Neler Yeni

Google yorumlar, Ekşi sözlük ve Şikayetvar yorumları dikkate alınır mı?

Kong98

80+
İşletme, bir marka, bir doktor falan fark etmez nereye baksam acayip acayip şikayetler okuyorum. Mesela yıllardır vitamin aldığım yere neler yazılmış. Sonra çok sevdiğim bir doktora neler yazılmış. Mesela internet firmalarına bakıyorum her yer şikayet dolu.
Sonra Google yorumlarda bazı şikayetler ve övmeler dikkatimi çekiyor. Kimi kendi kendine övgü yorum yapmış bence çok belli, ardı ardına yazılmış yorumlar ve sonra çoğu 1 mesajlı üye yorumları. Tam tersi şikayetlerde de buna benzer şeyler var.

Sonuç olarak ne zaman bir şey araştırsam yorumlar yüzünden tereddüte düşüyorum genellikle. Hem övgü yorumlarına fazla güvenemiyorum çünkü bir sürü 1 mesajlı kişilerin yorumları var ve ardı ardına yazılmışlar var yani çok belli birisinin bilerek yaptığı. Şikayetler, olumsuz yorumlar ne kadar doğru onları da bilmyorum. Sizin düşünceniz nedir bu konu hakkında?

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
İşletme, bir marka, bir doktor falan fark etmez nereye baksam acayip acayip şikayetler okuyorum. Mesela yıllardır vitamin aldığım yere neler yazılmış. Sonra çok sevdiğim bir doktora neler yazılmış. Mesela internet firmalarına bakıyorum her yer şikayet dolu.
Sonra Google yorumlarda bazı şikayetler ve övmeler dikkatimi çekiyor. Kimi kendi kendine övgü yorum yapmış bence çok belli, ardı ardına yazılmış yorumlar ve sonra çoğu 1 mesajlı üye yorumları. Tam tersi şikayetlerde de buna benzer şeyler var.

Sonuç olarak ne zaman bir şey araştırsam yorumlar yüzünden tereddüte düşüyorum genellikle. Hem övgü yorumlarına fazla güvenemiyorum çünkü bir sürü 1 mesajlı kişilerin yorumları var ve ardı ardına yazılmışlar var yani çok belli birisinin bilerek yaptığı. Şikayetler, olumsuz yorumlar ne kadar doğru onları da bilmyorum. Sizin düşünceniz nedir bu konu hakkında?
Forumlarda son kullanici deneyimine yada etrafinizda o urunu kullanan birisine sormanızda fayda var o şikayet edenlerin çoğu afedersiniz çözüm odakli olmayan gerici tipler uğraşılmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Forumlarda son kullanici deneyimine yada etrafinizda o urunu kullanan birisine sormanızda fayda var o şikayet edenlerin çoğu afedersiniz çözüm odakli olmayan gerici tipler uğraşılmaz
Hiç biri yoksa kumar oynayacaksiniz yapacak bir şey yok mk4 termal macun 150 200 tl ye satiliyordu bende bi macuna o parayi vermek istemedim amazonda bilinmedik bir markayi arsştirdim pek bir sonuç bulamadim 30 tl di zaten aldim kapima 12 saatden kisa bir surede geldi gittim yukte kurumuş macun ile 80 derece olan işlemcime o macunu surdum sicaklik 60 dereceye kadar indi tabi benim kadar şanslı olamayabilirsin dandik bir şeyde çikabilir vs vs

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,697
İsim
Selim

Aşırı fazla şikayet varsa dikkate alınır ama az şikayetler dikkate alınmaz çünkü neredeyse her şeyin şikayeti var orada alacağın ürün kalmaz

FurkanIIy

80+ Bronze
İnsanlara hiç bir şeyi beğendiremezsin. Her şeyden şikayet ediyorlar. Benim sattığım ürüne "ütü ağır değil" diye kötü yorum yapan biri olmuştu. Halbuki kaç gram olduğu ürün açıklamasında yazıyor. Beğendiremiyorsun işte. Böyleler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,244
Üyeler
161,417
Son üye
Alican3636
Top Bottom