Selam dostlar öncelikle keyifler nasıl hayat döngünüz her şey sağlıklı mı ? kaygı endişe olmadan çalışabiliyor musunuz veya okulunuzu üniversitenizi rahat bir şekilde okuyabiliyor musunuz? öncelikle bu sorulara ben kendimden örnek vererek başlıyayım. 21 yaşındayım ve üniversite okuyorum hayatım stres, kaygı, endişe ile dolu üniversiteye derse giderken kendimi rahat hissetmiyorum okula geç mi kalacağım? sınava yetişebilicek miyim? otobüs dolu mu, boş mu gelecek? paramı günlük nasıl harcasam? şu kadar miktardan üzeri harcama yapmamam lazım derslere çalışabilir miyim? felan kafamda tonla sorunlar oluyor ve dersime odaklanamıyorum aynı şekilde maddi sıkıntım da var bazen şöyle düşünüyorum kendime ait bir aracım olsa maddi sıkıntım olmasa okulumu kafam rahat bir şekilde gitsem gelsem istediğim saatte kalksam 5-10 dakikada üniversiteme varsam sabah 1-2 saat erken kalkmak yerine o saatler bana kalsa rahat uyku uyuyabilsem çok iyi olur diye düşünüyorum. Maddi meselelere gelirsek arkadaşlar ben mi yanlış düşünmeye başladım ne? işe başvuran arkadaşlar bunu anlar çoğu dükkan sahibi, restoran sahibi eğitimsiz ve çok iyi maddi gelir sağlıyorlar biz ise eğitime önem veren gençler üniversite okuduktan sonra işimizi yapabilicek miyiz felan derdine düşüyoruz. 4 yıl sıra başında oturuyoruz ders dinliyoruz. Acaba yanlış mı yapıyoruz? Şu an dışarıdaki en uygun dükkanı tutup işe başlayasım var o dereceye kadar geldim(Restoran işletme vb. sürekli ihtiyaç duyulan şeyler hk.). Arkadaşlar düşünün en basit bir simit, poğaca adet başı 30-40 TL içerisine ne koyuyor peki ? boş. Zeytinli poğaca yapıyorlar ama sadece isminde *ZEYTİNLİ* poğaça oluyor içerisine 5 gram zeytin koyuyor koymuyor peynirli poğacaya da 10 gram koysun ki bu insanlar bu ürünlerin içerisine o kadar kalitesiz merdiven altı en ucuz olan malzemeleri kullanıyorlar, tercih ediyorlar ki kar payı yüksek olsun. Şunu anlayabilirim sülaleden maddi destek gelmiş olabilir babasından, dedesinden, babannesinden tarla, arsa, dükkan kalmış bu insanlar bundan dolayı maddi durumu iyi olabilir veya bu insanlar bundan dolayı işyerinde yüksek pozisyonda olabilir bunlar okey. Yazımın sonunu toparlayamadım ama aslında benim tüm kaygılarım maddi duruma bağlanıyor. Hayatımı yeterince iyi değerlendirebilicek miyim gibi konulara varıyor sizlerde durum nasıl? yapılması gereken bu mudur? her şeyi bırakıp bir işyerinde pozisyonunu yükseltmeye mi oynanmalıdır veya işyeri mi açılmalıdır?
Son düzenleme: