Hangi marka sıvı soğutucuların kalite ve garanti servisi iyi ?

sezerbey98

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
597
Sıvı soğutma almayı kararlaştırdım ama sıvının akması sonucu zarar gören bileşenleri karşılayacak kaliteli malzemeye sahip garanti servisi iyi markalar nelerdir ?

Şuan sadece Coolermaster gördüm yeni versiyonlarını alana olası akıtma sonucu zarar gören bileşenleri temin edeceklerini belirtmişler. Başka bildiğiniz bu tarz firmalar var mı ?

Corsair. 5V fanı 12V sokete takıp yaktığımda hiçbir masraf çıkartmadan yenisini gönderdiler. Ancak belirtmeliyim ki Corsair distribütörü Penta Teknoloji'den bahsetmiyorum çünkü cevap bile vermediler garanti isteğime, direkt Corsair'e yazmak gerekiyor.

Corsair. 5V fanı 12V sokete takıp yaktığımda hiçbir masraf çıkartmadan yenisini gönderdiler. Ancak belirtmeliyim ki Corsair distribütörü Penta Teknoloji'den bahsetmiyorum çünkü cevap bile vermediler garanti isteğime, direkt Corsair'e yazmak gerekiyor.

Kendi ürünlrinin garantilerini nerdeyse tüm markalar muhtemelen verir ama benimki biraz daha bilgisayara olası sıvı akmasının karşılanması olayı

Kendi ürünlrinin garantilerini nerdeyse tüm markalar muhtemelen verir ama benimki biraz daha bilgisayara olası sıvı akmasının karşılanması olayı
Neden özellikle böyle bir korkunuz var anlayamadım. Defalarca sistem topladım ve farklı sıvı soğutmalar kullandım, sürekli sağa sola çekiştirip borusunu oynatsam da hiçbir zaman sıvının aktığını görmedim. Zaten kaliteli bir marka tercih ettiğinizde sıvının akma gibi bir problemi olmuyor. İçerisindeki sıvı devrelere zarar vermeyen bir sıvı ancak Gamepower, Rampage gibi bir sıvı soğutma almadığınız sürece bilindik markaların hepsi diğer parçaların hasarını da karşılayacaktır. Özellikle Corsair'i belirtmemin sebebi Custom sıvı soğutma yapmak istediğinizde ilk sırada yer aldığını düşünüyorum ve custom sıvı soğutmalarda sıvı kaçağı olayı daha fazla oluyor.

Neden özellikle böyle bir korkunuz var anlayamadım. Defalarca sistem topladım ve farklı sıvı soğutmalar kullandım, sürekli sağa sola çekiştirip borusunu oynatsam da hiçbir zaman sıvının aktığını görmedim. Zaten kaliteli bir marka tercih ettiğinizde sıvının akma gibi bir problemi olmuyor. İçerisindeki sıvı devrelere zarar vermeyen bir sıvı ancak Gamepower, Rampage gibi bir sıvı soğutma almadığınız sürece bilindik markaların hepsi diğer parçaların hasarını da karşılayacaktır. Özellikle Corsair'i belirtmemin sebebi Custom sıvı soğutma yapmak istediğinizde ilk sırada yer aldığını düşünüyorum ve custom sıvı soğutmalarda sıvı kaçağı olayı daha fazla oluyor.

Peki Coolermaster ML240L nasıldır ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim korkum ayrıca çantada kasayı taşıyacak olmam .

Kasa resmini de atayım.

Ekler

• E5234403-0498-4F49-8D7D-2FCCEB3A45AA.jpeg
    E5234403-0498-4F49-8D7D-2FCCEB3A45AA.jpeg
    31.8 KB · Hit: 25
corsair sorun kaynaklı yazdın zaman 1 ay sonra cevap veriyorlar müşteri desteği berbat corsair dark core rgb pro aldım mouse takılma oluyordu ilk günden beri ve araştırdımda corsair resmi forum sayfsaında sorunu yaşayan 10 kişi vardı kimseye cevap verilmemişti bende konuya sorunumu yazdım ve yetmedi redite konu açıp etiketledim bide kendilerine yazdım bana 1 ay sonra cevap verdiler ki verdikleri cevap şuydu mouse sıfırlayın işte heryşeyi güncel tutun yazılımı vs vs zaten bunlar yaptımı ve sorun oldnunu söyledim hepsini daha önceden yaptım olmadı bende iade ettim aldıktan 5 gün sonra çünkü sorun çözümü yok heryerden ulaşmayı denedim muhattap yok 1800 tl mouse alıyorsun muhattap yok sorun çözümü yok
pckolikten almıştım aradım sornu tarif ettim iade edin bakalım dediler sorun mouse kaynaklı ise para iadesi yaprız dediler gönderdim para iadesi oldu (burda mesele mouse sorunlu olması değil mesele adamlar 1 ay sonra cevap vermesi ve cevap şu reset atın herşeyi güncelleyin mouse adaptörü felan yazılımı zaten ben açtım sorun kayıdında hepsini yaptımı ifade ettim)

corsair sorun kaynaklı yazdın zaman 1 ay sonra cevap veriyorlar müşteri desteği berbat corsair dark core rgb pro aldım mouse takılma oluyordu ilk günden beri ve araştırdımda corsair resmi forum sayfsaında sorunu yaşayan 10 kişi vardı kimseye cevap verilmemişti bende konuya sorunumu yazdım ve yetmedi redite konu açıp etiketledim bide kendilerine yazdım bana 1 ay sonra cevap verdiler ki verdikleri cevap şuydu mouse sıfırlayın işte heryşeyi güncel tutun yazılımı vs vs zaten bunlar yaptımı ve sorun oldnunu söyledim hepsini daha önceden yaptım olmadı bende iade ettim aldıktan 5 gün sonra çünkü sorun çözümü yok heryerden ulaşmayı denedim muhattap yok 1800 TL mouse alıyorsun muhattap yok sorun çözümü yok
pckolikten almıştım aradım sornu tarif ettim iade edin bakalım dediler sorun mouse kaynaklı ise para iadesi yaprız dediler gönderdim para iadesi oldu (burda mesele mouse sorunlu olması değil mesele adamlar 1 ay sonra cevap vermesi ve cevap şu reset atın herşeyi güncelleyin mouse adaptörü felan yazılımı zaten ben açtım sorun kayıdında hepsini yaptımı ifade ettim)
Sitelerindeki destek bölümüne İngilizce olarak yazdığım her mesaja 24 saat içerisinde cevap alıyorum, sizin konunuzu üstlenen destek çalışanı iyi olmayabilir. Özellikle ürün arıza konusu açtığınızda konu önceliği yüksek olarak açılıyor ve sorununuz çözülene kadar aynı gün içerisinde cevap veriliyor.
Peki Coolermaster ML240L nasıldır ?

Benim korkum ayrıca çantada kasayı taşıyacak olmam .

Kasa resmini de atayım.
ML120L V2 kullanıyorum ve harika olduğunu söyleyemeyeceğim. ML240L'nin yorumlarında da benim yaşadığım problemler bulunuyor. 240 olanının soğutması biraz daha iyi olacağı için soğutma performansını geçsem de pompası hem yavaş hem de ara ara sıvı sesi duyuluyor. Sanki içerisindeki sıvı bir anda hızını arttırmış ve bir yere dökülmüş gibi bir baloncuk sesi çıkartıyor diyebilirim.
Örneğin diğer kasamda MSI CoreLiquid 280R modelini kullanıyorum ve pompa hızı 4200RPM iken ML120L modelinde 2400RPM. Dolayısıyla sıvı ne kadar yavaş devridaim yaparsa o kadar ısınıyor. Ancak illa Cooler Master alacağım diyorsanız başka seçeneğiniz yok, en azından V2 modelini almaya özen gösterin.

Sitelerindeki destek bölümüne İngilizce olarak yazdığım her mesaja 24 saat içerisinde cevap alıyorum, sizin konunuzu üstlenen destek çalışanı iyi olmayabilir. Özellikle ürün arıza konusu açtığınızda konu önceliği yüksek olarak açılıyor ve sorununuz çözülene kadar aynı gün içerisinde cevap veriliyor.

ML120L V2 kullanıyorum ve harika olduğunu söyleyemeyeceğim. ML240L'nin yorumlarında da benim yaşadığım problemler bulunuyor. 240 olanının soğutması biraz daha iyi olacağı için soğutma performansını geçsem de pompası hem yavaş hem de ara ara sıvı sesi duyuluyor. Sanki içerisindeki sıvı bir anda hızını arttırmış ve bir yere dökülmüş gibi bir baloncuk sesi çıkartıyor diyebilirim.
Örneğin diğer kasamda MSI CoreLiquid 280R modelini kullanıyorum ve pompa hızı 4200RPM iken ML120L modelinde 2400RPM. Dolayısıyla sıvı ne kadar yavaş devridaim yaparsa o kadar ısınıyor. Ancak illa Cooler Master alacağım diyorsanız başka seçeneğiniz yok, en azından V2 modelini almaya özen gösterin.
konu ingilizce yazdımki 24 saat içince cevap alman çok zor corsair bile konu açtında 2 hafta içerisinde cevap vericeğiz diyor yonluk nedeni ile

konu ingilizce yazdımki 24 saat içince cevap alman çok zor corsair bile konu açtında 2 hafta içerisinde cevap vericeğiz diyor yonluk nedeni ile
Maalesef markalarla kötü deneyimlerimiz olabiliyor. Ben 2 ürün için yazdığımda da ertesi gün cevap aldım ve şimdi kontrol ettiğimde 2-3 gün içerisinde geri döneceğiz yazdığını gördüm. Ben fan ve kontrolcü için açmıştım, siz mouse için bir konu açmışsınız dolayısıyla kategoriye göre cevap süreleri değişiyor olabilir tabii ki. Umarım bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız diyebilirim ancak.

Normalde Corsair H100 veya MSI Coreliquid düşünüyordum ama marka Coolermaster olsun istiyorum. En azından malzme olarak koruması daha iyi olduğundan en kötü fanları ilerde Noctua veya Air Blazer 120R ile değiştiririm. Ve evet heyete başvursam hepsi PC parçalarını belki yniler ama Vektorn hem garantide hem de karşılama garantisi tescilli olduğundan umudum bir tık daha yüksek

1679587690323.png

Sadece garanti servis kalitesi değil , sadece şu korumanın varlığı için satın alıyorum bir de :D

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,112
Üyeler
185,223
Son üye
Ayazz1
Geri