Gigabyte B450m S2H Anakart bios Secure Boot sonrası açılmama problemi

Reaksiyon skoru
1
Öncelikle herkese merhabalar,

Bu konu ile alakalı konular var ama net bir çözüm yok ve artık eskimiş konular. Eğer gene de problemse konu kapatılabilir.

Bilgisayarımda WİN11 yüklü. Ve yaklaşık 2 haftadır da kullanıyorum. Dün valorant oynamak isterken VAN9001 hatası aldım. Çözüm yoluna bakarken izlediğim bir video sonuçu biosdan değerleri değiştirdim. Ve o işlemden sonra bilgisayar bir daha açılmaz oldu. Açılıyormuş gibi yapıp tekrar kapanıyor. Ekrana görüntü VS gelmiyor.

Gigabyte B450m S2H Anakart hangi sürüm yüklü hatırlamıyorum ama yeni sürümlerden biri.
Bilgisayar açılmadığı için bios sıfırlama işlemleri denedim.

Bilgisayar güç kablosu söküldü haldeyken bios pilini çıkardım. 5-10dk bekledim fakat bir sonuç alamadım.
Pili takdim güç kablosu hala sökülü ve Cmos_reset pinlerine (2tane pin var) tornavidayla 5-10 sn dokundum. Sonuç değişmedi hala açılmıyor.
Bu arada güç kablosu çıkardıktan sonra açma tuşuna 10-15 sn Basılı tutuyorum. Ekran kartının güç kablosunu dahi söküyorum.

Hatta bu cmos p inlerine dokunurken emin olamadım. Reset düğmesini bağladım oraya Reset düğmesine Basılı tutuyorum. sonuç düzelmedi.

Okuduğum bir kaç yerde serviste bios çipi değişmiş. Servisle konuştum gönderin bakalım diyorlar. Garantisi bitti ve ne kadar ücret isteyecekler mechul. Bunun başka bir çözümü yokmudur. Şuan ne yaptıracak durum var ne de yeni anakart alacak para.

Sıkıştım kaldım var mı başka çözüm önerisi olan.

Geri