Merhabalar, Arkadaşlar Lütfen okuyun çok çaresiz durumdayım biri yardım etsin hikayeyi baştan almam daha doğru olur çünkü olay çok mantıksız ve karmaşık. Yağmurlu bir istanbul akşamıydı rainbow six oynuyodum ve kenarda ubisoftun bildirim penceresi belirdi. Kısaca ekran kartı sürümünüz güncel değil güncelleyiniz yazıyodu ama ekran kartı drıverim günceldi FAKAT sanırsam iki tane driver var (emin değilim bu arada yanlış biliyor olabilirim) Birisi AMD SOFTWARE ADRENALİN PRO diğeride amd software adrenalin kısaca anlatabilmek için birine kırmızı diğerine mavi diycem çünkü birinin simgesi kırmızı diğerinin mavi ve ikisinide kullandım her neyse ben bundan 1 sene 2 sene önce kırmızı olan driveri kullanıyodum ve hiç sıkıntı yaşamadım ta ki ekran kartına güncelleme gelene kadar. Güncellemeden sonra Drivera girip renk ayarlarını ve ya ekran kartına basit overclock ayarını yapamıyodum o yüzden diğer driveri yüklemiştim mavi olan driverı. Geçtiğimiz günlerde ben oyun oynarken ekran kartımın fanı çalışmadığını farkettim drivera girince sürekli 0 rpmde kalıyodu o yüzden her oyuna girdiğimde driverdan manuel olara fanları çaıştırmam gerekiyordu ama dediğim gibi ubisoft sürüm güncel değil diyince ben mavi olan driveri sildim yerine kırmızı olanı yükledim ve yeniden başlatmam gerekiyordu ve bende yeniden başlattım. HER ŞEYİN BAŞLADIĞI NOKTADA BURASI İŞTE. İlk başta mavi ekran verdi, şanslı olduğumu sanmıştım çünkü 2 gün öncesine sistem yedeği vardı (Bilgisayarda çok önemli şeyler olduğu için sürekli yedek yapıyordum.) sistem yedeklemeyi denedim 1 gün boyunca açık kaldı pc ama ertesi gün geldiğimde hala işlem devam ediyordu bu geri yükleme işlemi en kötü hddde bile maksimum 2 3 saat sürer dedim başka bir pcden windows 10 için usb hazırladım format atıp dosyaları sağlama almak için. Bilgisayarı tekrar açtığımda usb belleği taktım biosdan bootu usbye aldım sonra f10 yapıp format ekranının gelmesini bekledim ama nafıle 1 gün daha boşa gitti. En son paraya kıydım 3 gün önce ssd aldım geçen gün elime geldi aklımda olan şuydu ssdye sistemi kurup biosdan hddyi boot menüsünden devre dışı bırakıp, ssdden bilgisayarı açıp hddnin içindekileri kurtarmaktı. Hdd takılı değilken ssdye windowsu kurdum, sonra hddyi taktım bootu ssdye aldım ve bilgisayarı açtım ilk başta ingilizce disk onarılıyor yazısı çıktı %100e ulaştı ardından o ekranda kaldı 1 gün daha bekledim ve hala o ekranda sonra sistemi yeniden başlattım şuanda windowsun açılma ekranında kendi kendine yuvarlak çizip duruyor. Burdan yetkililere sesleniyorum hddnin içinde ayıptır söylemesi borsa, hastane, yurtdışı için bazı evraklar vs bir sürü önemli şeyler vardı. Ben bu hddye ulaşabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? ve burdan her güncelleme getirdiğinde başıma bela açan amd'ye bütün saygısızlığımla edilebilecek küfürleri ettim sayın ve son olarak Cidden merak ediyorum bir güncelleme nasıl oluyorda hddyi bozabiliyor?