Neler Yeni

Hastayken oruç tutmamak günahmi ?

bofuduk55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Onur bay
Peki kaza tutmamak günah mı? Bi kere tutmuştum ama ezan okunurken kusmaya başlamıştım ondan korkuyorum hocam
cennetin 1 kapısı sadece oruç tutanlara açılacakmış bir sürü kapı var bence çok zor olmamalı diye düşünüyorum

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Evet bunları düşünerek yazdım zaten.Hayatım tehlikeye girmiyor elbette.Ancak yazdığım gibi aslında günahmıdır ne kadar doğru sorusuna cevap almak için açtım.
Ya tabii ki bile bile sebep yokken tutmamak günah direk Allaha karşı gelmiş oluyosun oruç farz çünkü. Yaşım 16 diyosun sana farz olmuş artık oruç. Fakat dediğim gibi ateşin 39 derece imiş ben sana tut veya tutma diyemem burada. ( Bence ) sen orucunu tut kötü çok kötü olursan zaten bozduğunda sadece 1 gün kaza etmen gerekecek. Sen yinede işini riske atma doktora bi git.
Mesaj otomatik birleştirildi:

peki hocam oruça başlayıp sonradan kendimi kötü hissedersem bozmak günah mıdır ? Veya tekrar 1 gün kaza orucu tutman gerekirmi ?
Çok kötü olursan tabi ki bozmakta bir zarar yok ama çok kötü olursan bayılırsan veya ağız dolusu dediğimiz miktarda kusman orucunu bozacaktır. Buda 1 gün kaza gerektirir. Ama bozarken kendine sor bozmasam ölür müyüm ? veya hayatım riske girer mi ? Yoksa buna dayanabilir miyim diye kendi nefsin ile senin aranda. Yine de dediğim gibi orucunu tut ama sabah erkenden bi acile git bence sen ateşin yüksekliği böyle devam ederse.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,853
İsim
Akın Taşkan
Eğer cidden çok kötüysen daha sonra tutman gerekir. Bence 39 derecelere yaklaştıysa ateşin ve çok fena isen tutmayabilirsin. Tabii bu senin kendi kararın istersen tut. Ama asla tutmaya başlayup çok kötü oldum deyip bozma. Ne olursa olsun senin kontroüldeyken bozulan oruç 61 gün kaza gerektirir. Ama çok kötü olup birden kusarsan o ayrı 1 gün yeterlidir.

bofuduk55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Onur bay
demekki bende doğru biliyomuşum ama 61 gün olduğunu bilmiyordum :)

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Semih
Günah değil, ancak tutmadığın gün sayısı kadar kaza etmen lazım iyileşince..

Ya tabii ki bile bile sebep yokken tutmamak günah direk Allaha karşı gelmiş oluyosun oruç farz çünkü. Yaşım 16 diyosun sana farz olmuş artık oruç. Fakat dediğim gibi ateşin 39 derece imiş ben sana tut veya tutma diyemem burada. ( Bence ) sen orucunu tut kötü çok kötü olursan zaten bozduğunda sadece 1 gün kaza etmen gerekecek. Sen yinede işini riske atma doktora bi git.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok kötü olursan tabi ki bozmakta bir zarar yok ama çok kötü olursan bayılırsan veya ağız dolusu dediğimiz miktarda kusman orucunu bozacaktır. Buda 1 gün kaza gerektirir. Ama bozarken kendine sor bozmasam ölür müyüm ? veya hayatım riske girer mi ? Yoksa buna dayanabilir miyim diye kendi nefsin ile senin aranda. Yine de dediğim gibi orucunu tut ama sabah erkenden bi acile git bence sen ateşin yüksekliği böyle devam ederse.
Tuttum hocam bugün.Birazdan hastaneye gideceğim ve bir doktora danışacağım.Tutabilirsin derse devam. ☺️

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Semih
Allah kabul etsin . Bitti sayılır zaten ramazan, durumun nasıl düştü mü ateşin ?
şuan 37.7 lerde geziyor.Yeni doktordan geldim ve tutabilirsin dedi.Bir iğne oldum şuan iyiye doğru gidiyorum.Bitireceğim inşallah ramazanı ya ☺️

Son düzenleme:

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
şuan 37.7 lerde geziyor.Yeni doktordan geldim ve tutabilirsin dedi.Bir iğne oldum şuan iyiye doğru gidiyorum.Bitireceğim inşallah ramazanı ya ☺️
Geçmiş olsun hadi bakalım. Ateş neyden kaynaklıymış ciddi bişey yok sanırım görünürde, doktor öyle dediğine göre.

Top Bottom