Neler Yeni

Çözüldü✓ Gaming Laptopum Çok Isınıyor Bu değerler Normalmi ?(En düşük ayarlar)

Kyleak28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin
Sistemim

Ekran kartı : Rtx 3050 ti 4gb Laptop Gpu
İşlemci Ryzen 7 6800 H
Ram:16gb
Hz:144
Rust oyununda bu değerleri alıyorum Normalmi bilgisayarı 2023ün Ağustosunda aldım
1712592868477.png

Herhangi bir bakım falan hiç yapmadım sadece dış temizlik yaptım yardımcı olursanız sevinirim 100 fpsin üstüne çıkmıyor

FKT74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Furkan Türkmen
Sistemim

Ekran kartı : Rtx 3050 ti 4gb Laptop Gpu
İşlemci Ryzen 7 6800 H
Ram:16gb
Hz:144
Rust oyununda bu değerleri alıyorum Normalmi bilgisayarı 2023ün Ağustosunda aldım
Alıntıyı görüntüle
Herhangi bir bakım falan hiç yapmadım sadece dış temizlik yaptım yardımcı olursanız sevinirim 100 fpsin üstüne çıkmıyor
Hocam cihaz çok ısınmış cihaz model ne ? (Acer ve ya Asus tahmin ediyorum) Turbo boost kapatmayı deneyin olmadı termal macun ve fan bakımı yaptırın derim. Cihaz ısındığı için fps düşük olabilir. Aynı işlemci bendede var.

Kyleak28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam cihaz çok ısınmış cihaz model ne ? (Acer ve ya Asus tahmin ediyorum) Turbo boost kapatmayı deneyin olmadı termal macun ve fan bakımı yaptırın derim. Cihaz ısındığı için fps düşük olabilir.

ACER Nitro NH.QGYEY.003​

FKT74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Furkan Türkmen

ACER Nitro NH.QGYEY.003​

Aynı cihazın 3070 ti modelini kullanıyorum turbo boost kapatın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ram tek kanal mı? Tek kanala ise bir 16 GB daha takarsanız %30 FPS artar.

Kyleak28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin
Aynı cihazın 3070 ti modelini kullanıyorum turbo boost kapatın.

Ram tek kanal mı? Tek kanala ise bir 16 GB daha takarsanız %30 FPS artar.
bilmiyorum onu nerden öğreneceğim

Kyleak28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin
Hocam cihaz çok ısınmış cihaz model ne ? (Acer ve ya Asus tahmin ediyorum) Turbo boost kapatmayı deneyin olmadı termal macun ve fan bakımı yaptırın derim. Cihaz ısındığı için fps düşük olabilir. Aynı işlemci bendede var.
bu videoda turbo boostu nasıl kapatacağım rehberi varmı veya sen söyleyebilirmisin

Kyleak28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin
Video nasıl turbo boost kapayaciginixi anlatıyor ztn
hocam videoyu izledim ama çok karışık pek bir şey anlamadım bilgisayarın nitrosense uygulamasındaki ayarları atsam siz anlarmısınız

Video nasıl turbo boost kapayaciginixi anlatıyor ztn
HOCAM ÇOK TEŞEKKÜRLER 85E DÜŞTÜ allah razı olsun birde üstüne bakım yaptırsam kaç derece düşer

Son düzenleme:

FKT74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Furkan Türkmen
hocam videoyu izledim ama çok karışık pek bir şey anlamadım bilgisayarın nitrosense uygulamasındaki ayarları atsam siz anlarmısınız
Hocam benim yaşadıklarım aklıma geldi sizi gorduğumde malesef videodakileri yapmak zorundasınız nitro sensede. Yapacağınız tek ayar ayrık gpu ayarı. turbo boost işlemcinin sürekli maximum düzeyde çalışmasını sağlar (boşta oyun oynar gibi çalışır) ve buda oyunlarda aşırı yukses sıcaklık sağlar işlemci çok ısınınca performans kısar bu nedenle fps düşer buna bişey diyolarda unuttum şimdi yani yapın bu ayarı cihaz sıfır ise turbo boost aç8kl gelir ve siz belirttiğiniz tarihten beri böyle kullanıyorsanıx cihaza işkrnce etmişsiniz videoda 1.38 den 3.09 a kadar yapin

Kyleak28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin
Hocam benim yaşadıklarım aklıma geldi sizi gorduğumde malesef videodakileri yapmak zorundasınız nitro sensede. Yapacağınız tek ayar ayrık gpu ayarı. turbo boost işlemcinin sürekli maximum düzeyde çalışmasını sağlar (boşta oyun oynar gibi çalışır) ve buda oyunlarda aşırı yukses sıcaklık sağlar işlemci çok ısınınca performans kısar bu nedenle fps düşer buna bişey diyolarda unuttum şimdi yani yapın bu ayarı cihaz sıfır ise turbo boost aç8kl gelir ve siz belirttiğiniz tarihten beri böyle kullanıyorsanıx cihaza işkrnce etmişsiniz videoda 1.38 den 3.09 a kadar yapin
yaptım hocam 95 derece falanken 82 83 85 derecelere kadar düştü bilgisayarı 0 aldım bakımdan sonra turbo boostu açayımmı yoksa sadece bakımdan sonra oyun oynarkenmi açayım

FKT74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Furkan Türkmen

HOCAM ÇOK TEŞEKKÜRLER 85E DÜŞTÜ allah razı olsun birde üstüne bakım yaptırsam kaç derece
yaptım hocam 95 derece falanken 82 83 85 derecelere kadar düştü bilgisayarı 0 aldım bakımdan sonra turbo boostu açayımmı yoksa sadece bakımdan sonra oyun oynarkenmi açayım
Hocam turbo boost hiç bir zaman açmayın gerek yok 10 20 FPS için cihaza işkence etmenize ek olarak 85 hala fazla gibi hangi oyunu oynuyorsunuz? Hangi fan ayarında işlemi performans modundamı (bu arada bunlar nitrosense ayarları) ek bakım yaptırdığızda ve macun yenilendiğinde 10 20 derece daha düşer ve bide soğutucu alırsanız tadından yenmez.

Ek olarak turbo boostu agresif yaptığınız yerden minimum işlemci durumunu %5 Max %100 yapın

Kyleak28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin
Hocam turbo boost hiç bir zaman açmayın gerek yok 10 20 FPS için cihaza işkence etmenize ek olarak 85 hala fazla gibi hangi oyunu oynuyorsunuz? Hangi fan ayarında işlemi performans modundamı (bu arada bunlar nitrosense ayarları) ek bakım yaptırdığızda ve macun yenilendiğinde 10 20 derece daha düşer ve bide soğutucu alırsanız tadından yenmez.

Ek olarak turbo boostu agresif yaptığınız yerden minimum işlemci durumunu %5 Max %100 yapın
rust oynuyorum nitrosense ayarlarım böyle en düşük grafikler
1712596146888.png

Top Bottom