Neden?Fiziksel deftere bence.
Fiziksel deftere tabii. Günlüğün olayı bu.Günlük dijital olarak yazılabilir mi yoksa fiziksel deftere mi not alınmalı? Ne düşünüyorsunuz?
Bu günlüğü de harbi harbi tutacaksınız.
Bana da sanal mantıklı geliyor. İstediğin zaman istediğin yerde bir şeyleri not alabiliyorsun. Böylece içinde bir şey kalmıyor.ben sanal tutuyorum. her günümü yazmak yerine sıkıntıda hissettiğimde, geleceğim hakkında düşündüğümde veya canım istediğinde kayıt açarak düşüncelerimi videolara döküyorum. Ses kaydı şeklinde de olabilir ama video bana daha hoş geliyor.
Kayıtları şifreli bir usbde saklıyorum. Böylece birinin kalkıp defter kurcalama riskini atlatıyorum. Aynı zamanda deftere not tutarken aklımdan geçenleri hızlı bir şekilde kağıda dökmek zor. Videolarda direkt düşüncelerimi döküp 10 15 dakika konusuna göre 1 saatte işimi halledip çıkıyorum. Defter daha sıkıntı geliyor bana.
Tabii. İstersen 5 istersen 45 dakika kayıt yap hem ağzından kelimeler döküldüğü için rahatlatıyor da. Günlükle yazı yazmak bir süreden sonra uğraştırıcı.Bana da sanal mantıklı geliyor. İstediğin zaman istediğin yerde bir şeyleri not alabiliyorsun. Böylece içinde bir şey kalmıyor.
Tamda bu sebepten ötürü bu konuyu açtım. Fiziksel kalem ve kağıt duygu yüklü cümleler olabilir. Dijitalde daha bi' duygusuz cümleler olabilir.Günlük tutarken elin kağıt kaleme değmeli bence.
Çünkü dijital dünyadaki yazılarımız az da olsa sosyal medya diline ve kelime yapısına kayıyor.
Günlük olsa dahi.
Özelikle bir çok detayı fiziksel günlüklere göre olabildiğince kaçırıyoruz.
(Çünkü dijital dünyada yazacağın her harf bir tık ile düzgün ve anlaşılabilir yapıda çıktığı için yazdığımız kelimenin hem yapısı hem manası üzerinde fazla düşünme gereksinimi duymuyoruz.)
Tamda bu sebepten ötürü bu konuyu açtım. Fiziksel kalem ve kağıt duygu yüklü cümleler olabilir. Dijitalde daha bi' duygusuz cümleler olabilir.
Aynı düşüncelere sahibim. İşte o yüzden dijital daha mantıklı geldi. Çünkü telefonu çıkarıp direkt bir şeyler yazabiliriz. O duygu yüklü anı yazdığımızda birileri ne yazıyorsun diye sorabilir..Günlüğün, günün sonunda durum değerlendirmesi gibi yazılmasına da karşıyım.
Bence küçük bir günlük taşıyacaksın yanında.
Yazılmaya değer bir olay yaşadığında o duyguyu kaybetmeden yanındaki günlüğe yazıcaksın.
Zor zamanlarında, ışığını kaybettiğinde okuyacaksın fikrimce.
Daha güzel gibi bence ya nedensizNeden?
bulut tabanlı biryere yazarsan dijitalGünlük dijital olarak yazılabilir mi yoksa fiziksel deftere mi not alınmalı? Ne düşünüyorsunuz?
Bu günlüğü de harbi harbi tutacaksınız.