Harici Diskten Dosya kurtarımı

Hapless

80+
Reaksiyon skoru
4
Harici bir diskim var ve içerisinde uzun zamandır yedekte tuttuğum dosyalarım bulunuyordu. En son 2 ay önce kullanmıştım ve hiçbir sorun yoktu.
Şimdi diski bilgisayara takıp içine girmek için tıkladığım an, "Geri dönüşüm kutusu bozuk, sürücünün geri dönüşüm kutusunu boşaltmak ister misiniz?" şeklinde bir hata alıyorum. "Hayır" seçeneğine bastığımda, yedekleri tuttuğum klasörün içi tamamen boş gözüküyor. İşin garip tarafı, diskteki diğer tüm klasörler sağlam bir şekilde duruyor.

Dosyalarımı kurtarmak için Disk Drill adında bir program kullandım. Program üzerinden baktığımda klasör, geri dönüşüm kutusunda görünüyor ve dosyalarım aslında yerinde duruyor. Ancak bu program ücretli olduğu için kurtarma işlemini tamamlayamadım. Alternatif birkaç program daha denedim fakat onlar da ya dosyaları eksik çıkartıyor ya da diskten bugüne kadar silinmiş ne kadar gereksiz dosya varsa hepsini kurtarmaya çalışıyor.
Sizlere iki sorum var:
Harici bir program kullanmadan, doğrudan Windows üzerinden (CMD komutları vb. ile) bu bozuk geri dönüşüm kutusu sorunu çözülebilir mi?
Eğer Windows üzerinden çözülemezse, önerebileceğiniz ve doğrudan klasör yapısını bozmadan nokta atışı dosya kurtarımı yapabilen ücretsiz/başarılı bir program var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,041
Üyeler
189,202
Son üye
pato384
Geri