Neler Yeni

Grafik tasarım için pc toplarken nelere dikkat etmeliyiz

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Arkadaşlar aklıma geldi düşük orta denilebilecek bir pc toplamayı düşünüyorum (ilerleyen dönemde) nelere dikkat etmeliyim ve siz toplasanız nasıl bireyler toplardınız m.2 olarak 500 ya da 1 tb birşeyler lazım olabilir harddisk sanırım kullanmıyıcam

BeKo'O

80+ Silver
Açıkça söyleyebilirim ki o tarz bir PC için yeni nesil Ryzenler çok daha iyi bir seçim olacaktır o amaçla kullanılacaksa, onun dışında m.2 ve nvme SSD kullanılması yüksek hızlı yükleme-kaydetme-indirme, render gibi şeylerde sistemi daha da rahatlatıcaktır. Ekran kartı tarafında ise açıkçası Radeon yerine Nvidia daha güçlü ve performanslı bir seçim olacaktır. 2080s, 3070, 3080ti veya bütçe varsa Nvidia Quadro serisi. Bilgim çerçevesinde konuştum yanlışım varsa düzeltin.

Argos99

80+
Ryzen 5 1600x alabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkça söyleyebilirim ki o tarz bir PC için yeni nesil Ryzenler çok daha iyi bir seçim olacaktır o amaçla kullanılacaksa, onun dışında m.2 ve nvme SSD kullanılması yüksek hızlı yükleme-kaydetme-indirme, render gibi şeylerde sistemi daha da rahatlatıcaktır. Ekran kartı tarafında ise açıkçası Radeon yerine Nvidia daha güçlü ve performanslı bir seçim olacaktır. 2080s, 3070, 3080ti veya bütçe varsa Nvidia Quadro serisi. Bilgim çerçevesinde konuştum yanlışım varsa düzeltin.
Arkadaşımız düşük orta sistem dedi yalnız.

Son düzenleme:

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam 1650 ti a bakdım 3000 tl filan çok pahalanmış işlemci olarak r5 2600 ya da r5 1600 af ve ya para olursa r7 2700 düşünüyorum anakart ve ssd öneriniz var mıdır anakart chipsett b550 düşünmüyorum biraz pahalı b450 tamahawk olurmu soğutma ve 4 ram slotu önemli

@BeKo'O

BeKo'O

80+ Silver
Ryzen 5 1600x alabilirsiniz.

Arkadaşımız düşük orta sistem dedi yalnız.
Yine de az önce yazdığınız ve silip değiştirdiğiniz özellikler düşüğünde düşüğü, grafik tasarım amaçlı PC toplayacaksa düşük bütçeyle toplaması imkansız gibi bir şey çünkü çok çekirdek performansı yüksek olan bir işlemci, güncel bir ekran kartı ve en önemlisi en az 16GB kapasitede çift kanal ram alması gerekir. Bu dediklerim Grafik Tasarım ve benzeri işler odaklı PC'ler için geçerli yoksa gidip oyun için ben de bilirim dandik bir i5 işlemci 4gb ram ve gt730 almasını

Argos99

80+
Yine de az önce yazdığınız ve silip değiştirdiğiniz özellikler düşüğünde düşüğü, grafik tasarım amaçlı PC toplayacaksa düşük bütçeyle toplaması imkansız gibi bir şey çünkü çok çekirdek performansı yüksek olan bir işlemci, güncel bir ekran kartı ve en önemlisi en az 16GB kapasitede çift kanal ram alması gerekir. Bu dediklerim Grafik Tasarım ve benzeri işler odaklı PC'ler için geçerli yoksa gidip oyun için ben de bilirim dandik bir i5 işlemci 4gb ram ve gt730 almasını
Hocam grafik tasarım yapmak için 8 gb çift slot ram yapıp rtx ekran kartı almayı biz de biliyoruz arkadaşımız düşük ve orta demiş konuyu dağıtmayalım.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam grafik tasarım yapmak için 8 gb çift slot ram yapıp rtx ekran kartı almayı biz de biliyoruz arkadaşımız düşük ve orta demiş konuyu dağıtmayalım.
Fark etmez önerileriniz için açtım konuyu benim ee bilgim var az da olsa piyasa ya 1 aydan beri hakim değilim o yüzden açtım konuyu

BeKo'O

80+ Silver
Hocam 1650 ti a bakdım 3000 TL filan çok pahalanmış işlemci olarak r5 2600 ya da r5 1600 af ve ya para olursa r7 2700 düşünüyorum anakart ve ssd öneriniz var mıdır anakart chipsett b550 düşünmüyorum biraz pahalı b450 tamahawk olurmu soğutma ve 4 ram slotu önemli

@BeKo'O
b450 tomahawk evet güzel bir tercih olur. 1650s derdim ben de bu bütçede ama fiyatlar malum galaksiler arası yolculuk yaptığı için ekran kartı alamaz olduk. İşlemci olarak Ryzen 7 2700x gibi sağlam bir çok çekirdekli işlemci güzel bir seçim olabilir. Ram tarafında bu amaç için odaklı bir PC alınacaksa minimum çift kanal 8+8 3000mHz ram alınması gerekir maalesef. Yani size daha düşük bütçeli bir PC'de toplayabiliriz ama işinizi ne kadar görür bilemem. Sonuç olarak 2019 sonlarında 4K-5K fiyat bantlarında 1660ti sistem toplanıyordu ama artık RX550 alamayacak durumlara geldik.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
b450 tomahawk evet güzel bir tercih olur. 1650s derdim ben de bu bütçede ama fiyatlar malum galaksiler arası yolculuk yaptığı için ekran kartı alamaz olduk. İşlemci olarak Ryzen 7 2700x gibi sağlam bir çok çekirdekli işlemci güzel bir seçim olabilir. Ram tarafında bu amaç için odaklı bir PC alınacaksa minimum çift kanal 8+8 3000mHz ram alınması gerekir maalesef. Yani size daha düşük bütçeli bir PC'de toplayabiliriz ama işinizi ne kadar görür bilemem. Sonuç olarak 2019 sonlarında 4K-5K fiyat bantlarında 1660ti sistem toplanıyordu ama artık RX550 alamayacak durumlara geldik.
Yok hocam bu böyle olmayacak gibi anakart işlemci ekran kartı zaten 5 5.5k yı geçiyor en iyisi hazır almak gibi başka çare yok Abdullah abi filan toplarsa bakarım ama biraz uzun sürecek toplaması sanırım

BeKo'O

80+ Silver
Yok hocam bu böyle olmayacak gibi anakart işlemci ekran kartı zaten 5 5.5k yı geçiyor en iyisi hazır almak gibi başka çare yok Abdullah abi filan toplarsa bakarım ama biraz uzun sürecek toplaması sanırım
Aynen DA sistem falan bekle sen, zaten 5.5K'yı geçeceğini zannetmiyorum geçmez ise ondan alırsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,977
Üyeler
164,225
Son üye
whiteandblack
Top Bottom