Neler Yeni

Hangi Monitörü Almalıyım?

Semdulge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Semih
Bütçe
1600
Merhaba arkadaşlar.

1500 1600 civarı bir bütçem var ve oyun oynamak, arada da film dizi vb. izlemek için monitör arıyorum. Oynayacağım oyunlar genelde CS: Go, PUBG vs olacak ama hikayeli tek oyunculu oyunları da oynayacağım. Ama öncelik çok oyunculu fps, rekabetçi oyunlar olacak. VA panelleri Ghosting'den dolayı eledim IPS ve TN arasında kaldım.

Birkaç monitör arasında kararsız kaldım. Bütçem dahilimde şu ekranları düşünüyorum:

Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync Full HD IPS Monitör (Pivot özelliği bulunmaması benim için eksi puan ama monitör hoşuma gitti.)

Acer XF240QS Acer XF240QS 23.6" 165Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD Pivot Oyuncu Monitör UM.UX0EE.S01

Aslında hikaye modlu oyunlar için IPS tercih etmek istiyorum ama internetten araştırdığımda Cs gibi oyunlar için TN panel alın, IPS'de gecikmeler yaşarsınız diyorlar.
Bu ne derece doğrudur?

Ya da sizin bu segmentte, bütçede önereceğiniz başka monitör olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
gaming gecesinden pivotlu VA/İPS bir monitör bulabilirsin bu fiyata.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Merhaba arkadaşlar.

1500 1600 civarı bir bütçem var ve oyun oynamak, arada da film dizi vb. izlemek için monitör arıyorum. Oynayacağım oyunlar genelde CS: Go, PUBG vs olacak ama hikayeli tek oyunculu oyunları da oynayacağım. Ama öncelik çok oyunculu fps, rekabetçi oyunlar olacak. VA panelleri Ghosting'den dolayı eledim IPS ve TN arasında kaldım.

Birkaç monitör arasında kararsız kaldım. Bütçem dahilimde şu ekranları düşünüyorum:

Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync Full HD IPS Monitör (Pivot özelliği bulunmaması benim için eksi puan ama monitör hoşuma gitti.)

Acer XF240QS Acer XF240QS 23.6" 165Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD Pivot Oyuncu Monitör UM.UX0EE.S01

Aslında hikaye modlu oyunlar için IPS tercih etmek istiyorum ama internetten araştırdığımda Cs gibi oyunlar için TN panel alın, IPS'de gecikmeler yaşarsınız diyorlar.
Bu ne derece doğrudur?

Ya da sizin bu segmentte, bütçede önereceğiniz başka monitör olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Semdulge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Semih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gaming gecesinden pivotlu VA/İPS bir monitör bulabilirsin bu fiyata.

İnternetten biraz araştırdım. Gaming gecelerinde satılan ürünlerden sıkıntı yaşayanlar olmuş. Monitörde ölü piksel çıkarsa iadesi için kırk dereden su getiriyorlarmış.

Asus mu öneriyorsunuz? Biraz da açıklasaydınız neden önerdiğinizi..

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
İnternetten biraz araştırdım. Gaming gecelerinde satılan ürünlerden sıkıntı yaşayanlar olmuş. Monitörde ölü piksel çıkarsa iadesi için kırk dereden su getiriyorlarmış.
ölü piksel her monitör de olabilir.

geçen gün vg24vq modeli 1600 tl idi. bence indirimleri takip edin. ya da pivot lu bir monitör alın.

pivot önemli

Semdulge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Semih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ölü piksel her monitör de olabilir.

geçen gün vg24vq modeli 1600 TL idi. bence indirimleri takip edin. ya da pivot lu bir monitör alın.

pivot önemli
Ben de pivotsuz monitör kullanmayı pek sevmiyorum ama bütçe kısıtlı işte. Bu bütçede pivotlu bir tek Acer var. Neyse bekleyelim madem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,212
Üyeler
165,947
Son üye
kartal1166
Top Bottom