Neler Yeni

"Güçlü Ürün Güvenliği" hakkında.

MysLL

80+
Katılım
12 Şubat 2021
Mesajlar
253
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hüseyin Demirci
Merhabalar, 1 Nisan itibariyle geçerlilikte olan "Güçlü Ürün Güvenliği" döneminin sonucunda 1 Nisandan sonra yurt dışından alacağımız ürünler(temu, aliexpress tarzı yerlerden) gümrükten geçebilecek mi? Bildiriyi okudum ancak tam anlayamadım. Bildirinin tamamı için: Temu'dan deneme amaçlı küçük bir alışveriş yapmıştım, gelen ürünlerin kalitesini beğendim ve tekrar sipariş verecektim ancak bu bildiriden sonra sipariş verirsem ürün gümrükten geçmeyebilir gibi geldi. Anlayabilen birisi varsa açıklayabilir mi?
 

mertoxin

80+ Bronze
Katılım
20 Mayıs 2024
Mesajlar
1,127
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
Yaş
44
İsim
Mert
Temu’dan sepet yapabilecek miyiz ? @grok
 

F4IRFL4Y

80+ Silver
Katılım
27 Ekim 2022
Mesajlar
4,595
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,687
İsim
Cengiz

MysLL

80+
Katılım
12 Şubat 2021
Mesajlar
253
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hüseyin Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Güncelleme:

Başka bir konu başlığı altında şöyle bir açıklama okudum:

Merhaba arkadaşlar,
Maalesef, son günlerde yazılı ve görsel basında yurtdışı alışveriş sitelerinden alışverişlerin artık mümkün olmadığı veya olmayacağı yönünde yanlış bir algı yönetimi uygulanıyor.
İşin aslı ve uygulanış süreci hakkında kısa bilgilendirme yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum.
Öncelikle şunu belirtmeliyim, Temu da dahil, yurt dışından Türkiye ye ithalat yoluyla bireysel yönden yaptığınız veya yapacağınız alışverişlerinizde sorun yaşamayacaksınız.
Zira bu yasanın uygulanması süreci bile bir geçiş dönemini kapsar ve yurt dışı e-ticaret platformlarına Türkiye deki altyapılarını kurgulamaları için belli bir geçiş süresi tanınır.
Haber kaynaklarında sanki yarından itibaren yasakmış ve artık ürün alınamayacakmış gibi saçma sapan bir habercilik mantığı var ki bu en hafif haliyle 3.sayfa haberciliği dediğimiz bir yöntemdir.
İşin aslı şudur: Yurtdışı e-ticaret siteleri Türkiye de yasal temsilcilik açarak faaliyetlerine devam edebileceklerdir. Bu yönde talebi olmayan veya olmayacak olan firmaların Türkiye ye satış süreçleri dondurulacaktır. Yakın zamandan da hatırlayacağınız üzere dijital yayıncılık faaliyetlerine de bu yönde bir zorunluluk getirilmişti ve neredeyse tüm hizmet sağlayıcı firmalar bu prosedürü yerine getirmişti. Bu süreçle de ilgili ilgili firmalara geçiş süresi tanınmıştı ve bu sürenin sonunda talebi uygulamayan firmalara süresiz yayın engelleme de dahil bir çok yaptırım uygulanacağı basın ve medya kanalıyla belirtilmişti.
Dolayısıyla başta Temu, Ali Express ve Amazon olmak üzere bu tanıma uyan tüm firmalar Türkiye de yasal temsilcilik bulunduracaklarını doğrudan ve dolaylı kanallarla ilgili bakanlıklarımıza, habere söz konusu olan tarihten çok önce bildirdikleri için bir sorun teşkil etmiyor. Çünkü firmalar kendilerine sunulan geçiş sürecini zaten hali hazırda işletiyorlar ve temsilcilik sürecini tamamlamak üzereler...
Kısacası olay aslında ilgili bakanlıkların köprüden önce son çıkış hesabı bu tanıma uyan firmaları (...bak zaman doluyor ona göre tarzında...) basın açıklaması yoluyla son kez ikaz edişleri ve şişirilmiş saçma medyamızın da konuyu sırf ilgi ve okunma arttırma amaçlı özünden saptırarak bir nev'i yalan haber yapmalarından ibarettir.
Hepimizin bilgisine sunar, iyi bayramlar dilerim...
 
Top Bottom