Neler Yeni

Göz Bozukluğum Var.Askeri Pilot Olma Şansım Var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa
İyi akşamlar.17 yaşındayım seneye MSÜ ye giricem.Askeri pilot olmak istiyorum ancak göz çok sıkıntıymış.Gözümde hipermetrop,miyop,astigmat yok derecelerimde düşük ancak tembelliğim var.Sağ gözüm 10/7 görüyor.Boşuna hayal kurmak istemiyorum.Acaba olabilir miyim ? Derecelerim = 0,50 1,00
Tembellik = Malesef Sağ gözümle yazıları okuyamıyorum veya baktığım yerlerin bi kısmı siyah gözüküyor.

OnurCiftci26

80+ Bronze
İyi akşamlar.17 yaşındayım seneye MSÜ ye giricem.Askeri pilot olmak istiyorum ancak göz çok sıkıntıymış.Gözümde hipermetrop,miyop,astigmat yok derecelerimde düşük ancak tembelliğim var.Sağ gözüm 10/7 görüyor.Boşuna hayal kurmak istemiyorum.Acaba olabilir miyim ? Derecelerim = 0,50 1,00
Tembellik = Malesef Sağ gözümle yazıları okuyamıyorum veya baktığım yerlerin bi kısmı siyah gözüküyor.
Askeri pilotluk için bilgim yok ancak normal pilotluk için göz numaraların sınırın altında ancak göz tembelliği pilotluğa engeldir. Muhtemelen askeri pilotluk içinde aynı şartlar geçerlidir.

melidoas6

80+ Silver
Bildiğim kadarıyla toplamı 1 den fazla olmamalı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Msü sitesinden kontrol et

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,264
İsim
Oğuz
Maalesef hocam olamazsınız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal pilotluk belki ama Hava Harp'a almazlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mehmet Alper Çalışkan
Gözünün derecesi veya görme kaybına göre değişir.
Öncelikle söylemek gerekirse Hava Harp Okuluna gözlerinin durumuna göre alır ve takip ederler.
Sonrasında göz durumun uçuşa elverişli değilse yer hizmetleri sınıfına alırlar. Hava Kuvvetlerinde olursun ama uçuşa elverişli olmazsın.
Bunun için öncelikle göz testine girebilirsin bunun için çeşitli klinik veya muayenehaneler var.
Uçuşa elverişli olman için toplamı öncesinde lazer vs operasyonlar dahil olmak üzere belirli bir kriter var. Rakamı hatırlamıyorum.

Ayrıca askeri pilot olman için illaki Hava Harp Okuluna girmene gerek yok. Kara Harp Okuluna girip sınıf seçiminde Kara Pilot sınıfına geçebilirsin(Bunun için derslerinin ve disiplin puanının çok iyi olması gerekiyor) Ayrıca Kara Harp Okuluna girdikten sonra belirli tedavileri olup sınıfını seçmen için 2-3 senen olacak o arada tedavi olabilirsin.

NightWish2434

80+ Silver
10/7 değil 7/10

Top Bottom