🔥İndirim Gigabyte B840M DS3H AMD AM5 DDR5 🔥4.999₺

B650mp-e pro mu bu mu 7500f 9060xt ile kullanacağım
mp-e pro

Beklersen incehesap gaming gecesinde colorful b650m plus v14 arada 4.5k'ya düşüyor mp-e prodan biraz daha iyi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mp-e pro

Beklersen incehesap gaming gecesinde colorful b650m plus v14 arada 4.5k'ya düşüyor mp-e prodan biraz daha iyi
Geçen 6300'e b650 eagle ax konusu görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam öyle bişey bulursanda alabilirsin

Hocam mesele takmak değil gen5 ssd fiyatlarından dolayı ona o parayı verecek adam gidipte b650 almaz neden 3 liralık anakarta 10liralık ssd atsın
Tam tersi canım anakart ucuz olmasına rağmen gen5 destekli ise o tercih edilir, hız ihtiyacı olan da gen5 m2 sini de alır. Gen5'e para yetiyor diye fazladan anakarta para vermeyi sadece bir gamer düşünür.

Hocalarım genel olarak konu gen 5 ssd üzerinden tartışılmış ama b840 da o.c desteği yok bildiğim kadarıyla yani pbo olmayacak aslında gayet işe yarar bir özellik özellikle ryzen master ile kullanıldığında hem perfermans bir tık artıyor hemde işlemci ısısı düşüyor bu açıdan bakarsak b650 bu fiyat bandında daha mantıklı değil mi . gen 5 ssd konusunda bence gereksiz onun yerine pci x16 gen 5 olsa daha mantıklı artık yeni gelen kartlar gen 5 üzerinden geliyor .

• Beğen
Reaksiyonlar: hoka
mp-e pro

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geçen 6300'e b650 eagle ax konusu görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam öyle bişey bulursanda alabilirsin
Ama bunun mhzsi çok daha yüksek neden mp-e pro daha iyi anakarttan anlamam da

Ama bunun mhzsi çok daha yüksek neden mp-e pro daha iyi anakarttan anlamam da
Tek tek farkları atmayı üşendim ama anakartlardaki tek olay mhz limiti değil hatta neredeyse hiç bir önemi yok am5 anakartlarda

Lane'ler, pcie slotları, giriş portları, vrm güç iletimi, vrm soğutması, m.2 girişleri vs. gibi farklar olabiliyor anakartlar arasında

Onun dışında b840 chipseti a620'lerin devamı gibi, işlemci oc yapamıyorsun b650'lerde yapabiliyorsun

Tek tek farkları atmayı üşendim ama anakartlardaki tek olay mhz limiti değil hatta neredeyse hiç bir önemi yok am5 anakartlarda

Lane'ler, pcie slotları, giriş portları, vrm güç iletimi, vrm soğutması, m.2 girişleri vs. gibi farklar olabiliyor anakartlar arasında

Onun dışında b840 chipseti a620'lerin devamı gibi, işlemci oc yapamıyorsun b650'lerde yapabiliyorsun
anladım peki bu fiyat aralığında b650mp-e prodan daha iyisi var mı peki maks 5k civarı bu arada konuda bahsedilen anakartta oc özelliği var görünüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,571
Üyeler
183,855
Son üye
CrawS
Geri