Güç kaynağı sorunu

Reaksiyon skoru
3
Dostlar bilgisayarımda corsair vs450 80+ bir güç kaynağı var.
Bugün LoL oynarken birden elektrikler kesildi ve evin şalter kutusundan gelen sesi farkettim, önceki oturduğumuz evde de tesisat problemi olduğu için şalter ara sıra atardı bütün binada. Ses bana anormal gelmedi ve gidip şalteri açtım, oyuna geç kalmayıp hızlıca pc başına geçince bilgisayarın açılmadığını farkettim lakin monitörde vs. Güç ışığı yanıyor. Güç kaynağım patlamış olabilirmi?
Ne yapmam gerekiyor?

Böyle durumlar da hemen PSU nun şalterini kapatmanız gerekirdi, sonra sigortayı açmalıydınız.

Sisteme zarar gelmiş olabilir, öncelikle PSU nun şalterini kapatın yani 1 den 0 a getirin ardından güç tuşuna 5-6 saniye basılı tutun bırakın böylece statik elektiriği atar, ardından kasayı açıp sisteme bakın, herhagi bir yanık kokusu varmı veya yanmış bir yer varmı diye.

Ardından her şeyi toplayıp şalteri tekrar açıp çalıştırmayı deneyin gene çalışmaz ise PSU gitmiş olabilir. Garanti var ise garantiye verin.

Dostlar bilgisayarımda corsair vs450 80+ bir güç kaynağı var.
Bugün LoL oynarken birden elektrikler kesildi ve evin şalter kutusundan gelen sesi farkettim, önceki oturduğumuz evde de tesisat problemi olduğu için şalter ara sıra atardı bütün binada. Ses bana anormal gelmedi ve gidip şalteri açtım, oyuna geç kalmayıp hızlıca PC başına geçince bilgisayarın açılmadığını farkettim lakin monitörde vs. Güç ışığı yanıyor. Güç kaynağım patlamış olabilirmi?
Ne yapmam gerekiyor?
PSU ne?
Bu yöntemi dener misin?

Böyle durumlar da hemen PSU nun şalterini kapatmanız gerekirdi, sonra sigortayı açmalıydınız.

Sisteme zarar gelmiş olabilir, öncelikle PSU nun şalterini kapatın yani 1 den 0 a getirin ardından güç tuşuna 5-6 saniye basılı tutun bırakın böylece statik elektiriği atar, ardından kasayı açıp sisteme bakın, herhagi bir yanık kokusu varmı veya yanmış bir yer varmı diye.

Ardından her şeyi toplayıp şalteri tekrar açıp çalıştırmayı deneyin gene çalışmaz ise PSU gitmiş olabilir. Garanti var ise garantiye verin.
3 yıllık garantisi 1 hafta önce bitti içinde zamanlayıcı var sanki..

3 yıllık garantisi 1 hafta önce bitti içinde zamanlayıcı var sanki..

Kötü olmuş, başka bir PSU bulur iseniz test etmenizi ve sorunlu parçayı bulmanızı tavsiye ederim.

Dediğiniz olayı uyguladım ve bilgisayar açıldı çok teşekkür ederim.

Geri