Hocam hukukçular dışında kimseden adli yardım alma. Yukarıda geçmiş olsun vs diyen arkadaşlar konuya hakim olmadan yazan arkadaşlar. Seni sozlemeyi yaparken satıcı aldatmistir. Burada sen garantisi olduğu için ürünü aldigindan, seni sözleşmeyi yapma konusunda esaslı şekilde yaniltmistir. Burada Türk borçlar kanunundan kaynaklanan hakların vardır.
II. Aldatma
Madde 36 - Taraflardan biri, diğerinin aldatması sonucu bir sözleşme yapmışsa, yanılması esaslı olmasa bile, sözleşmeyle bağlı değildir.
Burada akıllıca hareket edip, adama mesaj atmaya çalış hocam. Mesajda adama bu ürünün şu kadar garantisi var demedin mi ? Ben bu ürünü bu yüzden tercih ettim değil mi tarzında, karşı tarafın bu konuları ikrar edeceği şekilde bir mesaj at. Burada hedef; adamin bunları kabul edeceği ve senin delil olarak kullanabilecegin argüman elde etmen.
Bunun yanında yargı yoluna başvururken, bu tüketici hakem heyeti olacaktır ( tüketici mahkemesi de olabilir, sözleşmenin tutarına göre başvuru mercin değişir ), eklerine yaptigin sözleşmeyi vs de eklersin. Eğer bir sonuç elde edemezsen yargılama süresinin uzun olacağını unutma, bu nedenle herhangi bir para vs vermeden ürünü geri iade etmeye çalış. Sonuç alamazsan yargılama yoluna gitmekten vazgeçme dostum. İyi günler