Neler Yeni

Güç tuşuna bastığım anda pc’nin yanması

ksemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
emre genç
Herkese iyi forumlar,
Sabah bilgisayarı çalıstırmak için kasanın güç tusuna bastım ve bir anda anakartın oldugu yerde parlama oldu ve yanık kokusu geldi. Beraberinde eş zamanlı olarak 3lü prize baglı olan modemin ve monitöründe elektriği gitti. Yeni priz ile denediğimde modem ve monitor çalısıyorken kasada güç yok psu kendini korumaya almıs olabilirmi veya arıza tespitini nasıl yapabilirim?

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.8 MB · Hit: 43
  • image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Hit: 44

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
Herkese iyi forumlar,
Sabah bilgisayarı çalıstırmak için kasanın güç tusuna bastım ve bir anda anakartın oldugu yerde parlama oldu ve yanık kokusu geldi. Beraberinde eş zamanlı olarak 3lü prize baglı olan modemin ve monitöründe elektriği gitti. Yeni priz ile denediğimde modem ve monitor çalısıyorken kasada güç yok psu kendini korumaya almıs olabilirmi veya arıza tespitini nasıl yapabilirim?
İlk önce farklı bir psu ile denemeniz gerek. Sistem çalışırsa psu yanmış demektir. Çalışmaz ise anakartta da sorun oluşmuştur. Kullandığınız psu markasını da ilk kez gördüm. Güven veren bir marka değil gibi.

Captainenes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Enes Demir
İlk önce farklı bir psu ile denemeniz gerek. Sistem çalışırsa psu yanmış demektir. Çalışmaz ise anakartta da sorun oluşmuştur. Kullandığınız psu markasını da ilk kez gördüm. Güven veren bir marka değil gibi.
Psu az çok bilindik bir markada ev elektirik tesisatında sorun olabilir ya hem ona baktırmalı hemde psu+ anakarta.

ksemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
emre genç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu az çok bilindik bir markada ev elektirik tesisatında sorun olabilir ya hem ona baktırmalı hemde psu+ anakarta.
hocam direkt prize kadar sıkıntı olmuş ne olduysa uzatma kablosunu çıkardım direkt prize taktım telefon da şarj almıyor tesisatlık bir problem olabilirde farklı bir prizde denediğimde kasa yine çalışmadı göstebileceğim istanbul anadolu yakasında yer varmı bildiğiniz ?

Captainenes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Enes Demir
hocam direkt prize kadar sıkıntı olmuş ne olduysa uzatma kablosunu çıkardım direkt prize taktım telefon da şarj almıyor tesisatlık bir problem olabilirde farklı bir prizde denediğimde kasa yine çalışmadı göstebileceğim istanbul anadolu yakasında yer varmı bildiğiniz ?
İstanbulda bilmemde ben izmirdeyim pc nin çalışmama sebepi yanmasıdır + olarak yine tesisat.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Furkan Ersin
Herkese iyi forumlar,
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Büyük ihtimalle anakartın gitmiş olabilir. Bu tarz durumların yaşanmaması adına genellikle kaliteli bir akım korumalı priz kullanılması öneriliyor. Bende Anadolu yakasında yaşıyorum pek bildiğim yer yok ama Kadıköy de bulabilirsin baktıracağın bir yer.

ksemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
emre genç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İstanbulda bilmemde ben izmirdeyim pc nin çalışmama sebepi yanmasıdır + olarak yine tesisat.
Hocam 2.el aynı marka bir psu aldım bilgisayarcıma götürdüğümde değiştirmiş eskisiyle ve sorunsuz bütün parçalar çalısıyor. Ancak eve geldiğimde psu dan cızıltı tarzı bir yüksek bir ses geliyor sence iade etmelimiyim direkt kendisine veya diğer parçalara zarar verir mi ?

Top Bottom