Hangi b450 anakart daha iyi

Reaksiyon skoru
22
Bütçe
700
Çok arada kaldım bir sürü modelleri var internetten baktım pek anlamadım siz yardımcı olurmusunuz.
Benim arada kaldıklarım
Gigabyte b450m s2h
Msı b450m a pro max.
Asus b450m-k 2 mi
Daha önerdiğiniz varmı söylermisiniz

Çok arada kaldım bir sürü modelleri var internetten baktım pek anlamadım siz yardımcı olurmusunuz.
Benim arada kaldıklarım
Gigabyte b450m s2h
Msı b450m a pro max.
Asus b450m-k 2 mi
S2H al bunlardan birini alacaksan.

Bu da alınabilir düşük bütçede.

S2H'de mosfet soğutma var, diğerlerinde yok.
S2H'nin mosfet soğutması pek iyi değil ama 3100/3600 gibi işlemcilere yetecektir.

Benim arada kaldıklarım
Gigabyte b450m s2h
Msı b450m a pro max.
Asus b450m-k 2 mi
b450m s2h nokta

Hocam bu b550 ile s2h arasında çok fark varmı?
Mosfet soğutucusu falan varmı
Çok fark yok. Aralarındaki en önemli fark B550 çipsetinin PCI 4.0 destekli olması.

VRM kalitesi falan S2H ile benzer o konuda çok fark yok. PCI 4.0 önemli değilse dah ucuz olduğu için S2H alınabilir.

Benim arada kaldıklarım
Gigabyte b450m s2h
Msı b450m a pro max.
Asus b450m-k 2 mi
B450M S2H kesinlikle ama ben şu anda ryzen bir sistem toplayacak olsam geleceğe daha iyi bir yatırım olacağı için her ne kadar çok giriş seviyesi bir B550 de olsa bunu alırdım.

Pcı 4.0 çok fark eder mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok fark yok. Aralarındaki en önemli fark B550 çipsetinin PCI 4.0 destekli olması.

VRM kalitesi falan S2H ile benzer o konuda çok fark yok. PCI 4.0 önemli değilse dah ucuz olduğu için S2H alınabilir.
Pcı 4.0 olmasında çok bi fark olurmu neye yarıyor ki

Son düzenleme:
Pcı 4.0 çok fark eder mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pcı 4.0 olmasında çok bi fark olurmu neye yarıyor ki
Ekran kartı, SSD gibi bileşenler takılan PCI slotları 2 kat daha hızlı veri aktarabiliyor 3.0a göre. Mesela 3.0 SSD yaklaşık 3500MB/S hızlara ulaşabilirken PCI 4.0 SSD 7000MB/S civarına kadar çıkabiliyor.

Ek olarak RTX 3000 veya RX 5000 serisi ve üstü ekran kartı ile sistemi kullanırsanız birkaç FPS fazla alabilirsiniz oyunlarda.

Bunlarla işim olmaz dersen gerek yok.

Geri