Neler Yeni

Yardım Hava sirkülasyonu için ne yapılmalı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
KADİR ÇETİN
Intel i7 8700 3.2 GHz işlemci.

ASUS Prime H310M-A anakart.

MSI RTX 3070 Ventus 2X OC ekran kartı.

Deepcool gamer storm captain 120EX sıvı soğutucu.

Herkese merhabalar, sanırım bilgisayarım ile hava sirkülasyonu sorunu yaşıyorum. Önde bir tek fan var soğuk hava alan ve arkadan deepcool marka sıvı soğutucu ile içerdeki havayı dışarı atıyor kasam bu sebeple ekran kartım yüksek bazlı callofduty vb. oyunlarda 75 dereceye kadar çıkıyor kart yeni nesil olduğu için aklıma takıldı ve kartın bu kadar ısınacağını sanmıyorum 750W +80 Plus Powerboost psu kullanıyorum bununla ilgili bana yardımcı olabilir misiniz? Sizcede hava sirkülasyonu ile mi bu kadar ısınıyor yoksa kartımda mı bir sıkıntı var eğer ikisinden biriyse bana yardımcı olur musunuz? Ve bir hava sirkülasyonu iyi olan kasa önerir misiniz veya başka öneriliriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Not: Kasa için bütçe en fazla 600TL.

Ekler

• IMG_20201204_002326.jpg
    IMG_20201204_002326.jpg
    2.2 MB · Hit: 72
  • IMG_20201204_002330.jpg
    IMG_20201204_002330.jpg
    2.5 MB · Hit: 70

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Intel i7 8700 3.2 GHz işlemci.

ASUS Prime H310M-A anakart.

MSI RTX 3070 Ventus 2X OC ekran kartı.

Deepcool gamer storm captain 120EX sıvı soğutucu.

Herkese merhabalar, sanırım bilgisayarım ile hava sirkülasyonu sorunu yaşıyorum. Önde bir tek fan var soğuk hava alan ve arkadan deepcool marka sıvı soğutucu ile içerdeki havayı dışarı atıyor kasam bu sebeple ekran kartım yüksek bazlı callofduty vb. oyunlarda 75 dereceye kadar çıkıyor kart yeni nesil olduğu için aklıma takıldı ve kartın bu kadar ısınacağını sanmıyorum 750W +80 Plus Powerboost psu kullanıyorum bununla ilgili bana yardımcı olabilir misiniz? Sizcede hava sirkülasyonu ile mi bu kadar ısınıyor yoksa kartımda mı bir sıkıntı var eğer ikisinden biriyse bana yardımcı olur musunuz? Ve bir hava sirkülasyonu iyi olan kasa önerir misiniz veya başka öneriliriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Not: Kasa için bütçe en fazla 600TL.
Coolermaster MB511 gibi önü full mesh bir kasa tercih edebilirsin kasanın yan kapağını cıkartabilirsin ön tarafına delikli şekilde modifiye yapabilirsin NOT: O ekran kartını o power a emanet etmeni önermem

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
KADİR ÇETİN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Collermaster MB511 gibi önü full mesh bir kasa tercih edebilirsin kasanın yan kapağını cıkartabilirsin ön tarafına delikli şekilde modifiye yapabilirsin NOT: O ekran kartını o power a emanet etmeni önermem
Poweri değişeceğim kimse önermedi zaten almakla hata yaptık. Hatasız kul olmaz birde bir şey daha soracağım bu msi afterburner'da power temp limiti en az 65'e gelebiliyor dimi ? Kasanın kapağı kapalıyken 77 dereceleri görüyordum şimdi ise 66 derecede 10 derece fark etti

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    3.2 MB · Hit: 64
  • x3.jpg
    x3.jpg
    304.7 KB · Hit: 62
  • x3.png
    x3.png
    538.8 KB · Hit: 64

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Poweri değişeceğim kimse önermedi zaten almakla hata yaptık. Hatasız kul olmaz birde bir şey daha soracağım bu msi afterburner'da power temp limiti en az 65'e gelebiliyor dimi ? Kasanın kapağı kapalıyken 77 dereceleri görüyordum şimdi ise 66 derecede 10 derece fark etti
Eğer kasanın yan panelinin çıkık/takık olması arasında 10 derece fark ediyorsa demek ki kasa kaynaklı bir hava akışı sorununuz var. Anladığım kadarıyla daha fazla dışarıdan soğuk hava çeken fana ihtiyacınız var. Ön taraf tamamen mesh değil bu önemli bir detay. 2 Fan daha alırsanız ön tarafa çok fayda etmez gibi

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
KADİR ÇETİN
Eğer kasanın yan panelinin çıkık/takık olması arasında 10 derece fark ediyorsa demek ki kasa kaynaklı bir hava akışı sorununuz var. Anladığım kadarıyla daha fazla dışarıdan soğuk hava çeken fana ihtiyacınız var. Ön taraf tamamen mesh değil bu önemli bir detay. 2 Fan daha alırsanız ön tarafa çok fayda etmez gibi
Yeni bir kasaya geçmem lazım ise 600 tl limit olarak bir güzel mesh kasa önerebilir misin?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Fark eder Fan speed dışındaki ayarlar ile bilginiz yok ise oynamayın bende temp limit 83 derece duruyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
KADİR ÇETİN
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,848
Üyeler