Neler Yeni

Yardım Gigabyte Anakart BIOS Girmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf TİLLİ
Arkadaşlar sistemi 3 gün önce teslim aldım. Açılışta biosa giremiyordum. Çeşitli yöntemler denedim ve BIOS pilini çıkardım vs. en sonda girebildim biosa ayarlamaları yaptım, biosu son sürüme güncelledim. Fakat 2 3 açılıştan sonra yine biosa girmemeye başladı. Açılışta del veya f12 ye basın yeri hiç görünmüyor. Siyah ekran ve direk win masaüstü geliyor. Bu anakartımda sıkıntı mı var? yoksa bilmediğim bir ayar mı var kullanıma göre bios açılışını hızlandıran? Yardımcı olacak olan varsa çok makbule geçer.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf TİLLİ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Garantiye yollamayı düşünüyorum fikri olan yok mu?

firatyegin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Fırat Yeğin
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Donanım, Yazılım
Arkadaşlar sistemi 3 gün önce teslim aldım. Açılışta biosa giremiyordum. Çeşitli yöntemler denedim ve BIOS pilini çıkardım vs. en sonda girebildim biosa ayarlamaları yaptım, biosu son sürüme güncelledim. Fakat 2 3 açılıştan sonra yine biosa girmemeye başladı. Açılışta del veya f12 ye basın yeri hiç görünmüyor. Siyah ekran ve direk win masaüstü geliyor. Bu anakartımda sıkıntı mı var? yoksa bilmediğim bir ayar mı var kullanıma göre bios açılışını hızlandıran? Yardımcı olacak olan varsa çok makbule geçer.
Windows Arayüzün açıldığında Shift Tuşuna basılı tutarak yeniden başlat bilgisayarı ardından gelen ekranda "Sorun gider", "Gelişmiş Seçenekler" "UEFI Donanım Yazılımı Ayarları" butonuna bastıktan sonra yeniden başlat düğmesine bas seni BIOS'a atacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf TİLLİ
Windows Arayüzün açıldığında Shift Tuşuna basılı tutarak yeniden başlat bilgisayarı ardından gelen ekranda "Sorun gider", "Gelişmiş Seçenekler" "UEFI Donanım Yazılımı Ayarları" butonuna bastıktan sonra yeniden başlat düğmesine bas seni BIOS'a atacak.
İşte o da işe yaramıyor. Anakart Gigabyte B660M Gaming. Acaba anakartta sıkıntı mı var?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,169
İsim
Emre Zengin
Monitöre DP ile bağlıysan HDMI, HDMI ile bağlıysan DP ile bağlanıp aynı sorunun devam edip etmeyeceğini kontrol eder misin?

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,473
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Bu sorunu daha önce yaşadım anakartında bir problem olduğunu sanmıyorum. Sebebini ve kesin bir çözümünü bulamadım. İmzamda ki sistem de yaşadım bu sorunu sistem başlarken del basılacak kısımda görüntü siyah oluyor ve birden Windows başlatılıyor kısmına geçiyor. Bios sıfırlamak işe yaramıyor ben şöyle yaptım bios pilini söktüm 1 gece boyunca PC yi hiç açmadım ertesi gün taktım ve düzeldi ama bunu yapmadan öncede bazen kendişiğinden düzeliyor du. Dediğim gibi 1 gece bios pilini çıkart sistemin elektriğini de kes öyle dene olmasa parçaları demonte et tekrar montajla düzelebilir. Bir şeyden yapıyor ama ne olduğunu denedim denedim bir türlü bulamadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf TİLLİ
Monitöre DP ile bağlıysan HDMI, HDMI ile bağlıysan DP ile bağlanıp aynı sorunun devam edip etmeyeceğini kontrol eder misin?
Deneyeceğim.
Bu sorunu daha önce yaşadım anakartında bir problem olduğunu sanmıyorum. Sebebini ve kesin bir çözümünü bulamadım. İmzamda ki sistem de yaşadım bu sorunu sistem başlarken del basılacak kısımda görüntü siyah oluyor ve birden Windows başlatılıyor kısmına geçiyor. Bios sıfırlamak işe yaramıyor ben şöyle yaptım bios pilini söktüm 1 gece boyunca PC yi hiç açmadım ertesi gün taktım ve düzeldi ama bunu yapmadan öncede bazen kendişiğinden düzeliyor du. Dediğim gibi 1 gece bios pilini çıkart sistemin elektriğini de kes öyle dene olmasa parçaları demonte et tekrar montajla düzelebilir. Bir şeyden yapıyor ama ne olduğunu denedim denedim bir türlü bulamadım.
Sistem ilk geldiğinde de vardı bu sorun en son bios pilini çıkarıp 2 3 dk bekleyip taktım düzelmişti. Sonra yine oldu. Muhtemelen yine bios pilini çıkaracam ama her seferinde tüm bios ayarları sıfırlaması sıkıntı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf TİLLİ
Benim mönitorde dp çıkışı yok hdmı ve vga var. Anakarttaki vga ya bağladım da görüntü gelmedi. Bu gece arkadaşın dediği gibi bios pilini bir daha söküp sabah takacam. Eğer yine bu şekil yaparsa garantiye yollayayım. Her seferinde bios sıfırlamakla uğraşılmaz ki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf TİLLİ
Yok bu sefer gelmedi bios. Önceki yaptığımda pili söküp taktım açıldığında gigabyte ın bios uygulaması üzerinden bios güncellemiştim ve yeniden açıldığında bios yazısı gelmişti. Bu sefer aynılarını yaptım hiç gelmedi. Giremiyorum biosa.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,244
Üyeler
171,897
Son üye
umutcnozcn52
Top Bottom