Neler Yeni

Yardım GPU kullanımı %0a düşme sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bedirhan Özdemir
Selamlar! Gençler yaklaşık 1-2 haftadır GPU kullanımım oyun ortasında %90lardan %0a düşüyor.
Msı after burner olsun Amd driver içerisinde yer alan Gpu ve Cpu frekanslarını gösteren (sol üstte) yer alan programlardan test ederek onayladığım bi sıkıntı.
Bilgisayarım oyun olsun discord dan mesaj yazarken olsun ne yaparsam yapıyım dengesiz bi şekilde drop giriyor yani donuyor.
Bu sorunu yaşadığım gün Valorant da tam ekran olmadığı için özel çözünürlük ayarlamak istedim ayarladığım çözünürlük ise direkt aynı monitör çözünürlüğe ayarlamıştım Amd de özel çözünürlük ayarlandığı zaman silmesi uğraştırıyor (OS çözünürlük sayfasından değiştirin gibi) uyarılar veriyor.
Bende silemedim ve driver sil yükle yaptım Amd arayüzü falan değişti özel çözünürlük gitti fakat sorun hala da devam etmekte.
Ekran kartı kullanımı artsın diye oyunlarda herşeyin ayalarını bile artırdım ve sistemimde kötü değil bu sefer ısınma sorunu ile karşı karşıya kaldım rica ediyorum yardımcı olursanız çok iyi olur şu karantina günlerinde :)

Sistemim
İşlemci - İ5 2400 3.10 GHz
Ekran kartı - AMD Radeon r9 270
Ram - 8GB
HDD*nin yarısından fazlası boş (HDtune programı ile hdd taradım 3 block hasarlı çıktı)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Dostum normal bi şey çünkü genelde programlar Radeon ekran kartlarının kullanım değerlerini okuyamıyor. Bi tane program var okuyabilen benim kullandığım diğer programlar ile okutamadım. Hatta bi ara sürücüdeki değerler bile yanlıştı, belki hala yanlıştır bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bedirhan Özdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum normal bi şey çünkü genelde programlar Radeon ekran kartlarının kullanım değerlerini okuyamıyor. Bi tane program var okuyabilen benim kullandığım diğer programlar ile okutamadım. Hatta bi ara sürücüdeki değerler bile yanlıştı, belki hala yanlıştır bilmiyorum.
Yani tam olarak ne dediği anlayamadım sence nasıl çözülebilir kötü olmayan bi sistem yazık olmasın

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Yani tam olarak ne dediği anlayamadım sence nasıl çözülebilir kötü olmayan bi sistem yazık olmasın
Sistemin drop yiyorsa görev yöneticisinden en çok işlemci, RAM ve Windows un kurulu olduğu diski ne kullanıyor diye sıralayıp bir SS atabilir misiniz?

DeeperWeys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
kuvv
valorant zula gibi oyunlarda ekran kartı kullanımı az olduğu için normal

beritankorkusuz

80+ Silver
Selamlar! Gençler yaklaşık 1-2 haftadır GPU kullanımım oyun ortasında %90lardan %0a düşüyor.
Msı after burner olsun AMD driver içerisinde yer alan GPU ve CPU frekanslarını gösteren (sol üstte) yer alan programlardan test ederek onayladığım bi sıkıntı.
Bilgisayarım oyun olsun discord dan mesaj yazarken olsun ne yaparsam yapıyım dengesiz bi şekilde drop giriyor yani donuyor.
Bu sorunu yaşadığım gün Valorant da tam ekran olmadığı için özel çözünürlük ayarlamak istedim ayarladığım çözünürlük ise direkt aynı monitör çözünürlüğe ayarlamıştım AMD de özel çözünürlük ayarlandığı zaman silmesi uğraştırıyor (OS çözünürlük sayfasından değiştirin gibi) uyarılar veriyor.
Bende silemedim ve driver sil yükle yaptım AMD arayüzü falan değişti özel çözünürlük gitti fakat sorun hala da devam etmekte.
Ekran kartı kullanımı artsın diye oyunlarda herşeyin ayalarını bile artırdım ve sistemimde kötü değil bu sefer ısınma sorunu ile karşı karşıya kaldım rica ediyorum yardımcı olursanız çok iyi olur şu karantina günlerinde :)

Sistemim
RAM - 8GB
HDD*nin yarısından fazlası boş (HDtune programı ile HDD taradım 3 block hasarlı çıktı)
Amd ekran kartları için kullandığınız programlarda optime etme sorunu yaşayabiliyorsunuz . Amd ekran kartlarının yazılımsal sorunları derken bunlardan bahsediyoruz...

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ömer Faruk ANLAYIŞ
Selamlar problemi çözebildin mi ?

Msı after burner olsun Amd driver içerisinde yer alan Gpu ve Cpu frekanslarını gösteren (sol üstte) yer alan programlardan test ederek onayladığım bi sıkıntı.
Bu sorunu yaşadığım gün Valorant da tam ekran olmadığı için özel çözünürlük ayarlamak istedim ayarladığım çözünürlük ise direkt aynı monitör çözünürlüğe ayarlamıştım Amd de özel çözünürlük ayarlandığı zaman silmesi uğraştırıyor (OS çözünürlük sayfasından değiştirin gibi) uyarılar veriyor.
Bende silemedim ve driver sil yükle yaptım Amd arayüzü falan değişti özel çözünürlük gitti fakat sorun hala da devam etmekte.

Sistemim
Ram - 8GB
HDD*nin yarısından fazlası boş (HDtune programı ile hdd taradım 3 block hasarlı çıktı)

Top Bottom