Yardım Hangi SSD Daha İyi? Western Digital, Kingston veya KIOXIA

ahmtcn37

80+
Reaksiyon skoru
0

Western Digital Blue SN5000, Kıngston SNV3S/1000G ve KIOXIA EXCERIA PLUS G3 bu 3 modelin arasında kaldım. Sizce hangisi almalıyım? Birincil ssd olarak kullanacağım. Performans olarak bunlardan hangisi daha iyi.

Western Digital Blue SN5000, Kıngston SNV3S/1000G ve KIOXIA EXCERIA PLUS G3 bu 3 modelin arasında kaldım. Sizce hangisi almalıyım? Birincil ssd olarak kullanacağım. Performans olarak bunlardan hangisi daha iyi.

Kioxia tercih edilmeli, diger iki SSD de QLC dir, Kioxia TLC dir.

SN5000 tercih edilebilir. Aynı/benzer fiyata satılıyorsa SanDisk Extreme modeli de tercih edilebilir. Dosyalama işlemleri fazla oluyorsa Exceria G2 alınabilir.

SN5000'in QLC olduğuna dair kaynak nedir?

SN5000 tercih edilebilir. Aynı/benzer fiyata satılıyorsa SanDisk Extreme modeli de tercih edilebilir. Dosyalama işlemleri fazla oluyorsa Exceria G2 alınabilir.

SN5000'in QLC olduğuna dair kaynak nedir?
Gerci 500-2TB arasi olan modelleri TLC imis, 4TB olanlar QLC, benim aklimda butun boyutlari QLC diye kalmis pardon

Gerci 500-2TB arasi olan modelleri TLC imis, 4TB olanlar QLC, benim aklimda butun boyutlari QLC diye kalmis pardon
Aynı şekilde NV3'ün de hem QLC hem de TLC olan varyantları vardır.

SN5000 şaibesiz olduğundan tercih edilebilir.

Çok fazla sorun yaşatmaz.
bu fiyata bunu almak daha mantıklı olur mu sizce?

Ben olsam her ne kadar f/p de olsa kioxia almazdım sağlık diğerlerine göre biraz daha hızlı düşüyor , sn5000 üzerine bu fiyatlarda başka ssd bulamazsınız

2.9k bütçe varsa daha mantıklı olur. Daha üstünü gerektirmez.

2.5-3 aydan bu yana SN5000 yazılıyordur. Daha öncesinde sürekli NV3 yazılıyordu. Son zamanlarda SN5000 (daha) fazla yazılmaya başlandı. Abdullah Hacıgül'ün videosundan sonra olmalı ki SN5000'den bu kadar bahsedilmeye başlandı.

Sağlık sistemi bir diskte farklı, diğer diskte farklı olabilir. Sıcaklıkları düşürmek de soğutucuyla mümkündür. Exceria Pro'nun bu yanları, diski alınmaz kılmaz. S70 Blade gibi sorunları apaçık belii olan modeller alınmayabilir.

Kioxia Pro aliyosan anakartta m2 sogutucu yoksa sıkıntı olur çünkü cok isinan bir ssd, sogutuculu m2 slot varsa olabilir. Pronun DRAM'li olmasi avantaj ama artik HMB onbellekler de gayet yeterli DRAM aratmiyor nerdeyse ve arkadasin dedigi gibi Kioxia pro nun sagligi daha hizli dusuyor omru daha kisa. Ben de yakin zamanda 2TB bir ssd alicam, daha uzun ömürlü diye WD Black SN770 ya da kc3000 ya da 990 pro dusunuyorum ben sahsen.

Kioxialar çok ısınıyor, öncelikli olarak Kingston tercih edebilirsin.
Kioxia G2 Plus muydu neydi zamanında almıştım, 60-70 derece arası takılıyordu hemen iade ettim aynı gün.

İlk önceliğin alabiliyorsan Kioxia Exceria PRO olsun onda aradığın her şey var. (Dram, hız, stabilite vb.)
Tek sorunu ısınma ihtimali. Evet "İHTİMALİ" diyorum çünkü bazı kullanıcılarda hiç olmadık ssd gayet kabul edilebilir sıcaklıklardayken bazılarında aşırı ısınıyor.

İkinci tercih olarak NV3 den uzak dur. NV2 de aynı şekilde kumar modeldi bu da öyle.
Kioxia Exceria Plus G3 ve WD Blue SN5000 ciddi rakip. Hangisi daha ucuz ise onu tercih edebilirsin. WD SN5000 genelde bi tık daha pahalı olur.

Diğer alternatif tercih ise SanDisk Extreme. Bu model bazen çok ucuzlarken bazen 2,8k civarı abes fiyata çıkabiliyor. 2,5k ve daha altına alınabilecek en iyi DRAM siz SSD. Uygun fiyatlı bi döneminde denk gelirsen yenur G3, sn5000 den daha iyi ama FİYATINA göre.
Ben de m.2 almayı düşünüyorum. DRAM olmaması, edit yaptığımdan canımı sıktığı için "net dram li alırım" dememe rağmen SanDisk e kaptırdığım oluyor. Şu şekil :

Geri