=>Süper performans anahtarını açmanıza gerek yok.

=> Ekran kartı:
- Oyun oynamayacaksanız oyun modu ile birebir aynı ayarları kullanabilirsiniz.
- Basit oyunlar oynayacaksanız da; Ayarlanabilir TGP hedef 50w yapın. 15w boost ile 65 watt a limitlemiş olursunuz.

=> Fan ayarları otomatik kalsın.

Son düzenleme:
Geri