Yardım Hangi RAM'i almalıyım, neden?

Katılım
14 Ocak 2022
Mesajlar
207
Reaksiyon skoru
101
Selamlar,

RAM ve SSD fiyatları malum. Kasayı yeniliyorum, eski kasada Intel işlemci ve XMP destekli şu RAM vardı:
GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z5 SİYAH DDR5 6400MHz CL32 1.40V RGB PC Ram (F5-6400J3239G32GX2-TZ5RK)

Şimdi ise AMD işlemciye geçiyorum ve bu RAM'de AMD EXPO desteği yok maalesef. Yine de çalışıyor deniyor ama Reddit'te hatalara yol açtığını vs. okudum, ayrıca 6000Mhz ve CL30 daha iyi çalışır diyenler var. Yeni sistem beyaz olacağı için de bunu ikinci elde satıp yerine sıfır, beyaz ve daha uyumlu bir RAM almayı düşündüm. Sizce bunda kalmalı mıyım, ayarlamalar ile sorunsuz kullanılır mı? Yoksa, aşağıdaki iki RAM'e yönelmeli miyim?

1. KLEVV Cras V RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 INTEL XMP 3.0 – AMD EXPO DDR5 Heatsink Brilliant White Ram (KD5AGUA80-60A300J)
- Gaming.gen.tr satıcılı, 20.553 TL'ye 6 taksit var.
- Ancak anakartın uyumluluk sayfasında bu RAM yer almıyor. Markayı da bilemedim pek. SK Hynix'in perakende markası diyenler var.

2. XPG Lancer 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016G-DCLARWH RAM
- Satıcı "netsiparis", güvenilir mi bilemedim. 21.611 TL ve 4 taksit var.
- Anakartın uyumluluk sayfasında bu RAM yer alıyor, bu güzel.

Siz ne önerirsiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
 
Şu an kullandığın rami kasanda kullanabilirsin bir sıkıntı yaratmaz boşuna masrafa girme amd expo tamam güzel bir artı ama şuan senin ram'in bir sıkıntı yaratmaz sırf o òzellik olsun diye satmakla falan uğraşma
 
Deneyimim yok ancak bios üzerinden bizzat optimize edilebilmesi gerekir. Biraz deneme yanılma ile 20 bin TL'lik yükten kurtulursunuz üstelik uzun vadede kullanma imkanı var 64 GB Ramlerinizi. Aralık ayı olduğu için acele etmeniz normal fakat hızlı bir deneme yapma fırsatınız olursa, mesela bir tanıdığın sisteminde, karar süreciniz daha az stresli olur.
 
Kesinlikle iyi yaptınız, hele ki bu pahalılıkta. 64 gb ram seti sizi bir sonraki jenerasyon için yükseltme yapmak istediğinizde bütçe ve alım-satım yükünden kurtaracak.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,323
Mesajlar
10,640,165
Üyeler
187,320
Son üye
razorfukinho
Geri
Top