Neler Yeni

GPU Chipsetimde Arıza Olabilir Mi?

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Arkadaşlar Valorantta her zaman olmasa da 2 seferde bir falan Win veya alt+tab ile masaüstüne inince pc tepkisiz kalıyor, imleç hareket ediyor, müzik çalmaya falan devam ediyor ancak oyuna giremiyorum. Pc yi güç tuşundan resetliyorum ancak sık yapmak istediğim bir şey değil ve AFK uyarısı yedim birkaç kez, elo helle gitmek istemiyorum.
Geçen F1 2018 indirmiştim, biraz bakınayım dedim ekranda bi desen şeklinde iz vardı, oyun menüsüne vs biraz ilerledim ancak düzelmedi.
Ekran kartımda sorun olabilir mi veya başka ne tür sorunlar bunlara yol açabilir?
Sistem DA V6. Rtx 2060 + i3 12100f

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Dostum format atmak sorun değil ancak sorunun neden kaynaklı olduğunu düşünüyorsun, neden format atmamı tavsiye ettin?
Ben de benzer çizgi sorununu yaşadım. Mürekkep damlamis gibi duruyordu. Format attım düzeldi. İlk aldığından beri böylemi?

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Ben de benzer çizgi sorununu yaşadım. Mürekkep damlamis gibi duruyordu. Format attım düzeldi. İlk aldığından beri böylemi?
Valo sorunu 1-2 haftadır var en azından, F1 ise birkaç defa açtım sadece son açışımda oldu (1-2 gün önce). Cs ve apexte de genel olarak çizgi vs sorun yaşatmadı ancak apexi ilk açışımda 3050 mobil ekran kartımdan fena kasıyor, her açışımda menüde bi 5-10 sn kasıyor, apexte bu sorun genel olarak mevcut olduğu için pek takılmadım açıkçası oyun içi fps sıkıntısı yaşatmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@RevDeisDou , @Mert Özkaya ,@rdeM @Psyduck , @G.O.A.T. , @Furkan Karagülle
Arkadaşlar bi fikriniz var mı?

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Valo sorunu 1-2 haftadır var en azından, F1 ise birkaç defa açtım sadece son açışımda oldu (1-2 gün önce). Cs ve apexte de genel olarak çizgi vs sorun yaşatmadı ancak apexi ilk açışımda 3050 mobil ekran kartımdan fena kasıyor, her açışımda menüde bi 5-10 sn kasıyor, apexte bu sorun genel olarak mevcut olduğu için pek takılmadım açıkçası oyun içi fps sıkıntısı yaşatmıyor.

@RevDeisDou , @Mert Özkaya ,@rdeM @Psyduck , @G.O.A.T. , @Furkan Karagülle
Arkadaşlar bi fikriniz var mı?
Tam emin olmamakla beraber HDD veya SSD'de sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Crystal Disk Info %100 sağlık gösteriyor, başka neleri kontrol etmem gerekir? Şimdi Markı da indirdim test ediyorum performansını

zuhahaha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
zuhahahah
Arkadaşlar Valorantta her zaman olmasa da 2 seferde bir falan Win veya alt+tab ile masaüstüne inince pc tepkisiz kalıyor, imleç hareket ediyor, müzik çalmaya falan devam ediyor ancak oyuna giremiyorum. Pc yi güç tuşundan resetliyorum ancak sık yapmak istediğim bir şey değil ve AFK uyarısı yedim birkaç kez, elo helle gitmek istemiyorum.
Geçen F1 2018 indirmiştim, biraz bakınayım dedim ekranda bi desen şeklinde iz vardı, oyun menüsüne vs biraz ilerledim ancak düzelmedi.
Ekran kartımda sorun olabilir mi veya başka ne tür sorunlar bunlara yol açabilir?
Sistem DA V6. Rtx 2060 + i3 12100f
gpu ile alakalı olduğunu düşünüyorum ama valoda tepkisiz kalıyor ise işlemcinin işlemleri yetiştirememesinden kaynaklıdır

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
gpu ile alakalı olduğunu düşünüyorum ama valoda tepkisiz kalıyor ise işlemcinin işlemleri yetiştirememesinden kaynaklıdır
Oyun içerisinde 300fps rahat oynatıyor, oyun alt tabdayken ise 30fps e sınırlı. 30 fps iken yetişebilmesi gerekmez mi?

aynen bende aynı sorunları yaşadım formatla düzelebiliyor denemekte fayda var kardeşim bir de yüklediğin uygulamalara dikkatli bak bence
1-2 dosya yedeği alacağım, formatı da denerim ancak chipset arızası falan olması ihtimali endişelendiriyor. Umarım formatlık iştir.

zuhahaha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
zuhahahah
Oyun içerisinde 300fps rahat oynatıyor, oyun alt tabdayken ise 30fps e sınırlı. 30 fps iken yetişebilmesi gerekmez mi?

1-2 dosya yedeği alacağım, formatı da denerim ancak chipset arızası falan olması ihtimali endişelendiriyor. Umarım formatlık iştir.
knkm bendede vardı aynı problem işlemciden kaynaklı işlemcinin eski gücünü kaybetmesinden kaynaklanıyor

WXEN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Barış Çom
Valorant'ta alt tab atınca aynı sorunu bende yaşıyordum. Windows ayarlarından "Donanım hızlandırmalı gpu zamanlası" nı kapatınca sorun düzeldi. Umarım sizde de düzelir.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Ekran Alıntısı.PNG

Dostum test sonucu da bu şekilde. Sanırım iyi gibi ancak tüm değerlerinden anlamıyorum, ayrıca bakabileceğim bir şeyler var mı?
Info da şöyle:
Ekran Alıntısı 2.PNG

Valorant'ta alt tab atınca aynı sorunu bende yaşıyordum. Windows ayarlarından "Donanım hızlandırmalı gpu zamanlası" nı kapatınca sorun düzeldi. Umarım sizde de düzelir.
Bakacağım dostum öyle de deneyebilirim.

knkm bendede vardı aynı problem işlemciden kaynaklı işlemcinin eski gücünü kaybetmesinden kaynaklanıyor
Geçen çıkan DA V6 bu ya, daha gücünü kaybetmemiştir kanka kaybederse o işlemciyi kırbaçlaya kırbaçlaya çalıştırırım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,896
Üyeler
168,700
Son üye
MaraPablo
Top Bottom