Merhabalar. Oyuncu laptopumda RTX4050 ekran kartı var. Birde elimde LG marka FreeSync desteği ve G-Sync uyumlu monitör var. Merak ettiğim şey şu HDMI ile bağlayıp FreeSync özelliğini kullanabilir miyim? Kullanabilirsem yapmam gereken ayarlar nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar. Oyuncu laptopumda RTX4050 ekran kartı var. Birde elimde LG marka FreeSync desteği ve G-Sync uyumlu monitör var. Merak ettiğim şey şu HDMI ile bağlayıp FreeSync özelliğini kullanabilir miyim? Kullanabilirsem yapmam gereken ayarlar nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
Bende de lenovo Y27-30 g-sync compatible monitör var. Maalesef HDMI bağlantısı G-sync desteklemiyor (Görsel olarak ekliyorum). DisplayPort ile bağlantı kurmanız lazım. Şahsen type-c to DP kablo alıp denedim. Onda da şöyle bir problem oluyor: G-sync özelliğini açabilmek için mux ile sadece nvidia seçmem gerekiyor. DP ile bağlantı sağlandığında sistem otomatik olarak intel'i aktive ediyor. Mimari olarak intel üzerinden köprülenmiş olduğunu düşünüyorum. Bu nedenele bende işe yaramadı. Çünkü nvidia denetim masasından G-sync aktivasyon ayarına ulaşamadım.
Bende de lenovo Y27-30 g-sync compatible monitör var. Maalesef HDMI bağlantısı G-sync desteklemiyor (Görsel olarak ekliyorum). DisplayPort ile bağlantı kurmanız lazım. Şahsen type-c to DP kablo alıp denedim. Onda da şöyle bir problem oluyor: G-sync özelliğini açabilmek için mux ile sadece nvidia seçmem gerekiyor. DP ile bağlantı sağlandığında sistem otomatik olarak intel'i aktive ediyor. Mimari olarak intel üzerinden köprülenmiş olduğunu düşünüyorum. Bu nedenele bende işe yaramadı. Çünkü nvidia denetim masasından G-sync aktivasyon ayarına ulaşamadım. Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Merhaba. Dediğiniz kabloyu aldım bağladım ancak gsync ayarları kısmı çıkmıyor. MUX switch ile sadece harici ekran kartını seçince de monitöre görüntü gelmiyor. Sebebi ne olabilir?
Merhaba. Dediğiniz kabloyu aldım bağladım ancak gsync ayarları kısmı çıkmıyor. MUX switch ile sadece harici ekran kartını seçince de monitöre görüntü gelmiyor. Sebebi ne olabilir?
Siz de büyük ihtimal benimkine benzer bir durum yaşıyorsunuz. Hiç görüntü gelmiyorsa intel ekran kartı deaktif olduğu için bağlantı nvidia ile iletişim kuramıyor olabilir. Bende inteli otomatik olarak tekrar devreye sokuyordu.
Siz de büyük ihtimal benimkine benzer bir durum yaşıyorsunuz. Hiç görüntü gelmiyorsa intel ekran kartı deaktif olduğu için bağlantı nvidia ile iletişim kuramıyor olabilir. Bende inteli otomatik olarak tekrar devreye sokuyordu.
Ben sadece şahsi tecrübelerimi paylaştım sizinle. Kesin konuşmak olmaz, bilmediğim bir şey vardır mutlaka. Ama ben kendi problemim için dell servisi aradım. Kendileri ile 1.5 saat görüştüm. Global merkezle falan iletişime geçtiler ona rağmen bir çözüm bulamadılar. Ben de kabullenip daha da araştırmadım. Belki bir yöntemi vardır ama ben kendi bilgim doğrultusunda her şeyi denedim ve olmadı. Bulursanız bir çözüm ne ala