Neler Yeni

Öneri genç motor sürücüleri ve tecrübeli kişiler için

Dahası  
merhaba ben 17 yaşındayım ve motor kullanmak istiyorum fakat ailem riskli olduğu için hiç güzel gözle bakmıyor gizlice ehliyet sınavı için para biriktirip ehliyet alsam ne olur diye düşünüyorum benim kuzenim yapmıştı seneler önce herkes şaşırmıştı sıcak bakmamışlardı ama sonradan alıştılar benim amacım 125cc bir motor alıp şehir içi ulaşımımı rahatlatmak sizce hangi motor olmalı cbr125 gibi motorlar hoşuma gidiyor maksimum 15k ya alabiliceğim bir motor öneriniz var mı? Sizce motor tehlikeli mi? Motor ehliyetine kendi motorun ile mi gitmek zorundasın ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama cevaplayabilicek birileri varsa memnun olurum

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
Şehir içinde motor kullanmak çoğu zaman risklidir. Öyle endişelenmeleri normal.
Gizlice ehliyet kursuna gitmenizi pek önermem ama başka kişisel ulaşım aracınız yoksa yapılabilir.

Son düzenleme:

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
merhaba ben 17 yaşındayım ve motor kullanmak istiyorum fakat ailem riskli olduğu için hiç güzel gözle bakmıyor gizlice ehliyet sınavı için para biriktirip ehliyet alsam ne olur diye düşünüyorum benim kuzenim yapmıştı seneler önce herkes şaşırmıştı sıcak bakmamışlardı ama sonradan alıştılar benim amacım 125cc bir motor alıp şehir içi ulaşımımı rahatlatmak sizce hangi motor olmalı cbr125 gibi motorlar hoşuma gidiyor maksimum 15k ya alabiliceğim bir motor öneriniz var mı? Sizce motor tehlikeli mi? Motor ehliyetine kendi motorun ile mi gitmek zorundasın ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama cevaplayabilicek birileri varsa memnun olurum
Motor ehliyetine kendi motorunla gitmek zorunda değilsin. Motor, uygun ekipmanları kullandığın ve hız kurallarına uyduğun sürece tehlikesi araçlar kadardır. 125cc motor alacaksın orası tamam fakat grenajlı bir motor almanı tavsiye etmiyorum (cbr125 gibi). Yan yatırdığında sana ciddi masraflar açacaktır. Şu an sana tavsiyem yaklaşık 1 2 sene normal grenajsız ve debriyajlı bir motor kullanıp tecrübe edinmen.

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi
Benim babam motor kullanıyordu kaza yapıp hafızasını kaybetmişti aynı riski ve iyileşememe riskini kabul ediyorsan sür

YASOGRALL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
yasin emre ovalı
Yani motor başlı başına bir tehlike motorda kaporta sensin kask ekipman olmadan asla kullanma. Ben küçük bir yerde yaşıyorum bu ekipmanları pek disiplinli kullanmıyorum. Çok dikkatli sürüyorum ama dikkatli olmak yetmiyor karşıdaki insanın dikkati çok önemli. Başına en ufak bir şey gelse bile büyük pişmanlıklar yaşatabilir. Ama yine de motorun şart olduğuna inanıyorum ulaşımı inanılmaz rahatlatıyor.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bence ailenden gizli işe kalkışma, eninde sonunda sana izin verecekler. Büyük ihtimalle 18'ini bekliyorlar. Zaten 18 olunca artık yetişkin bir birey oluyorsun. Kendi kararlarını kendin vermen gerekiyor. Benimkiler de pek sıcak bakmıyorlar, ama bu demek olmuyor ki ömrü hayatım boyunca hiçbir zaman motor sürmeyeceğim, ya da ehliyet almayacağım. 18 yaşına gelince ehliyetimi alır, ekipmanlarımı dizerim. Sonrasında da motoru alırım.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
İlk olarak cbr 125 yerine az yakan ucuz + parçalarıda ucuz bir scooter alın.Yeni öğrenmeye başlıyacağınız için düşürmeler çok normal alıcaktır parça ucuzluğu burda devreye giriyor.Az yaktığı için aileye çok yük olmaz yakıt masrafı vs.Görünüş yerine performansa önem verin,bir çok motor kullanmak isteyen genç bireyler işte motorum olsun şöyle havalı bir şey olsun kızlara hava atayım diyor alıyor en pahalı motoru en ufak hasarda 2-3 bin TL masrafı oluyor hiç gerek yok bunlara.6-12 Ay gibi bir deneyimden sonra cbr 125 veya r125'e geçebilirsiniz.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
İlk olarak cbr 125 yerine az yakan ucuz + parçalarıda ucuz bir scooter alın.Yeni öğrenmeye başlıyacağınız için düşürmeler çok normal alıcaktır parça ucuzluğu burda devreye giriyor.Az yaktığı için aileye çok yük olmaz yakıt masrafı vs.Görünüş yerine performansa önem verin,bir çok motor kullanmak isteyen genç bireyler işte motorum olsun şöyle havalı bir şey olsun kızlara hava atayım diyor alıyor en pahalı motoru en ufak hasarda 2-3 bin TL masrafı oluyor hiç gerek yok bunlara.6-12 Ay gibi bir deneyimden sonra cbr 125 veya r125'e geçebilirsiniz.
CBR 125R yedek parça ve yaktığı para bakımından ucuz bir motor diye biliyorum. Ayrıca başlangıç seviyesi için de fazlaca öneriliyor.

Son düzenleme:

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bende kullanıyorum motor
250 cc fakat aile baskısı nedeniyle gaza dahi basmıyorum aman aman yapıştırmıyorum da
Hele taksiciler minibüsçüler ekmek parası diye milleti biçmeye çalışıyorlar
Önce sürmeyi öğren sonra da ehliyeti almaya bak

TALHA MURAT

80+ Silver
benimde motor sevdam var fakat annem istemiyor başıma bir şey gelir vs hatta yüksek beygirli motorlara da ehliyet alsam yetiyor.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
CBR R125 yedek parça ve yaktığı para bakımından ucuz bir motor diye biliyorum. Ayrıca başlangıç seviyesi için de fazlaca öneriliyor.
R125 pahalıdır düşürürsen sıkıntı çıkartabilir.Ancak görünümü daha güzel sert durur.Cbr 125 onun oğlu gibi düşün daha hafif durur parça bakımından kolay bulunur ve ucuzdur.

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Yola çıkmak demek ister yaya ister sürücü %50 kaza şansı demektir.
Ama şehir içi hızlı süreceksen bu hız çok artar zaten acemi ir şoförün hızlı sürmesini önermem.
Aile genelde ne diyorsa odur genelde haklı çıkarlar çünkü içlerine siniyor.
Eğer yapma diyorlarsa sana kötü bir haberim var. YAPMA
Allah Korusun

Top Bottom