Neler Yeni

GEFORCE RTX 3070 GAMING Z TRIO 8G LHR Ekran Kartı

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın
Geçenlerde konu açmıştım sistemime bunu takacağım diye amma velakin ya monitör ya da işlemci değiştirmem gerekiyormuş bunu şu an karşılayamayacağım için satmayı düşünüyor 1 kere bile kullanmadım ne kadara satmam gerekiyor bunu ?
CPU ne? Ryzen 3600 den kötü mü?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dolar hala 17 hocam tek problem yüksek fiyattan almıssınız
Asgeri ücretin brüt 7000tl ve net 6000tl olduğu ülke de hiçbir şeyin düşmesini beklememeniz lazım şuan ekran kartları ucuzlamaya başladı ama bir KDV zammı gelirse o da yalan olacak.

Ben asus rog strix 3070 ti oc aldım 14319tl verdim uyguna aldığım için seviniyorum kolay kolay düşmüyor ve peşin fiyatına 5 taksit yaptığım için aşırı rahat oluyor. 2K ve 4K için saf kan gpu bence vram az gözükse de 2gb gpu ile warzone oynamış insanım şuan warzone da 4k ultra ayar da + rtx açınca bellek uyarısı veriyor sınırdasın diye ama donma takılma vs. olmuyor sınır dediği de 6gb gösteriyor 16gb vram olsun 12-13GB ları görür o tarafta cod acımasız. :ROFLMAO: Bu warzone fps oyunu olduğu için asla ultra da oynamam ben zaten 2k low ayarda dlss quality çeker rahatıma bakarım. İnşallah Allah herkese iyi bir bilgisayar nasip eder de herkesin yüzü güler.

Son düzenleme:

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
Dolar hala 17 hocam tek problem yüksek fiyattan almıssınız
o da bir sebep o sıralar çok mining yapılması ve şu an bitcoin ve ethereum çakılışı piyasayı düşürdü dolar aynı kalsa da herkes elindeki ekran kartlarını elden çıkarmaya çalıştığı için garip bir hal içine girdi.

CPU ne? Ryzen 3600 den kötü mü?

Asgeri ücretin brüt 7000tl ve net 6000tl olduğu ülke de hiçbir şeyin düşmesini beklememeniz lazım şuan ekran kartları ucuzlamaya başladı ama bir KDV zammı gelirse o da yalan olacak.

Ben asus rog strix 3070 ti oc aldım 14319tl verdim uyguna aldığım için seviniyorum kolay kolay düşmüyor ve peşin fiyatına 5 taksit yaptığım için aşırı rahat oluyor. 2K ve 4K için saf kan gpu bence vram az gözükse de 2gb gpu ile warzone oynamış insanım şuan warzone da 4k ultra ayar da + rtx açınca bellek uyarısı veriyor sınırdasın diye ama donma takılma vs. olmuyor sınır dediği de 6gb gösteriyor 16gb vram olsun 12-13GB ları görür o tarafta cod acımasız. :ROFLMAO: Bu warzone fps oyunu olduğu için asla ultra da oynamam ben zaten 2k low ayarda dlss quality çeker rahatıma bakarım. İnşallah Allah herkese iyi bir bilgisayar nasip eder de herkesin yüzü güler.
cpu 450 watlarda ryzen 5 3600 var monitör 1920x1080 ekran kartını 3070 olanı takarsam darbogaz yapar dediler o yüzden takmadım

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın
o da bir sebep o sıralar çok mining yapılması ve şu an bitcoin ve ethereum çakılışı piyasayı düşürdü dolar aynı kalsa da herkes elindeki ekran kartlarını elden çıkarmaya çalıştığı için garip bir hal içine girdi.

cpu 450 watlarda ryzen 5 3600 var monitör 1920x1080 ekran kartını 3070 olanı takarsam darbogaz yapar dediler o yüzden takmadım
Ryzen 5 3600 4.2 all core overclock olmasına rağmen dsr açıp 2k oynarım işlemci üzerinden yükü alırım dedim nerdeee bana mısın demiyor baya darboğaz var ya hatta 4k ultra warzone açtım %95-97 kullanbiliyor tam performans geçmiyor dlss açtım 110fps gördü 4k da en yüksek ayarda buna 12400f üstü veya r5 5600 üstü şart ayrıca 2k monitör lazım dsr açıp idare edersin ama 1440p çözünürlükte cam gibi oluyor 1080p ile arasında net görüntü farkı var. Ben 2 monitör denedim her 2 monitör de sorunlu çıkmasından dolayı iade ettim.

Sadece ekran kartını almakla bitmiyor anlayacağın adam akıllı cpu ve monitör şart tam verim alabilmek için hele ki cpu online oyunda daha önemli o yüzden deliler gibi ryzen 7000 serisini bekliyorum hem ryzen 5000 serine göre ucuz olacak anakart ve cpu bakmından hem de ddr5 olduğu için en az işlemci ile ram 30-40 fps etki yaratacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
606
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
Ryzen 5 3600 4.2 all core overclock olmasına rağmen dsr açıp 2k oynarım işlemci üzerinden yükü alırım dedim nerdeee bana mısın demiyor baya darboğaz var ya hatta 4k ultra warzone açtım %95-97 kullanbiliyor tam performans geçmiyor dlss açtım 110fps gördü 4k da en yüksek ayarda buna 12400f üstü veya r5 5600 üstü şart ayrıca 2k monitör lazım dsr açıp idare edersin ama 1440p çözünürlükte cam gibi oluyor 1080p ile arasında net görüntü farkı var. Ben 2 monitör denedim her 2 monitör de sorunlu çıkmasından dolayı iade ettim.

Sadece ekran kartını almakla bitmiyor anlayacağın adam akıllı cpu ve monitör şart tam verim alabilmek için hele ki cpu online oyunda daha önemli o yüzden deliler gibi ryzen 7000 serisini bekliyorum hem ryzen 5000 serine göre ucuz olacak anakart ve cpu bakmından hem de ddr5 olduğu için en az işlemci ile ram 30-40 fps etki yaratacağını düşünüyorum.
İşte şu an hem işlemci hem CPU hem de monitör alacak bütçem yok şu anki sistemim bana yetiyor en mantıklı olarak satmak olarak düşünüyorum ama 18 bine aldığım ve hiç kullanmadığım bir şeyi 10 a satmak insana dokunuyor

Dolar hala aynı fiyat olay dolarda değil mining de bitti
Valla ya sorma mahvettiler bizi bu böyle devam eder 20-30 bin olmadan alalım dedik patladı her şey bi akıl verin kalsın elinde ileride kullanırsın mı dersiniz yoksa zararın neresinden dönersen kaar mıdır 😂

inanc098

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
asdfasf
Geçenlerde konu açmıştım sistemime bunu takacağım diye amma velakin ya monitör ya da işlemci değiştirmem gerekiyormuş bunu şu an karşılayamayacağım için satmayı düşünüyor 1 kere bile kullanmadım ne kadara satmam gerekiyor bunu ?
İşlemciniz ve monitörünüz neydi?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

inanc098

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
asdfasf

Hocam darboğaz yapsın. Bence böyle kullanın ileride işlemci monitör yükseltmesine gidersiniz belki..

*DARBOĞAZ sisteme zarar vermez*

Tabii satıp 3060 ti alıp üstünede para kalırsa ozaman okey

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
İşlemciniz ve monitörünüz neydi?
Ryzen 5 3600 AOC 27 G2 bilmem bir şeydi

arkadaşlar ooo ne 15k'sı 14k'sı 10999'a RTX 3070 satılıyor zaten şuan
Kafam çok karıştı ikilemde kaldım ne yapmam gerekiyor bi yardım alayım dedim

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
Ryzen 5 3600 AOC 27 G2 bilmem bir şeydi

Kafam çok karıştı ikilemde kaldım ne yapmam gerekiyor bi yardım alayım dedim
Ben olsam RX590'u satar RTX 3070 kullanırdım.

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
606