Neler Yeni

Hastayken oruç tutmamak günahmi ?

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Semih
arkadaşlar 16 yaşındayım Allah'a şükür şimdiye kadar oruçlarını tuttum.Sorumuza gelecek olursak bugun öğleden sonra bademciğimin şiştiğini farkettim.Bağışıklılığım baya düşük çok kolay hasta oluyorum.Ondan sonra ateş ve halsizlik bastı şuan ateşimi ölçtüm ve 38.9 ve çok fazla halsizim.Oruç tutmak kendi iradene kalıyor diye biliyorum.Peki tutmasam günah olurmu ? veyahut kaza olarak 1 günmü tutmam gerekir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

NOT:Önceden doktorun yazdığı sabah akşam ilaçların var.

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,522
İsim
Ümit Can
Neden günah olsun ki?

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
arkadaşlar 16 yaşındayım Allah'a şükür şimdiye kadar oruçlarını tuttum.Sorumuza gelecek olursak bugun öğleden sonra bademciğimin şiştiğini farkettim.Bağışıklılığım baya düşük çok kolay hasta oluyorum.Ondan sonra ateş ve halsizlik bastı şuan ateşimi ölçtüm ve 38.9 ve çok fazla halsizim.Oruç tutmak kendi iradene kalıyor diye biliyorum.Peki tutmasam günah olurmu ? veyahut kaza olarak 1 günmü tutmam gerekir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam farz değil ve kendine zarar verirsin oruc tutarak sonra dan kazasini tutarsin

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır

hayatını tehlikeye atacak kadar etkileyecekse oruç tutman tutmazsın. Ama sanmıyorum böyle bi durum oluşturacağını hastayım oruç tutmayayım diye bişey yok maalesef kardeşim :) büyüklerimiz savaştayken bile oruç tutuyormuş onlarla mukayese edebilirsin kendini şuan. Futbolcular oruç tutuyor mesela kendini bu gibi örneklerle kıyaslayabilirsin. Senin gibi biraz hafif kalıyor sanki öyle değil mi ?

not : ama ateşin çok yüksek tekrar ölç. aynı çıkarsa acile gitmen gerekebilir. 39 derece yüksek bi seviye dikkat et.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
hayatını tehlikeye atacak kadar etkileyecekse oruç tutman tutmazsın. Ama sanmıyorum böyle bi durum oluşturacağını hastayım oruç tutmayayım diye bişey yok maalesef kardeşim :) büyüklerimiz savaştayken bile oruç tutuyormuş onlarla mukayese edebilirsin kendini şuan. Futbolcular oruç tutuyor mesela kendini bu gibi örneklerle kıyaslayabilirsin. Senin gibi biraz hafif kalıyor sanki öyle değil mi ?
Emanet edilen bedenin şifa bulmasının engellenmesi, bedene ihanet günah değil midir? Orucu hastalığa rağmen tutmayı doğru bulmuyorum. Doktora danışır eğer doktor derse ki oruç tutmanın sana zararı yok tutar. Eğer zararı varsa tutmaz hastskığı geçene kadar

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Semih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet bunları düşünerek yazdım zaten.Hayatım tehlikeye girmiyor elbette.Ancak yazdığım gibi aslında günahmıdır ne kadar doğru sorusuna cevap almak için açtım.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Emanet edilen bedenin şifa bulmasının engellenmesi, bedene ihanet günah değil midir? Orucu hastalığa rağmen tutmayı doğru bulmuyorum. Doktora danışır eğer doktor derse ki oruç tutmanın sana zararı yok tutar. Eğer zararı varsa tutmaz hastskığı geçene kadar
not ekledim zaten ona bakabilirsin hocam

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Hocam hastayken diyorum
hastayken belirtilen durumlarda fidyeye düşer ama bu normal hastalık değildir kast edilen şeker hastalığı kalp rahatsızlığı hayatına etki edecek ilaçları kesin olarak alması gereken kişiler dahildir buna. Normal hastalık dahil değildir. arkadaş hastayım demiyor zaten ateşim yüksek diyor doktora gidecek ateşi düşmezse burada ne desek yanlış.

Top Bottom