🕊️ Hayvanlar İçin İyilik Akımı 🕊️

Reaksiyon skoru
6,904
Değerli forum arkadaşlarım kardeşlerim bu sıcak yaz günlerinde camımızın önüne bir kap (SU - BUĞDAY - KALIN FAZLA İNCE OLMAYAN BULGUR) Koyarsanız çok büyük sevap işlersiniz

DİPNOT: SU GÜNLÜK OLARAK KONTROL EDİLMELİ MALUM HAVA SICAK OLDUĞU İÇİN SU BUHARLAŞIYOR

YAKLAŞIK 4 VEYA 5 SENEDİR İMKANLARIM DOĞRULTUSUNDA BUĞDAY BULGUR VS VERMEYE ÇALIŞIYORUM ALLAH YAPTIĞIMIZ YARDIMLARI KABUL ETSİN İNŞALLAH

DİPNOT: DIŞARDAKİ DİĞER HAYVANLARIDA UNUTMAYALIM 😊

Örnek Su ve Yem kabı
2013.webp

2016.webp

Biz 2 senedir falan pencere önüne bulgur koyuyoruz, baya kumrular gelip yiyor. Eskiden güvercinler de gelip baya kavga ederlerdi, kuşlar üst üste binip 2 katlı otobüs gibi olurdu 😀
Bu durum şuan başıma geliyor :) ilk Kumru geliyordu sonra güvercinlerde gelmeye başladı sonrası Kumru vs güvercin:) neyseki sıra veriyor diğerlerine😃

• Beğen
Reaksiyonlar: Ascl
Eskiden koyardım ama hep kaplar çalınırdı mahallede burda artan ekmekleri boş arsanın yanına bırakıyorum köpekler yiyor suyu zaten ileride göl var yağmur yağınca doluyor yağmasa bile kuşlar ve tilkiler ilerideki akarsudan su içiyor . Eskiden ekmekleri atlarda yerdi baya at vardı ama bulunduğum yer Adana’ya çok yakın ve üst düzey denetim yaptıklarını savunanlara itafen bu yabani atlar buharlaşmadıysa nerede benim bildiğim en az 2012 den beri gördüğüm atlar son 2 sene içinde buharlaşmadıysa Adana’daki kasaplar kesti yani başka kimse yabani atı napsın eğitemez zaten ülkemizde değeri pek görmüyor ( eskiden dediği elimde 2023 14 mayısa ait fotoğraf var ben sürekli ekmek , karpuz kavun gibi artanları verdiğim için benden kaçmıyorlardı aksine yaklaşıyorlardı)

camın önüne nası koycaz ki kral olmaz gibi ya. Bizim balkonda raf var onun üstüne koyuyoruz da camın önü zor. Su musluk suyu koysak olur mu acaba zararı var mıdır var mı bilgisi olan?

camın önüne nası koycaz ki kral olmaz gibi ya. Bizim balkonda raf var onun üstüne koyuyoruz da camın önü zor. Su musluk suyu koysak olur mu acaba zararı var mıdır var mı bilgisi olan?
Musluk suyunun zararı olmaz zaten yaban hayvanları camın önündeki mermer küçük değilse fazla olur benimki öyle çünkü olmadı soyle yaparsın plastik kabın altına çift taraflı ban yapıştırıp mermere sabitlersin problem olmaz

Musluk suyu olmaz. Kim bilir hagi gölden. Ve o gölün kenarında kim bilir kimler pisliğini atıyor

Değerli forum arkadaşlarım kardeşlerim bu sıcak yaz günlerinde camımızın önüne bir kap (SU - BUĞDAY - KALIN FAZLA İNCE OLMAYAN BULGUR) Koyarsanız çok büyük sevap işlersiniz

DİPNOT: SU GÜNLÜK OLARAK KONTROL EDİLMELİ MALUM HAVA SICAK OLDUĞU İÇİN SU BUHARLAŞIYOR

YAKLAŞIK 4 VEYA 5 SENEDİR İMKANLARIM DOĞRULTUSUNDA BUĞDAY BULGUR VS VERMEYE ÇALIŞIYORUM ALLAH YAPTIĞIMIZ YARDIMLARI KABUL ETSİN İNŞALLAH

DİPNOT: DIŞARDAKİ DİĞER HAYVANLARIDA UNUTMAYALIM 😊

Örnek Su ve Yem kabı
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam bişey sorucam bu kapıların önüne konulan yemekleri kedi kopeklerden daha çok kanalizasyonlardan çıkan sıçanlar yiyip koca koca oluyorlarmış. Yani kediler önlerine yemek konulduğu için fare avlama isteği duymuyorlar hatta aynı kaptan bile yiyecekler nerdeyse. Sizcr doğrumu?

Musluk suyu olmaz. Kim bilir hagi gölden. Ve o gölün kenarında kim bilir kimler pisliğini atıyor
Valla aslında doğru diyosun. Kedi köpek falan sahiplensem musluk suyu içirmem de. Kuş için de her gün içme suyu koysam annem evden kovar. Bimden bulgurunu koyayım artık

Hocam bişey sorucam bu kapıların önüne konulan yemekleri kedi kopeklerden daha çok kanalizasyonlardan çıkan sıçanlar yiyip koca koca oluyorlarmış. Yani kediler önlerine yemek konulduğu için fare avlama isteği duymuyorlar hatta aynı kaptan bile yiyecekler nerdeyse. Sizcr doğrumu?
Bu konuda ne desem yanlış olur :)
Post automatically merged:

Valla aslında doğru diyosun. Kedi köpek falan sahiplensem musluk suyu içirmem de. Kuş için de her gün içme suyu koysam annem evden kovar. Bimden bulgurunu koyayım artık
Musluk suyunun zararı olmaz hocam bilgin olsun

Doğrudur. Evrimsel süreç diye bir şey var. O şekilde alıştırırsak dediğiniz gibi zamanla bırakırlar o huylarını.
Sokak kedisiyle british shorthair kedinin huy farkı da bu sebepten zaten 😂 sokaktaki tekire bak bi de rezidanstaki britishe hiç bir olur mu tekir aslanım benim eve ekmek getirir öyle bir kral

Bu konuda ne desem yanlış olur :)

Musluk suyunun zararı olmaz hocam bilgin olsun
Tamamdır hocam öyle yapiyim dolapta soğutup koyarım en azından belki soğuk denk gelir ferahlar hayvan 😂

Doğrudur. Evrimsel süreç diye bir şey var. O şekilde alıştırırsak dediğiniz gibi zamanla bırakırlar o huylarını.
Sokak kedisiyle british shorthair kedinin huy farkı da bu sebepten zaten 😂 sokaktaki tekire bak bi de rezidanstaki britishe hiç bir olur mu tekir aslanım benim eve ekmek getirir öyle bir kral

Tamamdır hocam öyle yapiyim dolapta soğutup koyarım en azından belki soğuk denk gelir ferahlar hayvan 😂
Muhabbet kuşumda var 5 senedir musluk suyu veriyorum herhangi bir problem yok (bazı musluk suları marketlerde satılan su'dan bile iyi olabiliyor ph değeri vs + yeşillik vs günlük olarak verirsen gerisi zaten takdiri ilahi

Geri