Neler Yeni

Gigabyte GTX 1650 d6 OC fan sesi sorunu(MD3)

Kontfire

80+ Silver
Bir ay önce MD3 sistemini aldım, sistemde dahili olarak bulunan Gigabyte GTX 1650 ddr6 OC ekran kartının fan sesini MSI afterburner yazılımından %64'ün altına indiremiyorum. PC boştayken ve ekran kartı sıcaklığı 30-35°C olduğu durumlarda bile fan yavaşlamıyor. Yanımda sürekli kurutma makinesi çalışıyor gibi gürültü oluyor. Yok mudur bir çaresi arkadaşlar, çok sevinerek zorla alabilmiştim sistemi lakin fan gürültüsü soğuttu gerçekten.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,943
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Benimkine aynı derecede çalışıyor hiç rahatsız edecek seviyede öyle kurutma makinesi gibi ses gelmiyor.
Ayrıca konuyla ilgili Gigabyte ile konuştum , fabrika çıkışı öyle olduğu söylendi.

Kontfire

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benimkine aynı derecede çalışıyor hiç rahatsız edecek seviyede öyle kurutma makinesi gibi ses gelmiyor.
Ayrıca konuyla ilgili Gigabyte ile konuştum , fabrika çıkışı öyle olduğu söylendi.
Anladım, belki de laptoptan geçtim diye bana bu kadar çok geliyordur sesi. Olmadı satmayı düşünüyorum kartı. Teşekkür ederim yanıtın için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kronik dostum maalesef :(
Ah be dostum.. zaten kronik baş ağrım var, dayanılmaz oluyor fan gürültüsü ile :(

denjz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Denizhan
Anladım, belki de laptoptan geçtim diye bana bu kadar çok geliyordur sesi. Olmadı satmayı düşünüyorum kartı. Teşekkür ederim yanıtın için.

Ah be dostum.. zaten kronik baş ağrım var, dayanılmaz oluyor fan gürültüsü ile :(
Gecmis olsun kanka

Aron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Eren Senol
Evet çok saçma fabrika çıkışlı öyleymiş...

Kontfire

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet çok saçma fabrika çıkışlı öyleymiş...
Gerçekten saçma. Tamam asgari fan hızı olabilir tabii ki mesela en düşük %20 hızla falan. Lakin kart boşta çalışıyorken ve ısısı çok düşükken %64 diye dayatmak hem gürültüye sebep olur hem de fanın ömrünü kısaltır diye düşünüyorum. Firmanın basit bir yazılım güncellemesi yapması bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum..

KnightDavion

80+ Bronze
Gerçekten saçma. Tamam asgari fan hızı olabilir tabii ki mesela en düşük %20 hızla falan. Lakin kart boşta çalışıyorken ve ısısı çok düşükken %64 diye dayatmak hem gürültüye sebep olur hem de fanın ömrünü kısaltır diye düşünüyorum. Firmanın basit bir yazılım güncellemesi yapması bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum..

Gigabyte ve saçmalıkları hocam. Bu ürün MD3 ile satılmasaydı satılan ürünlerin yarısından çoğu ilk 14 gün içine iade edilirdi ya da birkaç ay sonra. Çok uğraşırlardı yani topluca elden çıkardılar.

Güzel strateji uyguladılar. Kendim de konu oluşturdum. İnceleyebilirsin.
Bende Gigabyte'a bilet açtım ve bu ekran kartının fanının 3D Aktif fanı desteklemediği ve %64'ten aşağı düşemeyeceğini yazdılar.

Bu ekran kartı %64 fan hızında 20 sene önceki bilgisayarlardan daha fazla gürültü çıkarmakta. Sesinden rahatsız olmayanın samimi söylüyorum işitme testi yaptırmasını tavsiye ederim.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,309
İsim
Diyarhan
Kesinlikle fazla Nzxt nin fanları sesli diyordum. Benchmark atarken bir hızlanıyor sesi tizleşiyor.

Kontfire

80+ Silver
Gigabyte ve saçmalıkları hocam. Bu ürün MD3 ile satılmasaydı satılan ürünlerin yarısından çoğu ilk 14 gün içine iade edilirdi ya da birkaç ay sonra. Çok uğraşırlardı yani topluca elden çıkardılar.

Güzel strateji uyguladılar. Kendim de konu oluşturdum. İnceleyebilirsin.
Bende Gigabyte'a bilet açtım ve bu ekran kartının fanının 3D Aktif fanı desteklemediği ve %64'ten aşağı düşemeyeceğini yazdılar.

Bu ekran kartı %64 fan hızında 20 sene önceki bilgisayarlardan daha fazla gürültü çıkarmakta. Sesinden rahatsız olmayanın samimi söylüyorum işitme testi yaptırmasını tavsiye ederim.

Dediğin gibi olma ihtimali yüksek hocam. Yani sene 2022 hâlâ taş devrinden kalma yazılım olmamalı, kart 3d Aktif fanı nasıl desteklemez arkadaş! 15 yıl önce bir kasamız vardı, gece açtığımda babam hemen kalkar gelirdi kapattırdı sesinden. Bu kasa bir nebze daha sessizdir ancak kulaklık takmadan bir şey izleyemiyorum maalesef.. Açtığın konuyu okudum teşekkür ederim, sattınız mı siz kartı nasıl bir çözüm buldunuz ya da bulabildiniz mi? Ve %64 nedir ya bari %40 olsaymış asgari limit, gece oyun indirilsin diye açık bırakıyorum PC'yi sonra uyumak için baya uğraşıyorum.

Kesinlikle fazla Nzxt nin fanları sesli diyordum. Benchmark atarken bir hızlanıyor sesi tizleşiyor
Sorma uçacak gibi oluyor :)

KnightDavion

80+ Bronze
Henüz satmadım ama 10100F'nin besleyebileceği daha iyi bir kart alınca satacağım ya da üste para vererek takas yapmanı düşünüyorum.

KnightDavion

80+ Bronze
2060’a kadar yolu var sanırım hocam. Fiyatı kelepir olmadığı sürece AMD almayı düşünmüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,747
Üyeler
163,715
Son üye
Rk64
Top Bottom