senin anlattığın daha karışık geldi. al doğrusunun uzunluğunu nasıl bulduk da kök 3 kök 3 ayrıldı? Benim anlamaya çalıştığım bu soruda altıgenin kenar uzunluğunu nasıl bulacağımız? O verilen 2 ile nasıl kenar uzunluğunu bulacağız?çok basit. sen de yapmaya çalışmışsın ve çok yakınlaşmışsın |AL| doğrusunu iki parçaya ayırırsak elimizde kök3 kök3 iki parça olur. ardınan bize soruda verilen altıgenin içindeki üçgenden bir tane de biz yapıyoruz. F ve D noktalarını birleştiriyoruz. fd'nin orta noktasına P dersek FEP bir 30 60 90 üçgeni oluyor. aynı şekilde EP de 2 oluyor eğer K FE'nin orta noktası ise EP'nin de aynı zmanada yarısı kadar yükselmiş olması gerek. eğer göremiyorsak K noktasından EP'ye bir dikme indirebiliriz. sonuçta altıgenin bir kenarı 4 ise ve bir de 1 cm'lik yükseklik kazandıysa bir kenar 5 diğer kenar kök3 olucak şekilde bir dik üçgen var kareleri toplamı kök 28 eder bu da 2kök7'dir
tamamdır çok teşekkürler. bizim matematik hocanın internetinde sorun var derslerde hocanın çizdiği şey bize gecikmeli geliyor ve anlaşılması imkansız oluyor o yüzden kendim öğrenmeye çalışıyorum. yeniden zamanını ayırdığın için teşekkürlerdostum sanırım üçgenlere çalışman gerekebilir. bu attığın resimde bir 120 30 30 üçgeni görüyoruz. çünkü altıgen DÜZGÜN her kenar eşit. bu bize şunu anlamamızı sağlıyor. eğer B'den AC'ye dikme indirirsek bu 120'lik açı 60 60 olarak ayrılır. zaten diğer açılar da 30 derece ve zaten indirdiğimiz de DİKME yani artık elimizde bir 30 60 90 üçgeni var. 30'un karşısı 2 ise 90'ın karşısı 4 ve 60'ın karşısı 2kök3 olur. trigonometrik bağıntılarla hesaplanır. böylece 2 tane kök3'ü kök3 kök3 diye ayırabiliriz. bunu ayırıyoruz çünkü şeklin tepesinde de kenar ikiye ayrılmış. bir doğruyu düzgün bir şeklin üstünde hareket ettirirsek benzer oranlarda kenarların üstünden geçecektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
okullarda 120 30 30 üçgeninin kenarları ezberletilir fakat ben her zaman 30 60 90 üçgeninden yaparım bende ezber sıfır :/