NemesisPlayer
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 239
- İsim
- samed
Düşük model gönderemez ya aynısını yada daha iyisini yollamak zorundaSelamlar, ramazanın başında 1500tl'ye faturalı 2. elden RX 570 Armor almıştım. Kart 2019 yılının kasım ayında 736tl'ye alınmıştı ve o zamandan beri termal macunu değiştirilmemiş. Armor modellerinin ısındığını biliyordum ve termal macun değiştirmek belki iş görür dedim fakat aklıma garantisinin hala devam ediyor olabileceği geldi. Daha sonra bunu sorgulamak için seri numarasını Penta Teknoloji'ye attım ve garanti süresinin devam ettiğini doğruladılar. Kartta aynı zamanda bir ses söz konusu (Sanırım Coil Whine) ve birkaç sorundan daha garantiye göndermeye karar verdim. İlk sorum şu, bazı ürünlerin garanti belgelerinde değişim talep edilebildiğini okumuştum doğru mudur?
Eğer birinci sorunun cevabı evet ise ikinci sorum da şu, bildiğiniz üzere RX 570 gibi kartların stokları pek yok ve geçen günlerde bir tanıdık elindeki RX 580 ekran kartını değişime gönderdiğinde stokta olmadığı gerekçesiyle RX 5500XT göndermişlerdi. Ancak daha düşük model gönderebilme ihtimali de olduğu söylendi ve bu durum beni endişelendirdi, para iadesi isteme gibi bir durumum yok çünkü para iadesi istesem bana sadece 736tl verecekler. Daha düşük bir model gönderme gibi bir hakları var mı?
Bilen birisi cevaplarsa sevinirim, şimdiden teşekkürler.