Neler Yeni

CPU overheating alert hatası

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turgut avcı
yaklaşık 4-5 yıldır pc kullanıyorum çok temiz kullanan birisiyim tekrar temizlemek için güzelce format attım bios güncellemesi yaptım
yaptıktan sonra işlemcinin aşırı ısındıgını söyleyen bir hata aldım CPU overheating alert bla bla bla denen bi hata aldım googleden hatayı görebiliyorsunuz
bunun üzerine işlemcimi kontrol ettim termal macunu yeniledim sistem 32-35 derece arası çok serin gayet güzel çalılştıgı halde ben bu hatayı az önce yine aldım
pc kapanmıyor kapanma gibi bi sıkınıtısı yok sadece açılırken veriyor bu hatayı
macun yeni - fanlar 1300 rpm arası geziyor - çalışmayan fan yok - kasa yerinden oynatılmadı - ayırca derece gayet düşük 32-35 derece sistem ısınımyor bile

RZ 5 3600
GTX 1660 SÜPER
GSKİLL 8+8 16 GB 3200 MHZ RAM
TOSHİBA RZ500 500GB M2 SSD
B450-A PRO MAX ANAKART

SİSTEM BU ŞEKİLDE LÜTFEN YAPMADIGIM ŞEY KALMADI SİSTEM ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞLTIGI HALDE NEDEN BU HATAYI ALIYORUM YARDIM EDİN

ek olarak sistemi formatladıktan ve biosu güncelledikten sonra tekrar ramlerin mhz değerini arttırmak için yani 3200 mhz çıkarmak için msi anakartlarında bulunan xmp özelliğini açmak için tekarr biosa girecektim
biraz sabırsız bi insanım girmesi uzun sürdü bende power supply üzerinde bulunan güç açma kapama düğmesini kapattım ve tekrar açtım pc yi acaba power supply bi hasarmı aldı açılışta işlemciye fazla güç gönderiyor olabilirmi

Son düzenleme:

Thadox

80+ Bronze
GPU diyor yani ısınan şey işlemci değil ekran kartı. Ekran kartını yıllardır hiç açıp macun değişip temizliğini vs yaptınız mı? Fanlar çalışırken nasıl dönüyor? Gpu ve hot spot sıcaklıkları nasıl?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turgut avcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çoğu

GPU diyor yani ısınan şey işlemci değil ekran kartı. Ekran kartını yıllardır hiç açıp macun değişip temizliğini vs yaptınız mı? Fanlar çalışırken nasıl dönüyor? Gpu ve hot spot sıcaklıkları nasıl?
Cpu nasıl ekran kartı oluyor dostum yıllardır işlemci olarak bilinen şey ayrıca ekran kartı stabil çalışıyor ısı yük altında değilken 40 derece civarı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pardon yukarı baktımda gpu yazmışım doğrusu Cpu

Nevfel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Turhan Işık
Muhtemelen biosda ki işlemci aşırı ısınma için uyarma sıcaklığı ayarı çok düşük ayarlanmış biosu yenilediğin zaman. Cpu overheating vs gibi bir ayar olmalı onu biraz yükselt kaç derece de uyarı vermesi gerektiğine dair.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turgut avcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Muhtemelen biosda ki işlemci aşırı ısınma için uyarma sıcaklığı ayarı çok düşük ayarlanmış biosu yenilediğin zaman. Cpu overheating vs gibi bir ayar olmalı onu biraz
bi bakayım ama öyle bi ayar olduguna dair çok bi inancım yok çünkü olsaydı eğer internet üzerinde illaki birisi önerirdi bu hatayı alan çok ama genellikle termal macun değişim önerisi vermişler veya soğutucunun tam oturduguna emin olması gerektiğini söylemişler yani böyle bi ayardan bahseden yok yinede bakacagım teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,803
Üyeler
164,564
Son üye
Key56
Top Bottom