GTX 970 sistem oyun sırasında ısınıyor

irfanckci

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba oyun oynarken bilgisayarımın ısındığını hissediyorum. Oyun değerlerim normal mi bilmiyorum. Ekran kartım GTX 970 MSI modeli 4 GB 82 dereceyi görüyor normal mi? Kasamın içinde çok kablo var ne yapacağımı bilmiyorum. i5 4460 8x2 DDR 3 1600 MHz RAM kullanıyorum. Valorant'ta FPS dropu yiyorum hatta. Nedeni sizce nedir? Güç kaynağımı daha yeni aldım. Ekran kartıda yeni ikinci el olarak aldım Corsair CV 550.
kasanın fotoğrafları bu şekilde boşta bile 60 derece ekran kartı açıp baktıgımda sürekli fanın çalışıp sonra kendini bıraktıgını gördüm kısır döngü şeklinde böyle gidiyor bende anlamadım kasanın kablo düzeni olmadıgının farkındayım yeni bir kasaya mı geçmeliyim yoksa ısınmanın sebebi darboğaz mı anlamadım tavsiye verirseniz iyi olur
2.webp
1.webp

eski bir ekran kartı. macunu yenilense çok büyük fark olur .

tamamen sorun çözülür mü sizce çünk 81 dereceye kadar gördüm ekran kartının hiç içi açılmamış koruma bandı üzerinde
Kasanın altın da delikler olmadığı için ısı ekran kartına geri geliyor kasayı yan yatırıp kullan koruma bandı işe yaramaz çünkü garanti yok koruma bandını sorunsuz sökerek gpu ya termal macun sür

1500 tl bütçeye kadar boş kasa oneriniz var mı? hava akışını sağlayacak sisteme uyacak çunku bu böyle olmayacak gibi duruyor

merhabalar hwmonitor uygulamasında takip ederek furmark testi yaptım ekran kartımın hotspot değeri 106 derece ısısı ise 93 dereceyi gördü ayrıca boşta bile 60 derece kartı ikinci el olarak içi açılmamış halde aldım 2 ay once msi dragon modeli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

123.webp

Geri