Geçmeyen ishal için ne yapabilirim

Reaksiyon skoru
1
Arkdaşlar 3 aydır ishalim bir türlü geçmiyor bu durum artık beni yormaya başladı. Sağlık ocağına gittim ilaç verdi kullandım geçmedi. Dahiliyeye hastaneye gittim test yaptı temiz çıktı sadece çölyak testi daha çıkmadı o da ilaç verdi ve hala geçmedi. Benne yapacağım nasıl geçecek bu illet?

Lopermid yazdılar mı?

Musluk suyu kullanmayın. Yemeklerde ve Çay'da dahil. Foseptik karışıyor.

leblebi ve muz tüketmeye çalışın hocam. Ekstra olarak bir çay tabağına 1 çay kaşığı kadar kuru Türk kahvesi dökün, üstüne yavaş yavaş limon sıkarak kıvam verip küçük topçuklar yapın. 3 günde 1 falan yapın. Su ile tüketmeyi unutmayın geçmiş olsun.

Haşlama patates iyi gelir. Bu arada bol bol sıvı tüket. Gaita testi yapılsın.
Aynen haşlama patateste yenebilir.
ama yanında mutlaka Haşlanmış yumurtalar olacak ve üzerine kurutulmuş Nane ovuşturacaksın. Tuzlayıp yiceksin.

Ekmekle ezip ezip öyle yiceksin. Ekmeksiz olmaz.

Kuru yemeye özen gösterse daha hızlı düzelir motoru :D

Aynı sorun belki 3 yıldır falan bende de var haşlama patates olsun Türk kahvesi olsun telvesini yemek olsun Aynı zamanda leblebi muz bunların hepsini yapmama rağmen musluk suyu kullanmama rağmen sürekli bu tekrar ediyor ve zamanla reflüye çevirdi nedense Aslında tedavi olabilirdim illaki hastaneye gidebilirdim Ama gel gör ki Üşengeçlikten kendini bilmezlikten zamansızlıktan gidemedim yani eğer reflü varsa belki ondan da olabilir Çünkü bende olduğu için söylüyorum Hiçbir fikrim olmamakla beraber söylüyorum bunları ve aynı zamanda ishal Yorgunluk da yaptığı için sağlıklı beslensem Spor yapsam mükemmel bir uyku düzenim bile olsa her zaman yorgun kalkıyorum Belki de sebebi bu bilmiyorum Fakat demem o ki en mantıklısı buradaki tavsiyelere uyumak yerine en en iyisi hastaneye gitmek bunun teşhisini koydurup bir ilaç yazdırmak Çünkü geçici ilaçlar kullanmak da hiçbir işe yaramaz tedavi ilacı olmadığı sürece hiçbir işe yaramaz Mesela ben 3 yıldır reflüyüm ishal ile birlikte ve bir ilaç var reflüyü anında kesiyor fakat tedavi etmiyor ama işte gel diyor ki eşeklik bende Neden hastaneye gitmiyorsun Neden bir teşhis koydurup ilaç yazdırmıyorsun bilmiyorum enayilik yani bu yaz Umarım yaparım Önümüzdeki yaz yani o yüzden hocam siz de beklemeyin yoksa benim gibi yıllarca sürer en mantıklısı hastaneye gitmek oradan Doktor tavsiyesiyle yönelmek en mantıklısı Onun haricinde Biz burada sadece tahminlerde bulunuruz tahminler yürütürüz belki boş belki saçma belki mantıklı öneriler yaparız Ama her insanın bünyesi Her insanın midesi her İnsanın bağırsağı farklı şekilde çalıştığına bakacak olursak bunların hiçbiri çözüm olmayacaktır

Aynı sorunu 2 defa yaşamıştım ikisinde de illallah edip özel hastaneye gittim . İlkinde birkaç test yapıp dizanterisin dediler (galiba bağırsak enfeksiyonu kapınca öyle olunuyordu) antibiyötik tedavisine başladım 2 hafta sonra iyileştim . ikincisinde de yine geçmeyen ishal yüzünden hastaneye gittim yine test yaptılar bu sefer enfeksiyon çıkmadı ama çok fazla mukus görülmüş . Yine antibiyötik tedavisine başlandı 2 haftada iyileştim.

Aspirin yut ve üzerine bir küçük kola iç. Kendim denemedim. Tavsiye eden olmuştu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,889
Üyeler
183,026
Son üye
mege.
Geri