Neler Yeni

Hatalı Oc Yaptım

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
ekran kartım çok ısınıyordu fan hızını artırayım derken core clock u 1650 mhz yaptım voltaj falan hiç yukseltmeden tabi bilmeden oldu sonra pc kapandı 1 gün açılmadı sonra açılınca oyuna girince oyun açılınca kapanıyor oyuna girse bile 10-15 dk sonra kapanıyor ve ara sıra da pc hiç açılmıyor ama şimdi yaklaşık 1 ay geçti pc hep açılıyor tam oyuna girince kapanıyor veya girse bile 10 dk sonra kapanıyor ama yüksek grafikli oyunlarda kapanıyor örneğin pubg fortnite gibi oyunlarda kapanıyor ama metin 2 gibi oyunlarda kapanmıyor occt ile test yapıyorum 3d ve power teslerınde kapanıyor garantisi var ama alırmı ve sorunlu parça hangisi olabilir

rx 570 4 gb oc edition
500w
r3 2300x
gıgabyte a320 s2h
480 gb adata ssd
corsair ddr13 3000mhz 8gb ram

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,330
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
ekran kartım çok ısınıyordu fan hızını artırayım derken core clock u 1650 mhz yaptım voltaj falan hiç yukseltmeden tabi bilmeden oldu sonra PC kapandı 1 gün açılmadı sonra açılınca oyuna girince oyun açılınca kapanıyor oyuna girse bile 10-15 dk sonra kapanıyor ve ara sıra da PC hiç açılmıyor ama şimdi yaklaşık 1 ay geçti PC hep açılıyor tam oyuna girince kapanıyor veya girse bile 10 dk sonra kapanıyor ama yüksek grafikli oyunlarda kapanıyor örneğin PUBG fortnite gibi oyunlarda kapanıyor ama metin 2 gibi oyunlarda kapanmıyor occt ile test yapıyorum 3d ve power teslerınde kapanıyor garantisi var ama alırmı ve sorunlu parça hangisi olabilir

rx 570 4 gb oc edition
500w
r3 2300x
gıgabyte a320 s2h
480 gb adata SSD
Corsair ddr13 3000mhz 8gb RAM
PSU' nun markası ve modeli nedir?

Mileven

80+ Silver
yaptıgın şeyi geri almalısın garanti kabul etmez kullanıcı hatası

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bios pilini çıkarıp reset atmayı deneyebilirsin belki?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,330
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
power boost bst 500e
Mesaj otomatik birleştirildi:

kapandığında açıljnca eskı frekansına döndu
Nerden anlıcaklar OC yaptığını? Ayrıca afterburnerda power limiti %10 düşürüp test eder misin OCCT ile?

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,833
İsim
Eray Yılmaz
bios pilini çıkartın oc işlemini eski haline getirir öyle deneyin

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,833
İsim
Eray Yılmaz
nasıl yapa bilirim
önce bios pilini çıkartın kasada ki power kablosunu çıkartın ve kasa üzerindeki güç düğmesine 3-4 defa 2-3 saniye basın pili ve power kablosunu tekrar takıp sisteminizi açın

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,330
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
BIOS pilini sökmek yerine anakartınızın altında CLR_CMOS diye bir 4 pin var oranın tam ortasına bi tornavida sokun bastırmadan bi 2sn bekle biosa gir sıfırlanır zaten.
Sistem kapalı ve elektrikten kesilmiş olmalı.
Çok sık RAM oc deniyorum her seferinde ekran kartı sökmemek için bu taktiği keşfettim.

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
BIOS pilini sökmek yerine anakartınızın altında CLR_CMOS diye bir 4 pin var oranın tam ortasına bi tornavida sokun bastırmadan bi 2sn bekle biosa gir sıfırlanır zaten.
Çok sık RAM oc deniyorum her seferinde ekran kartı sökmemek için bu taktiği keşfettim.
şu anda deneyemiyorum yarın deneyip sizi bilgilendireceğim

birde kasanın power tuşuna falan basmama gerek varmı yoksa tek 1 2 sanite tornavidayı soksam olurmu

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,330
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
şu anda deneyemiyorum yarın deneyip sizi bilgilendireceğim

birde kasanın power tuşuna falan basmama gerek varmı yoksa tek 1 2 sanite tornavidayı soksam olurmu
Altta 4 pin var sistemi fişten çekin clr_cmos yazar oraya tornavida değdirin pinlerin ortasına. Kare şeklindeler ortaları boş zaten. Sonra fişe takıp normal çalıştırın çalıştırırken biosa girip XMP açın bir daha deneyin çok kolay bir işlem parça sökmene falanda gerek yok.

Top Bottom