Neler Yeni

GIGABYTE 3060 12GB Ekran kartı AMD Ryzen 5 1600 ile darboğaza düşer mi?

STS24

80+
Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar sistemi yavaş yavaş yükselteceğim için önce ekran kartı ve PSU aldım. Başlıktaki ekran kartı ve işlemci ikilisi nasıl çalışır? Sistem darboğaz yapar mı? İşlemci önerilerine de açığım.

Oynadığım oyunlar: GTA V, Forza Horizon 5, Crusader Kings 3, LoL, Valorant...

Sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
Anakart: MSI B350 PC-Mate
Ekran Kartı: GIGABYTE RTX 3060 12 GB
RAM: 2x8 Corsair 3200MHz

Oooo darboğazın kralını yaşarsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FP olarak ryzen 5 5500 alabilirsin seni yeterince tatmin eder

Oooo darboğazın kralını yaşarsın

FP olarak ryzen 5 5500 alabilirsin seni yeterince tatmin eder
Ya eninde sonunda alacağım işlemci fakat ekonomik durumlar malum.2 sorum var. 2-3 Ay idare eder mi, ederse ne ala. Darboğaz yapması işlemciye zarar verir mi?

Önerin için de teşekkür ederim.

Ya eninde sonunda alacağım işlemci fakat ekonomik durumlar malum.2 sorum var. 2-3 Ay idare eder mi, ederse ne ala. Darboğaz yapması işlemciye zarar verir mi?

Önerin için de teşekkür ederim.
Darboğaz zarar vermez kullanabilirsin. Sadece performans sorunu yaşarsın. 3100 ile 6600xt kullanıyorum kaç aydır

Paranı ayarladıktan sonra al bi tane 5600 uzun bir süre götürür seni.

Arkadaşlar sistemi yavaş yavaş yükselteceğim için önce ekran kartı ve PSU aldım. Başlıktaki ekran kartı ve işlemci ikilisi nasıl çalışır? Sistem darboğaz yapar mı? İşlemci önerilerine de açığım.

Oynadığım oyunlar: GTA V, Forza Horizon 5, Crusader Kings 3, LoL, Valorant...

Sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
Anakart: MSI B350 PC-Mate
Ekran Kartı: GIGABYTE RTX 3060 12 GB
RAM: 2x8 Corsair 3200MHz
darbogaz yasaman muhtemel. bence min r5 5500 olarak sıstemını guncellemelısın

Darboğaz zarar vermez kullanabilirsin. Sadece performans sorunu yaşarsın. 3100 ile 6600xt kullanıyorum kaç aydır

3100 güçlü bir oyun işlemcisi o yuzden fark yaratmaz

sadece sentetık testlerdekı fark bıle devasa anlıyacagın
1672185131855.png

Hocam, darboğaz testi yapabileceğin siteler var ama kesin bir sonuç vermiyor. Ben sizin için yaptım %5 olarak gösteriyor ama mutlaka darboğaz yaşarsınız 1-2 ay her türlü idare eder.

Hocam, darboğaz testi yapabileceğin siteler var ama kesin bir sonuç vermiyor. Ben sizin için yaptım %5 olarak gösteriyor ama mutlaka darboğaz yaşarsınız 1-2 ay her türlü idare eder.
Teşekkür ederim hocam, yaptığınız sitenin ismini yazabilir misiniz acaba?

Buyrun hocam linkini bıraktım. Ancak dediğim gibi işlemciyi çok kullanan oyunlarda problem yaşarsınız Valorant, cs gibi ancak ekran kartına yük verirseniz darboğaz azalır, oyunları en yüksek ayarda oynamaya çalışın.
çok teşekkür ederim, açtığım diğer başlığa da bakıp bilgi sahibiyseniz yorum yazarsanız çok sevinirim

Geri