merhabalar , anakart modeli olarak bunu kullanıyorum
Edit: 2 kere kapatım açtım bu sefer cpu ile dram işiği yandı ama 1.30dk sonra da sistem windowsu açıyor acaba neden kaynaklıdır.
Edit2: Ramde yerleri de değiştirdim aynı , sorun expoyu açınca başlıyor, ama ramlerim expo destekli kutusunda bile for amd yazıyor.
Msi B650M Gaming Plus WiFi AMD B650 7200 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart
CORSAIR 32GB(2x16GB) Vengeance RGB 5600Mhz CL40 DDR5 AMD Expo Siyah Dual Kit Ram olarak ta bu model ve markalar var sistemi yeni kurdum windows vs de yükledim . Biostan Expoyu da açtım ama her açılışta anakart dram debug ışığını yakıyor bi kaç dk sonra sistem açılıyor. Bunun sebebi nedir expo olduğundan mı 2-3dk süre sonra açılıyor sistem . her şey yeni bu hafta aldım , ramlerde sorun olabilir mi acaba ? Expo destekli ramler aldım amd sistemim için. Ramleri slota soldan 1 er boşlu kalcak şekilde yani soldan saydıkmı 2. ve 4. slota taktım. Üstündeki çizergede öyle bahsediliyordu.Edit: 2 kere kapatım açtım bu sefer cpu ile dram işiği yandı ama 1.30dk sonra da sistem windowsu açıyor acaba neden kaynaklıdır.
Edit2: Ramde yerleri de değiştirdim aynı , sorun expoyu açınca başlıyor, ama ramlerim expo destekli kutusunda bile for amd yazıyor.
Son düzenleme: