Neler Yeni

GARANTİ OLDUĞUNU SÖYLEYİP GARANTİSİ OLMAYAN CİHAZI SATICI İADE ALMAK ZORUNDA MI

narmy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
hocam ortada sözleşme yok her şey sesli olarak gerçekleşti ama teelfonla konuşurken ses kaydı alabilirim satıcı türk değildi zaten şikayet edersem büyük ihtimal deport edilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ortada sözleşme yok her şey sesli olarak gerçekleşti ama teelfonla konuşurken ses kaydı alabilirim satıcı türk değildi zaten şikayet edersem büyük ihtimal deport edilir yani hocam ortada bi belge olmadan nasıl şikayet edilir onu söyler misiniz
Hocam hukukçular dışında kimseden adli yardım alma. Yukarıda geçmiş olsun vs diyen arkadaşlar konuya hakim olmadan yazan arkadaşlar. Seni sozlemeyi yaparken satıcı aldatmistir. Burada sen garantisi olduğu için ürünü aldigindan, seni sözleşmeyi yapma konusunda esaslı şekilde yaniltmistir. Burada Türk borçlar kanunundan kaynaklanan hakların vardır.

II. Aldatma
Madde 36 - Taraflardan biri, diğerinin aldatması sonucu bir sözleşme yapmışsa, yanılması esaslı olmasa bile, sözleşmeyle bağlı değildir.

Burada akıllıca hareket edip, adama mesaj atmaya çalış hocam. Mesajda adama bu ürünün şu kadar garantisi var demedin mi ? Ben bu ürünü bu yüzden tercih ettim değil mi tarzında, karşı tarafın bu konuları ikrar edeceği şekilde bir mesaj at. Burada hedef; adamin bunları kabul edeceği ve senin delil olarak kullanabilecegin argüman elde etmen.

Bunun yanında yargı yoluna başvururken, bu tüketici hakem heyeti olacaktır ( tüketici mahkemesi de olabilir, sözleşmenin tutarına göre başvuru mercin değişir ), eklerine yaptigin sözleşmeyi vs de eklersin. Eğer bir sonuç elde edemezsen yargılama süresinin uzun olacağını unutma, bu nedenle herhangi bir para vs vermeden ürünü geri iade etmeye çalış. Sonuç alamazsan yargılama yoluna gitmekten vazgeçme dostum. İyi günler

ALİOS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Ali Osman GÖK
Hocam şöyle kişinin ses kaydını alman TCK anlaminda suç oluşturuyor ancak bu sözleşmeyi başka türlü ispatlayacak durumun yoksa, bu durum ses kaydı alınmasını hukuka uygun hale getirir. Burada korkutma yoluyla, deport edilirsin vs tarzinda paranı geri almaya çalış ancak baktın olmuyor o zaman ses kaydı alabilirsin. Sözleşmeyi yaparken keşke bir şeyler imzalasaydin, başka türlü ispatin cok zorlaşacak

narmy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
Hocam şöyle kişinin ses kaydını alman TCK anlaminda suç oluşturuyor ancak bu sözleşmeyi başka türlü ispatlayacak durumun yoksa, bu durum ses kaydı alınmasını hukuka uygun hale getirir. Burada korkutma yoluyla, deport edilirsin vs tarzinda paranı geri almaya çalış ancak baktın olmuyor o zaman ses kaydı alabilirsin. Sözleşmeyi yaparken keşke bir şeyler imzalasaydin, başka türlü ispatin cok zorlaşacak
başta korkutayım mı diyosun yani suç değilse dövebilirim de yani

Farway

80+ Silver
2k'yı al neden zarar edesin zaten iphone 11 i garantili nasıl bulacaksın kanka telefonun tedaülden kalkalı baya oldu. Telefonu iyi fiyata aldıysan ve 2k da şimdi alacaksan kabul et gitsin. Adama da kimse dokunmaz mülteciyse.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
795
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Aldığın apple cihazlarında kulaklıklar dahil. Apple Destek uygulamasına girdiğinde cihazı aldığın tarihi sana soruyor. Sen tarihi girdiğinde o tarihten itibaren başlıyor garantin. Ürünü ilk açtığında garantinin 2 3 ay önce başlama olayı genel olarak var ama uygulamaya girip tarihi belirtince o tarihe reviz ediliyor.
Bu belirttiğim sıfır alınan ürünler için geçerlidir.

Fatura varsa Apple desteğe ulaş fatura tarihine güncelliyor garantiyi. Bende amazondan aldım 3 ay erken başlamıştı garantisi. Apple i aradım oradan ABD Apple servisine bağlandı oradan İngilizce konuşarak (ing bilmiyorsan Apple Türkiye senin yerine konuşuyor) anlaşıyorsunuz. En son faturanin fotoğrafını istiyorlar 1 güne düzeliyor.

İPhone 11 cidden sıfır ise 18 ay önce aktif edilmiş fakat kullanılmamış üründür. Bazen İPhone satan firmalar toplu giriş çıkış yaptığı için sattığı an garantiyi aktif ediyor bu da üstte yazdığım sorunu ortaya çıkarıyor.

Hukuki süreçte nispi butlan olduğu için sonuç alırsın. Yani hile/aldatma yapmış bu da seni vekil yapar.

narmy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
Aldığın apple cihazlarında kulaklıklar dahil. Apple Destek uygulamasına girdiğinde cihazı aldığın tarihi sana soruyor. Sen tarihi girdiğinde o tarihten itibaren başlıyor garantin. Ürünü ilk açtığında garantinin 2 3 ay önce başlama olayı genel olarak var ama uygulamaya girip tarihi belirtince o tarihe reviz ediliyor.
Bu belirttiğim sıfır alınan ürünler için geçerlidir.
nasıl hocam ya anlamadım

2k'yı al neden zarar edesin zaten iphone 11 i garantili nasıl bulacaksın kanka telefonun tedaülden kalkalı baya oldu. Telefonu iyi fiyata aldıysan ve 2k da şimdi alacaksan kabul et gitsin. Adama da kimse dokunmaz mülteciyse.
2 bin lirayı alırsam da zarardayım

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
795
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
nasıl hocam ya anlamadım

2 bin lirayı alırsam da zarardayım
Senin için söylemedim bunu senin cihazın 2. el.

Belirtmiş olduğum olay örneğin Sıfır Airpods Pro alıyorsunuz cihazı açıp kurduğunuzda garantisi 3 ay önce başlamış olarak gözüküyor. Apple Destek uygulamasına girdiğinizde Airpods kulaklığı ne zaman satın aldınız diye soruyor size siz belirtilen tarihi girdikten sonra garantiniz o tarihten itibaren başlıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
doğan yücel
Yav adam hem türk değil hem faturasız sıfır cihazı sana satıyor kardeşim kusura bakma da sen hak etmişsin evde beslediğim kediye bile faturasız mama satsan almaz

narmy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
Senin için söylemedim bunu senin cihazın 2. el.

Belirtmiş olduğum olay örneğin Sıfır Airpods Pro alıyorsunuz cihazı açıp kurduğunuzda garantisi 3 ay önce başlamış olarak gözüküyor. Apple Destek uygulamasına girdiğinizde Airpods kulaklığı ne zaman satın aldınız diye soruyor size siz belirtilen tarihi girdikten sonra garantiniz o tarihten itibaren başlıyor.
benimki de sıfır

Yav adam hem türk değil hem faturasız sıfır cihazı sana satıyor kardeşim kusura bakma da sen hak etmişsin evde beslediğim kediye bile faturasız mama satsan almaz
kanka adamın dükkanı belli hediye geldiği için faturası yok

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
795
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
benimki de sıfır

Açık kutuyu sıfır diye aldıysan ve üstüne fatura almadıysan güzel günlerde kullanman dileğiyle hocam. Kanıtlayamazsın

ALİOS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Ali Osman GÖK
benimki de sıfır

Hocam o işin yalan kısmı, fatura vs hediye olması konusundan bahsediyorum. Velevki gerçek olsa dahi senin sozlemenin bir tarafi olarak, satın aldigin tarihi, ürünü, garantisinin ne kadar süre olduğunu, ürün bedelini, sozlemenin taraflarini vs içeren karşı tarafın bu süreçte garanti hizmeti vereceğini içeren bir sözleşmeyi imzalaman senin en temel hakkindir. Sözleşmeyi imzalamak istemezse uzak durmaniz sizin yararınıza olacaktır.

Tüm bunların yanında aldığınız ürüne ilişkin yanlış hatırlamıyorsam en az 6 aylık bir garanti hizmeti sunması gerekir diye hatırlıyorum. Onu da bir araştırmak lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,341
Üyeler
165,344
Son üye
lazziya_1
Top Bottom