Neler Yeni

HDD Sağlığım kötü galiba.

Kaan ÇABUK

Cezalı
80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
20,258
HDD Sağlığı.PNG

Warning diyiyor :(

@Emirhandkee

Ekler

• unknown.webp
    unknown.webp
    8.5 KB · Hit: 38
crystal disk ınfo ındırırden orda saglık değeri yazar ve imzandaki 1650S=1660 Yanlış

CrystalDiskInfo'dan da kontrol edebilir misiniz?

Maalesef. Bad sector var gözüküyor ikisindede.
Harbiden sağlığı kötüymüş. 5400 RPM dediğine göre büyük bir ihtimalle eski bir Laptop'tan çıkardığınız bir HDD sanırsam? 3700 saatte bozulması kötü olmuş, elime 40k saat çalışmış bir HDD gelmişti, o bile takır takır çalışıyordu :D.

Ömrü bitmek üzere. Bilgilerinizi başka bir diske yedekleyin. Kısa zaman içinde değiştirin HDD'i.
Bir dahaki aya değiştiririm 500GB İle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Harbiden sağlığı kötüymüş. 5400 RPM dediğine göre büyük bir ihtimalle eski bir Laptop'tan çıkardığınız bir HDD sanırsam? 3700 saatte bozulması kötü olmuş, elime 40k saat çalışmış bir HDD gelmişti, o bile takır takır çalışıyordu :D.
Laptop kullanıyorum. HDD 2-3 Yıllık falan.

Bir dahaki aya değiştiririm 500GB İle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Laptop kullanıyorum. HDD 2-3 Yıllık falan.
Büyük ihtimal performans kaybı yaşıyorsunuz demi? Mesela oyunlarda anlık donmalar ve video izlerken aynı şekilde.

Büyük ihtimal performans kaybı yaşıyorsunuz demi? Mesela oyunlarda anlık donmalar ve video izlerken aynı şekilde.
Aynen öyle. Videolar sebebsiz donuyor bazen.
Bu arada Error Scan yaparken 1 tane kırmızı tik olur olmaz Laptop dondu ve kapatıp açmadan düzelmedi. Program donmadı ama durmuştu bir şey yapılmıyordu. Şuan elimde 320GB HDD Var. HDD Almama gerek yok aslında SSD Alıp 320GB HDD'i kullanabilirim. Yeterli benim için 320GB. Şimdi onun sağlığına bakacağım.

Aynen öyle. Videolar sebebsiz donuyor bazen.
Bu arada Error Scan yaparken 1 tane kırmızı tik olur olmaz Laptop dondu ve kapatıp açmadan düzelmedi. Program donmadı ama durmuştu bir şey yapılmıyordu. Şuan elimde 320GB HDD Var. HDD Almama gerek yok aslında SSD Alıp 320GB HDD'i kullanabilirim. Yeterli benim için 320GB. Şimdi onun sağlığına bakacağım.
Hızlıca kurtul bence :D Her an foslayabilir. Klonlama yaparak diğer diske geçirin bilgilerinizi ama o HDD ile klonlama yapılır mı bilmiyorum bilgisayar göçebilir.

Geri