Neler Yeni

Hangi Dine İnanıyorsunuz Neden İnanıyorsunuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,673
İsim
Arda doğan
Herhangi bir Dine İnanıyormusunuz Yoksa İnanmıyor Musunuz Neden Bunu Söyler Misiniz hangi Kitapları Okudunuz Kaynakları Nelerdir Söylermisiniz
Lütfen saygı çerçevesi içerisinde argo kelime kullanmadan konuşun unutmayın Herkesin İnancı Kendine Bunu Unutmayın Herkes Kendi Fikrini Sunuyor bir bilgi verirken dostum bak bu böyle diyebilirsiniz

MufasaBoss

80+ Bronze
Herhangi bir Dine İnanıyormusunuz Yoksa İnanmıyor Musunuz Neden Bunu Söyler Misiniz hangi Kitapları Okudunuz Kaynakları Nelerdir Söylermisiniz
Lütfen saygı çerçevesi içerisinde argo kelime kullanmadan konuşun unutmayın Herkesin İnancı Kendine Bunu Unutmayın Herkes Kendi Fikrini Sunuyor bir bilgi verirken dostum bak bu böyle diyebilirsiniz
Müslümanım
Müslüman Doğdum 4 Senedir Camiye Bile Gitmedim

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,973
İsim
Selim
Puta taparım her gün şarap içer 3 milyon dolarlık tabloya bakar ne kadar medeni ve modern olduğumu görürüm. Bu arada şarap yoksa şampanya da olur 🤌

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Alperen Yılmaz
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Sanane

Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Mehmet Ali Aladağ
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı, ekran kartı, işlemci, vb.
Steam
Mehmetali20100
Discord
mehmetali2407
Müslümanım. dindar bir insanım. kesinlikle bir tanrının var olduğunu düşünüyorum çünkü uzay zaman kütleye göre bile değişebilecekken bundan münezzeh bir tanrının olmaması imkansız. çok tanrılı dinleri saçma bulduğum için inanmıyorum. İbrani dinlerden İslam'ı seçmemin de nedeni tanrıyı en güçlü ve kusursuz anlatan din olması. Yahudiler zaten ırkçı, Hristiyanlıkta da tanrının oğlu var (tanrının testisi ya da vajinası mı varda oğlu olacak) bu sebeple İslam en mantıklı din olarak kalıyor. kuranda şuan ki mantığımıza ters düşen bir şey varsa bizim kapasitemizin ve teknolojimizin düşük olduğundandır. Müslümanlardan nefret ediyorum ama İslam'ı çok seviyorum. aynı Osmanlı'yı çok sevip Osmanlıcılardan nefret etmem gibi. ayrıca raşidün halifeliğin bu kadar hızlı yükselmesinin sebebi de sadece Allah'ın yardımı olabilir. ateistler isntagramda x te gereksiz bir havaya sahip nedense. hepsi işsiz güçsüz. bu ülkenin gdp'sini 1,455 trilyon dolar yapan sadece Müslümanlar ve ufak Hristiyan kesim. ayrıca bilim adamları da tarih boyunca hepsi Hristiyan, Yahudi veya Müslüman. bilim adamından kastım da Hawking gibi sakatlar değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,673
İsim
Arda doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Puta taparım her gün şarap içer 3 milyon dolarlık tabloya bakar ne kadar medeni ve modern olduğumu görürüm. Bu arada şarap yoksa şampanya da olur 🤌
Dalga mı geçtin?

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Ben agnostiğim, tanrının bilinemeyeceğini, bilinebilen birşeyin, bir varlığın tanrı olamayacağını düşünüyorum.

Öncelikle "Tanrı" diyerek neyi kastettiğimi açıklığa kavuştururayım.
Arkadaşlar ben tanrı derken "herşeyin yaratıcısı" olan şeyden bahsediyorum, mesela Thor'un gerçek olduğunu öğrensek ve karşımıza gelse ben ona "Tanrı" demem, çok güçlü bir varlık olabilir, teknolojisi gelişmiş bir medeniyetten geliyor olabilir ve bize inanılmaz gelen özellikler taşıyor olabilir mesela hammer'ından şimşekler çıkarmak gibi (Assasins Creed oyunu bunu işliyor) , işte ben buna tanrı demiyorum.

Benim tanrı dediğim şey herşeyi yaratan ve BURASI ÖNEMLİ "kendisinden üstün hİçbirşey olmadığına EMİN OLAN" varlıktır, ben tanrı diyerek bu özellikteki bir varlığı kastediyorum, keza İslam'ın tanrısı bu kategoriye girer.

Not: Tanrı yazdığım heryerde bahsettiğim en yüce tanrıyı kastediyorum.

Şimdi ben neden Agnostik olduğunu açıklayayım;

Bana göre, Tanrı'nın kendisi dâhi, kendisinin bir simülasyonda olmadığını, kendisine dahi kanıtlayamaz.
Bakın cümleyi iyi anlayınız, "Tanrının kendisi dâhi, kendisinin bir simülasyonda olmadığına emin olamaz."

"Tanrı" olduğunu iddia eden bir varlık şuan bana görünse, ve dese ki "sana tanrı olduğumu ispatlayacağım" , parmağını şıklatsa güneşi toza çevirse, yok etse, veya farklı farklı aklımın almayacağı şeyler yapsa, ben bu varlığın "bana görece" , bana nazaran inanılmaz güçlü, kudretli, bilgili bir varlık olduğunu anlayabilirim, bana benden çok daha güçlü olduğunu kanıtlayabilir, ama bana hiçbir şekilde, ne yaparsa yapsın "kendisinin bir simülasyonda olmadığını" , "kendisinin EN üstün varlık olduğunu" kanıtlayamaz. Bakın bana "bu evrendeki en güçlü" varlık olduğunu kanıtlayabilir, AMA "bütün herşeyden, varolmuş herşeyden" daha güçlü, veya varolmuş herşeyi yaratan varlık olduğunu, yani "tanrı" olduğunu kanıtlayamaz.

Arkadaşlar zaman görecelidir, çok gelişmiş bir medeniyette adamlar öyle bir "simülasyon oyunu" yapar ki, o medeniyette yaşayan, sıradan birisi, bir jeton atıp, "Tanrı olma simülasyonu" oyununa girip, "göreceli olarak" yüzlerce milyar yıl yaşayıp, şuan bizim evrenimizin "tanrısı" olmuş olabilir, her jetonu attığında bir evren yaratılıyor olabilir, ve o evrenin "tanrısı" da o jetonu atan kişi olabilir. Burada milyarlarca yıl "geçirmiş" olabilir tanrı olarak, ama oyun onun kendi dünyasında 5 dakika sürüyor olabilir, İŞTE BURADA ZAMANIN "GÖRECELİ" OLMASI DEVREYE GİRİYOR. Arkadaşlar bu öyle bir simülasyon oyunu olur ki, o parayı atan, ve yeni bir evren yarstip "tanrıcılık" oynayan adam (yani bizim mikro evrenimizde tanrının ta kendisi oluyor), önceki hayatını (aslında 5 dakika önce jeton atıp, tanrıcılık simülasyonu girmeden önceki hayatını) unutuyor, kendinden geçiyor olabilir.

Arkadaşlar çok gelişmiş bir medeniyette ki bir anaokulu çocuğunun, öğretmenine göstermek için yaptığı "okul projesi" olabilirsiniz. O evrende "mikro evren" yaratmak çok basit olabilir. Bizim GTA 5'i yarattığımız gibi, bizde çok gelişmiş bir medeniyet, gerçekten aşırı gerçekçi bir simülasyon yaratıyor, hatta mikro evren yaratabiliyor olabilir.

Olmayadabilir, bilemezsiniz.

İŞTE OLAY BURADA "BİLEMEZSİNİZ" , TANRI HAKKINDA HİÇBİRŞEY BİLEMEZSİNİZ, O BİLE KENDİSİNİN TANRI OLDUĞUNU BİLEMEZ.

Bence.

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Buğra Aykaç
Müslümanım ve maalesef pek namaz kılamıyorum bu kadar diyebilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri