Her zaman hazır sistemler daha mantıklıdır çünkü adamlar koyabilecekleri karı düşünerek ona göre indirim yapıyor. Hatta bazen kutusuz parçalar koyarak maliyeti de düşürebiliyorlar. Mesela RTX 3070'e 14-15 bin lira üstü vermek çok boş harekettir. 18 bin liraya en kötü 3080 gelebiliyorken bu fiyatlar ekstra pahalı
YİNE DE İLLA BU 2SİNDEN BİRİ OLACAK ! diyorsan şöyle fikrimi sunarım ...
Hocam şimdi şöyle her iki işlemci de aynı gücü veriyor sadece R7 5700X'in overclocklanma gücü yüksek ama i5 12600 overclocklanmıyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin. Ben olsam serinlik ve kalite bakımından tercihim intel olurdu. Her iki işlemci de ortalama aynı güçte ve RTX 3080i bile 1080pde idare edicek kadar iyiler
Öte yandan gpu modellerine bakınca NERDE BEYAZ SERİ ROG STRIX , nerde Gaming Z Trio .
SSD bana göre en önemli 3. unsurdur. Gaming Z'ye koyduğun SSD neredeyse 2GB daha fazla okuyor ama 5 gb ile 3 gb okumanın bir farkını ben hiçbir oyunda görmedim. 1-2 saniyenin önemi yoksa 3 GB okuma çok rahat yeter.
Zaten gerisi aynı.
Yani illa iki sistemden birini seçersek ROG Strixli intelli sistemi ben alırdım . R7 5700X evet OClenir ve çekirdeği daha yüksek ama öteki de ROG Strix hocam onun da OCsi daha iyi , piyasası satarken daha iyi ve ASUSun nirvanası .