Neler Yeni

Günlük kullanım için monitör önerisi

r137

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
r r
Bütçe
5000
Pandemi döneminde laptop kullandım. Şimdi uzun süre kullanımda rahat etmek için monitör, klavye, mouse bağlayıp kullanmayı düşünüyorum.

Ufak ekrana alıştım. Onun için 24" civarı uygun olur diye düşünüyorum ama önerilere açığım. Masaüstü kullanımda 27" daha rahat ettirir mi, 24" yeterli midir? Kodlama, oyun geliştirme, nadiren de olsa rekabetçi olmayan oyunlar için kullanılacak.

Monitörün yükseklik ayarlı standı olmazsa yükseltmek için şu stand ile kullanmayı düşünüyorum. V ayak monitörlerin ayakları sığar mı emin değilim. Bunu da göz önünde bulundurmam gerek.

15.4" Laptopta 1080p çalıştım ve alıştım. Yazılım arayüzleri için yeterli geliyor. 22-24" olacaksa bu çözünürlük yeterli olur diye düşünüyorum. 27" al derseniz önerilere açığım 27" için 1080p az gelebilir mi?

Bunun dışında çok oyun oynamıyorum ama oynarsam ghosting olmasını istemem. Tazeleme hızından ziyade bu daha önemli çünkü rekabetçi oyun oynamıyorum. Ghosting renk kalitesinden bile önemli. Ghosting sorunu olmayan bir monitör düşünüyorum.

Laptopta nvidia ekran kartı var. Pc toplarsam da nvidia kart almayı düşünüyorum. Monitör alırken Gsync bakmalı mıyım? Freesync de artık Nvidia ile sorunsuz kullanılabiliyor mu?

Bu özelliklere sahip hangi monitörleri önerirsiniz? Bütçe 5000 civarına kadar çıkabilirim ama 22"-24" 1080p tazeleme hızı da yüksek olması gerekmeyen bir monitör için bu fiyata çıkmak gerekmez diye umuyorum.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar

Sarber

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru