Gerçekten yalnızım...

furk88

80+
Reaksiyon skoru
56
Yaşım 16 okulda doğru düzgün kimseyle konuşmuyoum sosyal anksiyetemden dolayı. sosyal medyada da kimseyle konuştuğum yok. Sadece 1 tane arkadaşım var onunlada ilkokuldan beridir beraberiz. Hatta bu sene gittiğim okulu degistirdim o arkadaşımın oldugu okula nakil yaptim suan o okuldayim. Tenefuslerde bazen onunla takılıyorum bazende sınıfta boş boş oturuyorum yada kafamı sıraya koyup uyumuş gibi yapıyorum ve günlerim böyle geçiyo. Evden çok çıktığım yok çıksam da bahsettiğim arkadaşımla bazende tek başıma çıkıp boş boş geziyorum. Bu durumdan gerçekten sıkıldım artık nereye kadar böyle gidecek ne zaman bitecek bitmesi için ne yapmalıyım hiç bilmiyorumve gercekten sıkıldım artık. (Tavsiye beklemiyorum sadece icimi dökmek istedim)

insanlarla konuş sadece 1 kişiye takılı kalma
konuşmazsan her açıdan başarın düşer kafanda hiç bir şeyi takma rahat bir insan olmaya çalış
kendine iyi bak kardeşim

Psikoloğa gideceksin başka bir çaresi yok.
Haklısın ama aileme bunu söylesem gerek yok derler demeseler bile psikolog masraflarını karşılayacak maddi durumda olamadığımız için gidemem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

lise hayatimi gordum sende, acil çözüm bul ben bulamadim
Valla arıyorum da bu türlü bulamadım be
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

insanlarla konuş sadece 1 kişiye takılı kalma
konuşmazsan her açıdan başarın düşer kafanda hiç bir şeyi takma rahat bir insan olmaya çalış
kendine iyi bak kardeşim
Doğru diyosunda ne konusucam sınıfta gidip birine durduk yere konusulammi dicem zaten herkes birbiriyle arkadaş

Doğru diyosunda ne konusucam sınıfta gidip birine durduk yere konusulammi dicem zaten herkes birbiriyle arkadaş
okulda 1 ay boyunca kimseyle konuşmadım 9.sınıf başlangıcında bir arkadaş grubunun peşine takıldım yaklaşık 1 hafta fln sürekli peşlerinde dolandım anca öyle arkadaş bulabildim
yani konuşalımmı demene gerek yok mesela oyun konuşan bi ortam vardır önünde-arkanda oturan birileri sende katıl konuşmaya zaten gerisi gelir kanka

Benimde lise başları böyleydi çoğu kişiyle konuşmazdım ama teneffüslerde çok fazla kitap okurdum. Sana tavsiyem(tavsiye istemediğini biliyorum ama yine de belki bir faydası olur) şuan sınıfta kimseyle takılmadığın için sınıfta bir gözlemci gibisin sınıftakilerin nasıl davrandığına onların kafa yapılarını az çok bilirsin senle aynı kafa yapısında olan kişilerle konuşmaya başla, sosyal anksiyeteyi kafana takma onu yenemeyebilirsin ama onu kabullenmen ve alışman daha kolay olur.hata yapmaktan korkma,hepimiz hata yaparız. kendimden örnek verecek olursam ben sınavlarda iyi not alarak sınıfın akıllı ve iyi insanlarlarla konuşmaya başladım lisede en iyi 3 arkadaşım vardı zaten fazlasına gerekte yok.
Son olarak o lanet olası sosyal anksiyeteyi ben de çekiyordum ama sonra onu kabullendim ve şuan çok daha iyiyim

Yaşım 16 okulda doğru düzgün kimseyle konuşmuyoum sosyal anksiyetemden dolayı. sosyal medyada da kimseyle konuştuğum yok. Sadece 1 tane arkadaşım var onunlada ilkokuldan beridir beraberiz. Hatta bu sene gittiğim okulu degistirdim o arkadaşımın oldugu okula nakil yaptim suan o okuldayim. Tenefuslerde bazen onunla takılıyorum bazende sınıfta boş boş oturuyorum yada kafamı sıraya koyup uyumuş gibi yapıyorum ve günlerim böyle geçiyo. Evden çok çıktığım yok çıksam da bahsettiğim arkadaşımla bazende tek başıma çıkıp boş boş geziyorum. Bu durumdan gerçekten sıkıldım artık nereye kadar böyle gidecek ne zaman bitecek bitmesi için ne yapmalıyım hiç bilmiyorumve gercekten sıkıldım artık. (Tavsiye beklemiyorum sadece icimi dökmek istedim)
2-3 arkadaş bu tenefüslerde onunla gez onun arkadaşıyla konuş çevren genişler ama bu sadece okul için geçerli

biriyle konuşmaktan neden utanıyorsunuz la, kendinize güvenmiyorsunuz çünkü, her söylediğin cümleyi kesin 10 kere içinden düşünüyorsundur, şöyle desem ne der böyle desem ne der şöyle cevap verirse şunu söylerim gibi içinden düşünüyorsundur muhtemelen. Ayrıca şunla konuşsam o ne düşünür yada etraftakiler ne düşünür diye düşündüğünüz için millet ile konuşamıyorsunuz.Bunu düşünmeyin çünkü onların öyle bir sorunu olmadığı için kendiniz gibi içinden 10 kere düşünmüyor normal karşılıyor, unutuyor bile. Ağzını açıp girişken olmadığın sürece bir şeye ulaşamazsın, sevdiğin kızı bile senden tipsiz biri alır sen sadece bakarsın. Ağzınızı açın fazla düşünmeyin.

ülkedeki tek yalnız insan ben değilmişim örneği olduğun için sağol

Ekler

• WhatsApp 21.12.2022 21_26_48.png
    WhatsApp 21.12.2022 21_26_48.png
    56.4 KB · Hit: 48

Hocam hobi edinin spora yazılabilirsiniz kütüphaneye gidebilirsiniz kendinize uygun bir hobi edinmeniz sosyal hayatınızda büyük bir etken olacaktır hem arkadaşlık hem de bir ortam kurabilirsiniz

ben arkadaş oldum ne oldu yıne saçma sapan konulr yok benımkı daha uzun yok ben enson su zamanda çektim saçma sapan belkide arkadaş edinmemek daha iyi.

Geri