Neler Yeni

GARANTİ OLDUĞUNU SÖYLEYİP GARANTİSİ OLMAYAN CİHAZI SATICI İADE ALMAK ZORUNDA MI

narmy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
merhabalar 2 gün önce bi telefoncudan iphone 11 aldım telefon sıfır 2 yıl garantisi var dedi sistemden de kontrol etti kendisi daha cihaz açılmadığı için garanti süresi gözükmedi telefonu aldım eve geldim hattı taktım garantiye baktım 6 ay kladığını gördüm satıcıyı aradım iade etmek için edemem dedi kendisi de şaşırdı duruma ne senden benden dedi 2 bin lira veriyim anlaşalım dedi bende kabul etmedim ama satıcı iade etmiyeceğini belirtiyor hukuki süreçte bir sonuç alır mıyım

Hesef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Yusuf İslam Sofuoğlu
Her şey sözlü olduğu için alamazsın diye düşünüyorum. Eğer sana bi kağıt verdi ürün bilgileride orada yazıyorsa o zaman olur ancak.
Net bilgim yok sadece tahmin yürütüyorum.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Kürşat
Geçmiş olsun. Fatura gibi bir şey yoksa kanıtlayamazsın diye düşünüyorum.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
Berk
welcome to the Turkei bro. İşin enteresan yanı kutu açmadan sorguluyorsunuz bir bilgi çıkmıyor. Hattı takıyorsun bakıyorsun 6 ay gözüküyor. Garantisinin 2 yıl olmamasından daha tuhaf bir durum. Adam yanlış biliyor olabilir mi gerçi 6ay garanti süreci de tuhaf normalde cihazlara 1-2 yıl süre verirler.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Furkan Görür
Fatura varsa Apple desteğe ulaş fatura tarihine güncelliyor garantiyi. Bende amazondan aldım 3 ay erken başlamıştı garantisi. Apple i aradım oradan ABD Apple servisine bağlandı oradan İngilizce konuşarak (ing bilmiyorsan Apple Türkiye senin yerine konuşuyor) anlaşıyorsunuz. En son faturanin fotoğrafını istiyorlar 1 güne düzeliyor.

İPhone 11 cidden sıfır ise 18 ay önce aktif edilmiş fakat kullanılmamış üründür. Bazen İPhone satan firmalar toplu giriş çıkış yaptığı için sattığı an garantiyi aktif ediyor bu da üstte yazdığım sorunu ortaya çıkarıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

merhabalar 2 gün önce bi telefoncudan iphone 11 aldım telefon sıfır 2 yıl garantisi var dedi sistemden de kontrol etti kendisi daha cihaz açılmadığı için garanti süresi gözükmedi telefonu aldım eve geldim hattı taktım garantiye baktım 6 ay kladığını gördüm satıcıyı aradım iade etmek için edemem dedi kendisi de şaşırdı duruma ne senden benden dedi 2 bin lira veriyim anlaşalım dedi bende kabul etmedim ama satıcı iade etmiyeceğini belirtiyor hukuki süreçte bir sonuç alır mıyım
Hukuki süreçte nispi butlan olduğu için sonuç alırsın. Yani hile/aldatma yapmış bu da seni vekil yapar.

narmy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
welcome to the Turkei bro. İşin enteresan yanı kutu açmadan sorguluyorsunuz bir bilgi çıkmıyor. Hattı takıyorsun bakıyorsun 6 ay gözüküyor. Garantisinin 2 yıl olmamasından daha tuhaf bir durum. Adam yanlış biliyor olabilir mi gerçi 6ay garanti süreci de tuhaf normalde cihazlara 1-2 yıl süre verirler.
hayır hocam apple dan kaynaklı bi sorun olduğunu belirtti o zaman konuş çöz dedim benim ne suçum var dedim ben 2 yıl garantili diye aldım bende öyle biliyodum dedi

Fatura varsa Apple desteğe ulaş fatura tarihine güncelliyor garantiyi. Bende amazondan aldım 3 ay erken başlamıştı garantisi. Apple i aradım oradan ABD Apple servisine bağlandı oradan İngilizce konuşarak (ing bilmiyorsan Apple Türkiye senin yerine konuşuyor) anlaşıyorsunuz. En son faturanin fotoğrafını istiyorlar 1 güne düzeliyor.

İPhone 11 cidden sıfır ise 18 ay önce aktif edilmiş fakat kullanılmamış üründür. Bazen İPhone satan firmalar toplu giriş çıkış yaptığı için sattığı an garantiyi aktif ediyor bu da üstte yazdığım sorunu ortaya çıkarıyor.

Hukuki süreçte nispi butlan olduğu için sonuç alırsın. Yani hile/aldatma yapmış bu da seni vekil yapar.
tamam da anlamadığım şey bi insan satacağı telefonu niye aktif eder

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Furkan Görür
hayır hocam apple dan kaynaklı bi sorun olduğunu belirtti o zaman konuş çöz dedim benim ne suçum var dedim ben 2 yıl garantili diye aldım bende öyle biliyodum dedi

tamam da anlamadığım şey bi insan satacağı telefonu niye aktif eder
Kendisi aktif etmemiştir. Ucuza almış x mağazadan aldığı sırada aktif edilmiş. Ayrıca faturası var mı? Faturasız sıfır aldım 2 yıl garantili diyorsan çok üzücü..

narmy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
satıcı ya hediye gelmiş faturası yok bende ama çözmeye çalışıcam dedi olmazsa iade ederim
Kendisi aktif etmemiştir. Ucuza almış x mağazadan aldığı sırada aktif edilmiş. Ayrıca faturası var mı? Faturasız sıfır aldım 2 yıl garantili diyorsan çok üzücü..

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Furkan Görür
satıcı ya hediye gelmiş faturası yok bende ama çözmeye çalışıcam dedi olmazsa iade ederim
O zmn niye garantili 2 yıl diye aldınız ki. Garantiye göndersen fatura ister :) büyük ihtimal bir firma hediye etmiştir birisine onda gidip senin telefoncuya satmıştır.

Almadan önce Apple sitesinden garanti sorgulayın.

Kaça aldınız İPhone 11 64gb yi?

narmy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
iphone 11 128 gb ama aldığım zaman apple sitesinden önümde sorguladı garanti gözükmedi hattı taktım evde ondan sonra gözüktü

ALİOS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Ali Osman GÖK
Hocam hukukçular dışında kimseden adli yardım alma. Yukarıda geçmiş olsun vs diyen arkadaşlar konuya hakim olmadan yazan arkadaşlar. Seni sozlemeyi yaparken satıcı aldatmistir. Burada sen garantisi olduğu için ürünü aldigindan, seni sözleşmeyi yapma konusunda esaslı şekilde yaniltmistir. Burada Türk borçlar kanunundan kaynaklanan hakların vardır.

II. Aldatma
Madde 36 - Taraflardan biri, diğerinin aldatması sonucu bir sözleşme yapmışsa, yanılması esaslı olmasa bile, sözleşmeyle bağlı değildir.

Burada akıllıca hareket edip, adama mesaj atmaya çalış hocam. Mesajda adama bu ürünün şu kadar garantisi var demedin mi ? Ben bu ürünü bu yüzden tercih ettim değil mi tarzında, karşı tarafın bu konuları ikrar edeceği şekilde bir mesaj at. Burada hedef; adamin bunları kabul edeceği ve senin delil olarak kullanabilecegin argüman elde etmen.

Bunun yanında yargı yoluna başvururken, bu tüketici hakem heyeti olacaktır ( tüketici mahkemesi de olabilir, sözleşmenin tutarına göre başvuru mercin değişir ), eklerine yaptigin sözleşmeyi vs de eklersin. Eğer bir sonuç elde edemezsen yargılama süresinin uzun olacağını unutma, bu nedenle herhangi bir para vs vermeden ürünü geri iade etmeye çalış. Sonuç alamazsan yargılama yoluna gitmekten vazgeçme dostum. İyi günler

Top Bottom