🔥İndirim Goodyear EfficientGrip 205/55 R16 91V Yaz Lastiği 2025 Üretimi 2469₺ / Adet

Daha iyileri var dostum. Bir ara 6ayda bir araç lastiği değiştirdiğimden tecrübe ettim.
Eğer km'den değiştiriyorsanız fiyat için iyi seçenek olabilir.
Çin ve yerli mallarına göre iyi ona bir şey demiyorum. Goodyear'ın kanal sayılarına dikkat edin. 4 kanallı olsunlar. 3 kanallı performance diye sattıkları tırt.
ha yok o zaman 1800tl bandında bakmıştım en iyisi o idi diğerleri pahalıydı 2 tane lazımdı zaten ona göre almıştım artık lastiğim bayatlamıştı ondan dolayı

ha yok o zaman 1800tl bandında bakmıştım en iyisi o idi diğerleri pahalıydı 2 tane lazımdı zaten ona göre almıştım artık lastiğim bayatlamıştı ondan dolayı
Şu kauçuğunun eskime olayı uzun yıllar kullanıyorsanız ciddi bir şey bence. Hiç bir testte göstermiyorlar ama lastiğin kalitesi onunla ilgili kanaatimce. Michelin bunda iyiydi yıllarca. Conti ecolar 5. seriden itibaren iyiler, premiumlar ise 7'de düzeldi. Goodyear performance2 serisi iyi gibi ama her ebatta bulunmuyorlar henüz. Pirelli pc3'ler de zor bulunuyor, ebat yok.

Fiyatina göre Goodyear bu seriden daha iyi lastik yok TR de. Özellikle çok km yapanlara tavsiye ederim.
Lastikler uzun ömürlü sağlam ama mesela 6 yıl 50 bin km yaptım. Lastikler hala muayeneden geçerdi o derece uzun ömürlü ama özellikle anı hizlanmalarda araç çok patinaj çekmeye başlamıştı. İlginçtir tutusta belirgin azalma yoktu ama dediğim gibi ani hizlanmalarda çok kayıyordu.

Şu kauçuğunun eskime olayı uzun yıllar kullanıyorsanız ciddi bir şey bence. Hiç bir testte göstermiyorlar ama lastiğin kalitesi onunla ilgili kanaatimce. Michelin bunda iyiydi yıllarca. Conti ecolar 5. seriden itibaren iyiler, premiumlar ise 7'de düzeldi. Goodyear performance2 serisi iyi gibi ama her ebatta bulunmuyorlar henüz. Pirelli pc3'ler de zor bulunuyor, ebat yok.
yani ben pek arabayla kilometre yapmam yılda max 4bin km yaparım değiştirdiğim lastik 2013 üretimiydi :)

4bin km hiç yapmamak zaten.:D
Ben biraz seri kullanıyorum o yüzden yol tutuşu önemli benim için. Birkaç tanede araç olduğundan genelde yıl daha önce geliyor. Şuan 1leonda goodyear bu ölçülü var. Bir diğerinde Ecocontact 5 var. Bir diğerinde Ultracontact var. Goodyeardan önce Leonda hankook vardı. Sattığım araçta Premium contact. Ondan öncekinde Pzero, bir diğer sattığımda falken. Bunlar dışında kısa süreli kullandıklarımda oldu onlarda başka. Yani kendi tecrübemle yazdım söylediklerimi. Tercih tüketicinin. Ben lastik konusunda 2 3 bin hesabı yapmam. Şuan tekini 7bine alıyorum ölçüden dolayı. :)
Fırsat bulsam bunu tercih ederim ama bugün için. Her ay lastik puan kampanyası var. Birini yakalardım elbet. 3'e alsam daha büyük fırsat olarak görürüm.

Son düzenleme:
Araba lastiklerinin ömrü 10 yıl satış politikası olabilir mi misal traktör yada römork lastikleri 15 20 yıl boyunca kullanıyor genelde

Araba lastiklerinin ömrü 10 yıl satış politikası olabilir mi misal traktör yada römork lastikleri 15 20 yıl boyunca kullanıyor genelde
Sesli guldum. Realite ile varsayim kiyaslamissin. 5-10 yil olayi bile kolpa, kaucuk omru sinirli. Her sene sertlesiyor. Tutus azaliyor. Eger kalitesi dusukse catlamalari gozle de goruyorsun. Traktorle ucagi kiyaslarsak daha komik olabilir.

Geri