Gümrük Vergisini Ödediğim Cihazın imei Kaydı Yapılıyormu?

vlupen

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar. Yurt dışından telefon sipariş etmeyi düşünüyorum. Bu telefonun gümrük vergisini ödediğimde telefonun imei kaydı otomatik olarak yapılıyormu? ve mesela iphone 15 i baz alalım 1350 euro fiyatı var (yaklaşık 43 bin tl) buna ne kadar gümrük vergisi çıkar? bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Getirmeyi düşündüğüm cihaz TR de yok o yüzden soruyorum.

Yurt dışından kargo yolu ile cep telefonu satın almak gümrük mevzuatına göre yasaktır.

Yurt dışından kargo yolu ile cep telefonu satın almak gümrük mevzuatına göre yasaktır.
Peki aynı şey bilgisayar içindemi geçerli? veya hangi elektronik cihazlar yasak acaba tamamını görebileceğim bir yer varmı?

Peki aynı şey bilgisayar içindemi geçerli? veya hangi elektronik cihazlar yasak acaba tamamını görebileceğim bir yer varmı?
Bilgisayar için geçerli değil dostum. Onların gümrük vergisini ödersin getirtirsin. Ama arkadaşında dediği gibi kargo ile yurt dışından telefon getirmek yasak. Senin sipariş ederken veya ettikten sonra ödeyeceğin vergi kargonun vergisi olur telefonun vergisi olmaz. O yüzden her nereden sipariş vereceksen verme bu tarz şeylerde dolandırılma olanağında yüksek diyebilirim. Kendin gidebiliyorsan gidip al. Gidemiyorum dersen de diyebileceğim bir şey yok.

Bilgisayar için geçerli değil dostum. Onların gümrük vergisini ödersin getirtirsin. Ama arkadaşında dediği gibi kargo ile yurt dışından telefon getirmek yasak. Senin sipariş ederken veya ettikten sonra ödeyeceğin vergi kargonun vergisi olur telefonun vergisi olmaz. O yüzden her nereden sipariş vereceksen verme bu tarz şeylerde dolandırılma olanağında yüksek diyebilirim. Kendin gidebiliyorsan gidip al. Gidemiyorum dersen de diyebileceğim bir şey yok.
anladım teşekkürler sipariş verdiğim yer büyük bi firma herhangi bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Birde 150$ muhabbeti var ne olduğunu anlamadım bu konu hakkında bir bilginiz varmı acaba?

Son düzenleme:
anladım teşekkürler sipariş verdiğim yer büyük bi firma herhangi bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Birde 150$ muhabbeti var ne olduğunu anlamadım bu konu hakkında bir bilginiz varmı acaba?
150$ muhabbeti derken neyden bahsediyorsunuz tam olarak ? Yani ürünü alacağınız yer sizden 150$ mı talep ediyor ?

Merhabalar. Yurt dışından telefon sipariş etmeyi düşünüyorum. Bu telefonun gümrük vergisini ödediğimde telefonun imei kaydı otomatik olarak yapılıyormu? ve mesela iphone 15 i baz alalım 1350 euro fiyatı var (yaklaşık 43 bin TL) buna ne kadar gümrük vergisi çıkar? bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Getirmeyi düşündüğüm cihaz TR de yok o yüzden soruyorum.
Dostum istersen Elon Musk adresine göndersin farketmez. Bu kanun olarak yasak. Adına yurt dışından telefon , içki vs.. bunlar gelirse alamazsın . İthalat ambarında kalır . 21 gün sonra devlet malı olur. 21 gün içinde geri gönderebilirsiniz ama buda ekstra masraf tabi. Gelince neler olduğunu güncelle Pls.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,159,673
Üyeler
184,201
Son üye
serddar
Geri