Neler Yeni

GPU kullanımı az ve işlemci oc işlemi nasıl

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
1650s ve r3 3100 kullanıyorum ayrıca işlemciye oc yaptım grafikleri en yükseğe çektim cpu kullanımı %100e kadar çıkıyor ama gpu kullanımı %80-70 bazen %40 oluyor bf5 ve warzone ile denedim oc değerlerim 4.4ghz 1.15 sıcaklık en fazla 68 derece gördüm. oc işinden pek anlamam farklı bir konuda yardım alarak yaptım

sadasdas.PNG
asdasd.PNG

bu testi yapmamı isteyen biri olmuştu sonucu şu şekilde pek anlamadım failed diyor ama

11111.PNG

Mesaj otomatik birleştirildi:

@!Yardım Lazım! komik olan nedir acaba güzel kardeşim?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
1650s ve r3 3100 kullanıyorum ayrıca işlemciye oc yaptım grafikleri en yükseğe çektim %70gpu kullanımı görüyorum bazen %40 oluyor bf5 ve warzone ile denedim oc değerlerim 4.4ghz 1.15 sıcaklık en fazla 68 derece gördüm. oc işinden pek anlamam farklı bir konuda yardım alarak yaptım

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

bu testi yapmamı isteyen biri olmuştu sonucu şu şekilde pek anlamadım failed diyor ama

Alıntıyı görüntüle
Güzel silikon, soğutucunuza güveniyorsanız programın verdiği değerlerle de OC yapabilirsiniz, zaten ortalama olarak yüksek W çekmediğinden işlemci sorun çıkarmayacaktır (eğer soğutucunuz iyiyse). Ayrıca o ikili dar boğaz yapacak tarzda değil hatta en uyumlu kombinasyonlardan sayılabilir. Oyunun kısmi optimizasyonuyla alakalı olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@!Yardım Lazım! komik olan nedir acaba güzel kardeşim?
Bunu sormana gerek var mı, güzel kardeşim? Komik olduğunu düşündüğüm bir yer gördüm ve bu emote'u attım, seni cevabımın ilgilendirmesi attığım emote'un ilgilendirmesinden daha iyi olur.

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güzel silikon, soğutucunuza güveniyorsanız programın verdiği değerlerle de OC yapabilirsiniz, zaten ortalama olarak yüksek W çekmediğinden işlemci sorun çıkarmayacaktır (eğer soğutucunuz iyiyse). Ayrıca o ikili dar boğaz yapacak tarzda değil hatta en uyumlu kombinasyonlardan sayılabilir. Oyunun kısmi optimizasyonuyla alakalı olabilir.
oyun 70 fps civarı görebiliyorum ama gpu kullanımı o sırada %40'a kadar düşüyor bunun sebebini anlayamıyorum ultra ayarlarda da aynı problemi yaşadım.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
oyun 70 fps civarı görebiliyorum ama gpu kullanımı o sırada %40'a kadar düşüyor bunun sebebini anlayamıyorum ultra ayarlarda da aynı problemi yaşadım.
Evet bu durum garip; eğer sürücülerin, Windows sürümün, Bios sürümün ve diğer güncel olması gereken her şey güncelse merak edilecek bir şey yok çok büyük ihtimalle oyunla alakalıdır.

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
Evet bu durum garip; eğer sürücülerin, Windows sürümün, Bios sürümün ve diğer güncel olması gereken her şey güncelse merak edilecek bir şey yok çok büyük ihtimalle oyunla alakalıdı
programın verdiği değeri uyguladıktan sonra gelen hata, tekrar 4.4 e geri çektim böyle kullanmaya devam edeceğim
Snapchat-1056941227.jpg

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
programın verdiği değeri uyguladıktan sonra gelen hata
Alıntıyı görüntüle
Anlaşılabilir, soğutucunuz neydi? Frekansı yavaş yavaş düşürerekten stabil olacağı üst noktayı bulabilirsin. Hatta sıcaklık çok artıyorsa V'ı da ufaktan düşürmekte fayda var. Program işe yarar da olsa nokta atışı tahminlerinin sapması çok da yadırganacak düzeyde değil.

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
Anlaşılabilir, soğutucunuz neydi? Frekansı yavaş yavaş düşürerekten stabil olacağı üst noktayı bulabilirsin. Hatta sıcaklık çok artıyorsa V'ı da ufaktan düşürmekte fayda var. Program işe yarar da olsa nokta atışı tahminlerinin sapması çok da yadırganacak düzeyde değil.
stok soğutucu ve kasada 3 tane daha fan var iyi hava alıyor bu voltajda test ettim 65.5 dereceyi geçmedi programın önerdiği değeri yani 1.15 olarak kullanıyorum 4.55 yerine de 4.4 tercih ettim şimdilik

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
stok soğutucu ve kasada 3 tane daha fan var iyi hava alıyor bu voltajda test ettim 65.5 dereceyi geçmedi programın önerdiği değeri yani 1.15 olarak kullanıyorum 4.55 yerine de 4.4 tercih ettim şimdilik
Soğutucu alman o değerleri görmeni sağlayacaktır, muhtemelen V yetmiyordur ayrıca çünkü o işlemci V yettiği takdirde 100 dereceleri bile görmesine rağmen kapanmamıştı başka bir üyede. Şimdilik yapman gereken bir şey yok yani veya da ufak arttırmalar denenebilir çok zorlama stokla.

Top Bottom