Neler Yeni

Hangi Kodlama Dilinden Başlamalıyım

Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
sadobrondo
Şimdilik bir internet sitesi üzerinden başlayacağım ve HTML den başladım sizce bunun yanında hangi diller öğrenilmeli. Ben şu sırayla gitmeyi düşünüyorum.
HTML - CSS - Java Script
Bunlar yeterli olur mu ?
Hangi dil yapılacak sitede hangi işe yarar bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Mesela şuan izlediğim html serisi 2015 yılında hazırlanmış güncel olmaması herhangi bir sorun çıkarır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
İsmail Kaygısız
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Tasarım-Kodlama, Programlama Dilleri, Web Tasarım ve Kodlama
Şimdilik bir internet sitesi üzerinden başlayacağım ve HTML den başladım sizce bunun yanında hangi diller öğrenilmeli. Ben şu sırayla gitmeyi düşünüyorum.
HTML - CSS - Java Script
Bunlar yeterli olur mu ?
Hangi dil yapılacak sitede hangi işe yarar bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Mesela şuan izlediğim html serisi 2015 yılında hazırlanmış güncel olmaması herhangi bir sorun çıkarır mı?
Eğitimin güncel olmaması html ve css de sorun çıkarmaz diğer programlama dillerinde de çoğunlukla sorun çıkarmaz ama programlama dillerinin teknolojilerini öğrenmeye başladığında eğitimin güncel olması önemlidir. Örnek olarak bugün Angular 13 varken Angular 2 eğitimi izlemek saçma olur. Ama arka tarafta kullandıkları dil ufak tefek değişiklikler dışında aynı. Umarım anlatabilmişimdir.
Web için html - css - javascript kesinlikle bilmelisin. (ön yüz için)
Arka yüz için ise kendine teknoloji belirlemen gerek. Örn; Javascript, C#, Java, Python, Php arka yüzde en sık kullanılanlardır.

Sadece html - css - javascript yeterli olur ama gerekli teknolojileri öğrenirsen. Tercih senin aslında biraz. Arka yüz tercihi için henüz erken bence. Kendini geliştirdikten sonra arka yüz için dil seç veya istediğin alana yönel. Programlama mantığını öğrenmeden aynı anda 2-3 dil öğrenmeye çalışırsan sıkıntı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
John Karga
HTML - CSS - Java Script
Bunlar yeterli olur mu ?
HTML-CSS öğrenirken aynı zamanda belirli zamanınızı Javascript için harcayarak paralel bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Programlamada yeniysen HTML-CSS'den önce algoritma temellerini öğrenmelisin.

Top Bottom