Bidk hemen atiyorumCevabın için teşekkür ederim pek anladıgım söylenemez açıkcası belirttiğinizden,hangi servisleri nereden kapatmam gerekiyor ?
Tm emin değilim u serisindenmidir bilemiyorum ama eski laptobumda böyleydi en küçük bir yükte %30 lara kadar çıkıyor işlemci kullanımımMerhaba;
Bir değişik sorunu ben 1 aydır yaşıyorum ve hiçbir şekilde çözemedim. Bilgisayar boştayken system işlemciyi %20 %25 bazende %30 arası kullanıyor ve buna karşılık pili ciddi anlamda hızlı bitirip sürekli durmak bilmeyen bi fan sesiyle çalışıyorum. Bir çok forumda sorunla ilgili yapılacakları yaptım ama yine olmadı. Servise gönderdim aynı şekilde geri geldi. Diognostic testini yaptım herhangi bir arızaya rastlanmadı.
SİSTEMİM
Dell vostro 5590
i7 10510 u
16gb ddr4 2666 mhz ram
256 gb nvme ssd
1tb HDD
mx250 ekran kartı
https://donanimarsivi.com/forum/kon...isteminde-gereksiz-hizmetleri-kapatma.159740/ bu rehber işinize yararCevabın için teşekkür ederim pek anladıgım söylenemez açıkcası belirttiğinizden,hangi servisleri nereden kapatmam gerekiyor ?
Görev yöneticisini açınca 5-10sn line 100% olur kullanım. Normal.system en çok cpu yu sürekli tüketen şey ise windows un gereksiz servislerini kapatmanı öneririm
Bilgisayarı hiç kullanmasam bile %30 larda geziyor işlemci ve yükek pil tüketimi var 5 6 saat giden şarjım şimdi 1 saatlere düştü.Görev yöneticisini açınca 5-10sn line 100% olur kullanım. Normal.
Bilgisayarı hiç kullanmasam bile %30 larda geziyor işlemci ve yükek pil tüketimi var 5 6 saat giden şarjım şimdi 1 saatlere düştü.Görev yöneticisini açınca 5-10sn line 100% olur kullanım. Normal.
İşlemcin güçsüz ise normal zaten ?Bilgisayarı hiç kullanmasam bile %30 larda geziyor işlemci ve yükek pil tüketimi var 5 6 saat giden şarjım şimdi 1 saatlere düştü.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bilgisayarı hiç kullanmasam bile %30 larda geziyor işlemci ve yükek pil tüketimi var 5 6 saat giden şarjım şimdi 1 saatlere düştü.
İlk aldıgımda böyle değildi son güncellemeri yaptım ondan sonra bu hale geldiTm emin değilim u serisindenmidir bilemiyorum ama eski laptobumda böyleydi en küçük bir yükte %30 lara kadar çıkıyor işlemci kullanımım
Ben ürünü amerika seyahatindeyken sıfır aldım, ilk bir kaç ay bunların hiç birini yaşamadım ki vostro serisini kullanan insanlar bilir şarj süresi ve stabilirliği gerçekten iyidir. gel gelelim 2004 güncellemesini attıktan sonra boştayken %5 %9 kullanılan işkemci şimdi %30 larda ve fan sesi hiç durmuyor sürekli bi sogutma çabasında.İşlemcin güçsüz ise normal zaten ?
Az önce denedim ama sonuç hiç değişmedi. Fakat teşekkür ederim
eski sürüme dönün 2004 ü bende beğenmedim 1809 a döneceğimBen ürünü amerika seyahatindeyken sıfır aldım, ilk bir kaç ay bunların hiç birini yaşamadım ki vostro serisini kullanan insanlar bilir şarj süresi ve stabilirliği gerçekten iyidir. gel gelelim 2004 güncellemesini attıktan sonra boştayken %5 %9 kullanılan işkemci şimdi %30 larda ve fan sesi hiç durmuyor sürekli bi sogutma çabasında.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Az önce denedim ama sonuç hiç değişmedi. Fakat teşekkür ederim
Dell servisle görüştüm bana bi winrar paketi içersisinde yazılımların son sürümlerini gönderdiler. Temiz kurulum yapıp gömderdikleri driver paketlerini yükledim bütün sorun çözüldü. Herhangi bir sorun yok. Donanımsal yetersizlik değil yazılımsal eksiklik ykaynaklı oldugu anlaşıldı.Kullandığım her bilgisayarda yaşadığım durum. Bazısında 100’e kadar çıkarken şuan kullandığım bilgisayarda 40’a kadar fırlayıp düşüyor. Sorun etme.